BROOKLYN BECKHAM: Den 16 år gamle kjendissønnen er hyret inn for å fotografere det britiske motehuset Burberrys reklamekampanje som skal ut på sosiale medier. Dette bildet er tatt under fotooppdraget. Foto: NTB Scanpix
BROOKLYN BECKHAM: Den 16 år gamle kjendissønnen er hyret inn for å fotografere det britiske motehuset Burberrys reklamekampanje som skal ut på sosiale medier. Dette bildet er tatt under fotooppdraget. Foto: NTB ScanpixVis mer

Brooklyn Beckham

- Brooklyn har fått fotografjobben fordi det er et mega-PR-stunt

Den negative kritikken hagler mot David Beckhams eldste sønn, men både norske kjendisfotografer og 16-åringens gudfar Sir Elton John tar ham i forsvar.

I begynnelsen av februar ble Brooklyn Beckham (16), stjerneparet David (40) og Victoria (41) Beckhams eldste sønn, hyret inn av det britiske motehuset Burberry til å fotografere deres nye parfymekampanje i Londons trendy gater. Dette har satt sinnet i kok hos flere personer, som via sosiale medier har kritisert det britiske motehuset for å sette en 16-åring, uten spesielt mye fotoerfaring, til å ta bilder til motekampanjen.

«Dette er en fornærmelse mot folk som har jobbet hardt hele livet for å utdanne seg til å bli profesjonelle fotografer», skrev den britiske modellen Jake Hold i en statusoppdatering på Facebook da det i slutten av januar ble kjent at kjendissønnen hadde fått det ærefulle fotooppdraget. 

I kommentarfeltet får ham støtte av flere følgere:

«Latterlig med tanke på hvor mange som har assistert ham på location. En av dem har stilt kamera riktig og sagt: «her, Brooklyn, bare hold kamera i riktig retning og trykk på knappen», skriver James Stephen Green.

- Det blir patetisk at folk hyler og skriker om dette

Amber James skriver: «Jeg kan ikke en gang beskrive hvor forbanna jeg blir over dette. Jeg har kjempet, jeg har strevd og jeg har jobbet for hva jeg har oppnådd, mens han bare har fått jobben i fanget. Et oppdrag som hadde vært selve drømmejobben for meg».

KJENDISFAMILIE: Det er flere som hevder at Brooklyn har fått motefotografjobben ettersom mamma heter Victoria Beckham og pappa heter David Beckham. Her er familien fotografert i 2013. Romeo (foran t.v.) har tidligere vært modell for Burberry. Cruz til høyre. Lillesøster Harper Seven var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix
KJENDISFAMILIE: Det er flere som hevder at Brooklyn har fått motefotografjobben ettersom mamma heter Victoria Beckham og pappa heter David Beckham. Her er familien fotografert i 2013. Romeo (foran t.v.) har tidligere vært modell for Burberry. Cruz til høyre. Lillesøster Harper Seven var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

KK.no har snakket med to norske fotografer som ikke sier seg helt enig med kritikken. Kjendisfotograf Marcel Leliënhof (49) sier:

- Det blir patetisk at folk hyler og skriker om dette. Brooklyn har fått fotografjobben fordi det er et mega-PR-stunt for Burberry. Han er ikke den første som har fått litt fordeler på grunn av familiebakgrunn. Han har veldig mange følgere på sosiale medier, og klarer jo med litt hjelp å få tatt ok bilder, så jeg ser ikke problemet.

Leliënhof påpeker at det er en ny tid - også for fotografyrket og fotografene - og at de burde ta dette som et varsko.

IKKE SKEPTISK: - Hva om alle som er unge skulle stoppes fordi de var uerfarne eller hadde gode kontakter, sier kjendisfotograf Marcel Leliënhof til KK.no. Her er han fotografert under Vixen Blog Awards 2015 på Hotel Continental i Oslo i slutten av januar. Foto: NTB Scanpix
IKKE SKEPTISK: - Hva om alle som er unge skulle stoppes fordi de var uerfarne eller hadde gode kontakter, sier kjendisfotograf Marcel Leliënhof til KK.no. Her er han fotografert under Vixen Blog Awards 2015 på Hotel Continental i Oslo i slutten av januar. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hva om alle som er unge skulle stoppes fordi de var uerfarne eller hadde gode kontakter. Mye talent hadde gått tapt, og det er til syvende og sist ikke de beste fotografene som overlever, men de som er mest tilpasningsdyktige. Kanskje dette er et varsko til oss som har jobbet lenge i bransjen - at vi må tilpasse oss en ny tid?

- Det er åpenbart nepotisme

Mote- og skjønnhetsfotograf Isabel Watson sier til KK.no at det er markedet som bestemmer. 

- Om bildene er bra, og ettersom hva jeg har sett er de jo det, så er det et kupp. Om de hadde vært dårlige så hadde det vært veldig flaut. Burberry taper nok kred på det fordi det er åpenbart nepotisme, men det er et såpass kommersielt merke at det kuleste ikke er kjøpergruppen. 

Watson er dog ikke i tvil om at dersom det er proff-fotograf Beckham jr. ønsker å bli, så må han kunne faget til fingerspissen.

- Han vil ikke overleve om han ikke blir veldig teknisk dyktig. Han må være hardtarbeidende og god på regi, og da synes jeg ikke det er så farlig. Jeg ønsker ham all lykke - for han har nok mye press på seg fra før, sier hun til KK.no.

GUDFAR: Den verdensberømte britiske artisten Sir Elton John (68) er 16-åringens gudfar. Han tar gudsønnen i forsvar, og hevder det hele bare er snakk om god PR for alle parter. Foto: Brooklyn Beckham/Instagram
GUDFAR: Den verdensberømte britiske artisten Sir Elton John (68) er 16-åringens gudfar. Han tar gudsønnen i forsvar, og hevder det hele bare er snakk om god PR for alle parter. Foto: Brooklyn Beckham/Instagram Vis mer

- Brooklyn har lyst til å bli fotograf

Men det er ikke bare de norske fotografene som tar Brooklyn Beckham i forsvar, også hans verdensberømte gudfar Sir Elton John (68) snakker positivt om gudsønnens nye jobb.

- Hvor mye publisitet får Burberry ut av det? Det er hele poenget. Det er som når du gjør et catwalkshow, og du sender ned masse bra antrekk som aldri når butikkene, men de bli omtalt i magasinene og avisene - det er publisiteten det handler om, sier han i et intervju med Metro Newspaper ifølge DailyMail.

Han legger til:

- Brooklyn har lyst til å bli fotograf, og Romeo har allerede vært modell for dem, så han kan like gjerne ta bildene.

16-åringen hadde, med sine seks millioner Instagram-følgere, ansvar for Burberrys sosiale medier-kampanje, og fotoshooten ble live streamet direkte via SnapChat og Instagram.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: