Forhold:

Vurderer du å ta eksen tilbake? - Sjansen for å lykkes er liten

- Dere går tilbake til de samme problemene, sier eksperten.

SAMME PROBLEMER: Det er viktig å vite at dere går inn igjen i forholdet med akkurat de samme problemene som dere hadde da dere gikk ut av forholdet, sier eksperten.
SAMME PROBLEMER: Det er viktig å vite at dere går inn igjen i forholdet med akkurat de samme problemene som dere hadde da dere gikk ut av forholdet, sier eksperten. Vis mer
Publisert

Jeg er nok ikke den eneste som kan se tilbake på tidligere forhold og kun huske det positive, som spennende ferier, romantiske dater og morsomme minner. Det er lett å glemme de voldsomme kranglene, de store ulikhetene eller hvor rotete han faktisk var.

Vi mennesker er født med selektiv hukommelse, og hvordan vi husker og tenker tilbake på tidligere opplevelser vil endre seg over tid og bli farget av nye opplevelser.

Det er nok en av årsakene til at noen får både tre og fire barn, selv om det kan være forferdelig slitsomt med babytid og våkennetter. De husker bare kosen, de første smilene og all kjærligheten.

Det samme gjelder i forhold, og det finnes noen som går tilbake til eksen igjen og igjen og igjen. Etter bruddet husker de alt som var fint og glemmer alt som ikke fungerte. Ett eksempel fra kjendisverden er Janne Formoe og Jan Fredrik Karlsen, som har gjort det slutt og blitt sammen igjen - ja mange ganger!

Men hva er sannsynligheten for å lykkes hvis man blir sammen med eksen igjen?

- Som regel liten sjansen for å lykkes

Det finnes selvfølgelig eksempler på par som har gått rett tilbake til hverandre etter et brudd og levd lykkelig resten av livet, men det gjelder dessverre de færreste av oss.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer