TURIA PITT: Maratonløper Turia Pitt og forloveden Michael Hoskin venter sitt første barn sammen. Foto: Sam Ruttyn
TURIA PITT: Maratonløper Turia Pitt og forloveden Michael Hoskin venter sitt første barn sammen. Foto: Sam Ruttyn Vis mer

Turia Pitt

- Det er ikke gitt at alle kvinner får oppleve dette

Gravidlykken smiler til australske Turia Pitt - som ble brannskadet på 65 prosent av kroppen under ultramaraton i 2011.

I sommer kunne australske Turia Pitt (30) og forloveden Michael Hoskin dele en gledelig nyhet med venner og familie - paret venter sitt første barn sammen! Også følgerne på sosiale medier er oppdatert, og Turia har lagt ut flere bilder av sin voksende gravidmage. (PSST: Gravide Pink mottar mammahat for kaffekopp)

30-åringen er i dag motivator og foredragsholder, og ble kjent da hun høsten 2011 ble brannskadet mens hun deltok i det prestisjefulle ultramaraton-løpet gjennom Kimberley-regionen i Vest-Australia,

En voldsom skogbrann gjorde at den da 24 år gamle kvinnen fikk alvorlige brannskader på over 65 prosent av kroppen, og som følge av ulykken måtte hun amputere fire fingre fra venstre hånd og tommelen på høyre hånd. Ifølge den australske nettsiden News, som skrev om hendelsen kort tid etter at den inntraff, var det et uforutsett vindskifte som gjorde at skogbrannen blusset opp.

LES OGSÅ: - Jeg er han gutten som drepte foreldrene sine, og ingen tårer eller anger har forandret på det

We have a third wheel on all of our dates now (even on the African savannah).

Et innlegg delt av Turia (@turiapitt)

Droppet Mount Everest-tur på grunn av graviditeten

Turia og Michael, som har kjent hverandre siden de var barn, ble kjærester kort tid før ulykken inntraff. Han sa opp jobben som politimann for å våke over sin syke kjæreste - som har vært gjennom over 200 operasjoner siden den fatale høstdagen for nå seks år siden.

I et intervju med 60 Minutes åpner hun opp om graviditeten. 

- Vi skal ha barn! Vi har aldri vært lykkeligere! forteller paret i kor, ifølge den australske avisen The West Australian.

Hun fant ut av graviditeten kort tid før hun i mai skulle gjennomføre en tur opp Mount Everest. Hun valgte å trekke seg fra turen for å ikke risikere komplikasjoner underveis.

- Jeg hadde utrolig lyst til å gjennomføre turen, men nå handler det ikke lenger bare om hva jeg ønsker. 

LES OGSÅ: Denne nordmannen var en av de mistenkte i den myteomspunnede Lindbergh-saken

I still love zinc. Oh and Michael! @michael_hoskin #LakeArgyle #Kimberlies

Et innlegg delt av Turia (@turiapitt)

- Det er ikke gitt at alle kvinner får oppleve dette

Terminen er satt til desember, og 30-åringen er overbevist om at forloveden - som har støttet henne i den tøffe tiden - kommer til å bli verdens beste pappa. 

- Han kommer til å bli en helt fantastisk pappa! Han var så utrolig omsorgsfull og tålmodig med meg, sier hun i 60 Minutes-intervjuet. 

Til tross for at over 65 prosent av kroppen hennes ble skadet av skogbrannen, som nesten kostet henne livet, har legene hennes forklart at det ikke skal gå ut over graviditet og fødsel. 

- Jeg er bare så utrolig glad for at jeg fremdeles er i live. Det er ikke gitt at alle kvinner får oppleve dette, og jeg får gjøre det med min beste venn og partner, sier hun takknemlig.

LES OGSÅ: 16-åringene Shelia og Rachel drepte besteveninnen: - Vi likte henne bare ikke 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: