ER DU USIKKER? Det kan være mulig å redde forholdet, hvis du bare vet hvordan du skal gå frem, forteller eksperten.  Foto: Thinkstock
ER DU USIKKER? Det kan være mulig å redde forholdet, hvis du bare vet hvordan du skal gå frem, forteller eksperten. Foto: Thinkstock
Parforhold

Er du usikker på forholdet ditt?

Det er fortsatt mulig å redde det - få ekspertens tips!

Er du usikker på forholdet ditt? Du kan faktisk gjøre noe med det - før det er for sent.

Ifølge samlivseksperter går det blant annet ann å «beskytte» forholdet sitt mot utroskap, skriver HuffingtonPost.com.

Det er en kjent sak at et forhold som skranter ofte kan utvikle seg til utroskap. Men ved å gi forholdet pleien det trenger, kan det være mulig å redde det, mener de.

Etter å ha forsket på nettopp disse problemene, har den amerikanske ekteskapsrådgiveren - Laurie Israel, gitt sine beste tips til nettsiden.

LES OGSÅ: 400.000 nordmenn lider av depresjoner

1. Vær ærlig, uansett hvor vondt det gjør

Fortell hverandre hva som plager dere. Utroskap og sex er ille, men det er småkrangling i hverdagen som tærer mest på forholdet.

Bli enige om beslutninger og fortell han hva du mener, istedenfor å si deg enig og være irritert i stillhet senere. Er du irritert eller sur, forklar hvorfor du er det. Surmuling og klaging i stillhet vil før eller siden føre til en bombeeksplosjon av sterke meninger - og da vil han ikke forstå noen ting.

Når dere har diskutert problemet vil dere antageligvis komme frem til at krangelen oppsto av små, uskyldige misforståelser.

2. Snakk sammen, om alt og ingenting

Mange vil si at ekteskapet er slutt den dagen dere ikke har noe mer å prate om. Men etter flere år sammen, vet dere hvordan hverandres barndom var. Dere vet hva partneren liker og ikke liker, og det er ikke lenger et romantisk kryssforhør, slik som det er i begynnelsen.

Spør hverandre hvordan dagen har vært, be om meninger når du har handlet inn nye ting og husk at det er sunt å diskutere. Hold samtalene i gang, om det så er om været.

Ekteskapsrådgiveren kaller dette forholdets følelsesmessige afrodisiakum.

LES OGSÅ: Ikke la kjærestekiloene snike seg på

3. Ikke svikt partneren din

Hvis du absolutt «må være utro», er det faktisk bedre at du snakker med parteren din om dette. Slik kan partneren din selv velge å forlate deg, eller å bli igjen å kjempe for forholdet.

Ekteskapsrådgiveren mener det er løgnen og sviket som er verst ved utroskap, ikke nødvendigvis sexen. Se punkt én.

IKKE FLØRT! Nordmenn elsker å flørte, selv om vi er i forhold. Dette kan føre til sjalusi og brudd. Tenk litt etter neste gang du er alene på byen og befinner deg i en samtale med en av det motsatte kjøtt: hvordan opplever denne personen meg nå? Foto: Panther Media
IKKE FLØRT! Nordmenn elsker å flørte, selv om vi er i forhold. Dette kan føre til sjalusi og brudd. Tenk litt etter neste gang du er alene på byen og befinner deg i en samtale med en av det motsatte kjøtt: hvordan opplever denne personen meg nå? Foto: Panther Media Vis mer

4. Dersom skaden allerede har skjedd, er ikke tilgivelse løsningen

Ifølge ekspertene hjelper det ikke å tilgi ektefellen sin for å ha vært utro.

Offeret i parforholdet kommer til å klandre partneren sin, og bruke god tid - om ikke resten av livet på å prøve å tilgi hendelsen hvis han eller hun velger å prøve.

Dropp tilgivelsesdelen og prøv heller å finne ut hvorfor partneren din var utro - det er som regel et felles problem i forholdet, så begge må jobbe med problemene.

LES OGSÅ: Lær å unngå utroskap

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Magasinet Glamour har også satt sammen noen punkter som skal kunne forhindre utroskap.

Fire tips til deg som befinner deg i et forhold

1. Fjern deg selv fra fristelsen. Det er akkurat som med klær - hvis du ikke lenger ser produktet foran deg, så er det ikke sikkert at du har like lyst på det.

Forsøk å unngå alle situasjoner hvor du kan treffe på ham/henne, og i alle fall unngå at dere to havner i samme rom alene. Hvis du får avstand, får du mest sannsynlig ryddet opp i hodet ditt. Han/hun vil bare tåke det til.

2. Sett en tidsbegrensning på hvor lenge du skal gruble på det.

Bestemt deg for at i for eksempel to uker eller lenger, så skal du leve livet ditt som normalt, helt uten «fristelsen» og se hvordan du føler deg etterpå.

LES OGSÅ: Kan sex egentlig regnes som trening?

3. Vurder situasjonen. Etter de to ukene bør du tenke over om den andre gutten eller jenta fortsatt svirrer i hodet ditt.

Lengter du etter å være sammen med ham eller henne? Eller har du glemt fristelsen helt, og har blitt påminnet om hvorfor kjæresten din ikke er verdt å gi opp for en het affære?

4. Gjør noe med det. Hvis du har klart å få fristelsen ut av hodet ditt er det strålende. Da må du satse for fullt på det forholdet du er i, og mentalt forplikte deg til din kjæreste.

Ikke la dette skje igjen. På den andre siden, om du virkelig har tenkt på det, og føler at du bare må være med den andre, må du avslutte forholdet ditt på en respektfull måte. Ikke la kjæresten din føle seg lurt.

LES OGSÅ: Tolv myter om utroskap

Utro ektemenn forlater sjeldent kona

Husk også at utro ektemenn svært sjeldent forlater kona si for elskerinnen.

I en undersøkelse av 4100 utro ektemenn viste det seg at kun tre prosent skilte seg fra kona for å gifte seg med elskerinnen i stedet.

Det er også gjort undersøkelser som viser at 75 prosent av dem som gifter seg med elskerinnen sin skiller seg fra henne også. Dette kan du lese i boken Quiet Desperation av Jon Halper.undefined
Til forsiden