Orgasme:

Visste du at lesbiske kvinner får oftere orgasme?

Her er åtte nødvendige og unødvendige orgasmefakta.

ORGASME: En amerikansk undersøkelse viser at lesbiske kvinner får oftere orgasme enn heteroseksuelle kvinner. FOTO: NTB Scanpix
ORGASME: En amerikansk undersøkelse viser at lesbiske kvinner får oftere orgasme enn heteroseksuelle kvinner. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

1. Lesbiske kvinner får oftere orgasme enn heteroseksuelle kvinner

Det viser en amerikansk undersøkelse referert til i theguardian.com i 2017. I studiet er 52 588 personer i alderen 18-65 år intervjuet om hvor ofte de får orgasme ved samleie med sin partner.

Det viste seg at 95 prosent av de heteroseksuelle mennene at de ofte eller alltid fikk orgasme, mens blant de heteroseksuelle kvinnene var tallet nede i 65 prosent.

Blant lesbiske kvinner svarte hele 86 prosent at de alltid eller oftest fikk orgasme når de hadde sex. Studiet viser at kvinnene som svarte at de ofte fikk orgasme at deres siste samleie også inneholdt klining, fingring og oralsex i tillegg til vaginalt samleie.

Jepp. Tenkte vi det ikke.

2. Noen kan få orgasme uten at kjønnsorganene røres

Ja, det er faktisk mulig. Dette hevder forfatter Mary Roach forfatter av boken 'Bonk: The Curious Coupling of Science and Sex', og foredraget TED Talks: Ti ting du ikke visste om orgasme

Ifølge Mary finnes det eksempler på folk som har kommet ved å bli berørt på ikke-sensuelle områder som øyebrynene, på kneet, og orgasme har også inntruffet hos mennesker med ulike former for fysiske skader, ved å berøre området hvor kroppen er skadet.

Tankens kraft ass.

LES OGSÅ: Dette har MYE å si for om du får orgasme

3. Du kan få orgasme selv om du er død

Høres vilt ut, men Mary Roach understreker i sin TED Talk at selv om det ikke er utført noen forsøk, er det i teorien mulig. Ved sakralnervestimulering med små elektriske støt, kan man skape en orgasme, og dette kan faktisk gjøres selv om man klinisk sett er død. Altså at man er død men holdes i live av en respirator.

Ikke prøv dette hjemme.

4. Orgasme gir damer dårlig ånde

Altså helt vanntett vet vi ikke om denne hypotesen er, men dette hevdet i alle fall den Nederlandske professoren Theodoor Van de Velde.

Han hevdet at kvinnens ånde luktet sæd i løpet av en time etter orgasmen. Og det vel å merke uten å ha vært i oral kontakt med mannens sperm.

«The nutty professor» fant for så vidt også ut at denne spesielle duften virket svært opphissende på kvinnens partner.

DÅRLIG ÅNDE: Den nederlandske professoren Theodoor Van de Velde hevder at kvinner får dårlig ånde etter orgasme. FOTO: NTB Scanpix
DÅRLIG ÅNDE: Den nederlandske professoren Theodoor Van de Velde hevder at kvinner får dårlig ånde etter orgasme. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

5. Orgasme kan muligens kurere hikke

I 1999 led en israelsk mann av hikke i flere dager. Han testet ut alskens gode kjerringråd, men hikken varte og rakk. Men da han hadde sex med sin kone forsvant hikken på mirakuløst vis.

Mannen gikk til legen og la fram sin historie, som igjen ledet til at en rapport om saken. Rapporten ble utgitt i tidsskriftet Canadian Family Physician .

Ifølge rapporten foreslås det å teste ut onani dersom man er singel med hikke ...

LES OGSÅ: Ekspertenes beste tips til superorgasme!

6. Leger «organiserte» orgasme til par som prøvde å bli gravide

På tidlig 1900-tallet oppfordret mange leger at deres pasienter som ønsket å bli gravide, å fokusere på at kvinnen skulle få orgasme.

Ikke for å forbedre parets liv eller samliv, men øke sjansene for graviditet. Teorien var at kvinnens orgasme bidro til å «suge» mannens sperm inn, og på den måten frakte sædcellene til egget raskere.

Denne teorien ble imidlertid tilbakevist av sexforskerne William Masters og Viginia Johnson på 1950-tallet.

7. Utfordringene knyttet til å rapportere om den kvinnelige orgasmen

Sexforskerne William Masters og Virginia Johnson syntes det var utfordrende å bevise og rapportere om sine funn når det gjaldt den kvinnelige orgasmen, ettersom det meste skjer «innomhus». Derfor skapte de en kunstig «samleiemaskin» laget med en glassklar penis med innebygget kamera forbundet til en motor. Maskinen ble brukt til å demonstrere hva som skjer inne i kvinnen ved orgasme.

8. Tre meter lang sædsprut

Professor Alfred Kinsey undersøkte hvor langt menn kan skyte sin sæd ved orgasme. Det viste seg at hos de aller fleste hadde ikke spermen særlig til framdrift, men blant enkelte kunne den skytes tre meter!

Viktig forskning.

LES OGSÅ: Hæ? Skal man holde igjen orgasmen?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer