Pause I Parforholdet

Vurderer dere å ta en pause i forholdet?

Det kan være til god hjelp så lenge det gjøres riktig.

Å TA EN PAUSE: En pause i forholdet kan få et positivt utfall hvis det gjøres riktig. Foto: Shutterstock / Stokkete
Å TA EN PAUSE: En pause i forholdet kan få et positivt utfall hvis det gjøres riktig. Foto: Shutterstock / Stokkete Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alle husker vi da Rachel og Ross i «Friends» tok en pause fra forholdet for å finne ut av ting, og Ross endte opp med å ha sex med Chloe fra kopibutikken. (Åh som vi hatet henne).

Dette var opphavet til den klassiske setningen «we were on a break», som tydelig demonstrerte at Rachel og Ross hadde to vidt forskjellige ideer om hva en pause innebærer. Og dette ble begynnelsen på slutten av deres forhold. 

LES OGSÅ: - Alle forhold kan ikke reddes, og noen ganger er det for det beste at paret skilles

Men det må ikke alltid være sånn. I mange tilfeller kan en pause faktisk være bra for forholdet.

– Det er ingen automatikk i at en pause er forstadiet til et endelig punktum, selv om det også skjer. Gjøres det på rette måten kan pausen også få et positivt utfall for paret, sier Kate Elin Søyland, som er par- og familieterapeut hos Åpen Dialog i Sandnes, til KK.no. 

– I hverdagens mas og kjas blir vi jo ofte litt blinde for hverandre. En pause kan være en «eye opener». For det er kanskje først når vi er i posisjon til å miste noen vi har kjær at vi kjenner på savn, refleksjoner og forstår dets egentlige verdi, forklarer hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer