AMANDA KNOX: 29-åringen tok med seg kjæresten Christopher Robinson på talkshowet «Good Morning America, NYC» i slutten av september i forbindelse med promoteringen av den nye Netflix-dokumentaren om hennes liv. Foto: NTB Scanpix
AMANDA KNOX: 29-åringen tok med seg kjæresten Christopher Robinson på talkshowet «Good Morning America, NYC» i slutten av september i forbindelse med promoteringen av den nye Netflix-dokumentaren om hennes liv. Foto: NTB ScanpixVis mer

Amanda Knox

- Det har tatt lang tid for meg å finne tilbake til meg selv

Lykken smiler til Amanda Knox etter de tunge årene bak lås og slå.

Amerikanske Amanda Marie Knox (29) er i vinden om dagen etter at dokumentaren om hennes livs mareritt ble lansert på Netflix i slutten av september. Dokumentaren har fått navnet «Amanda Knox». 

29-åringen og hennes daværende, italienske kjæreste Raffaele Sollecito (nå 31) ble i 2007 dømt for drapet på Knox' britiske romvenninne Meredith Kercher (da 21). Et bestialsk drap som skapte enormt mye medieoppmerksomhet og rystet en hel verden i flere år etter at mordet ble gjennomført i den italienske byen Perugia.

DA DET HELE STARTET: Amanda Knox og hennes daværende kjæreste Raffaele Sollecito fotografert utenfor leiligheten til Amanda i Perugia, Italia, hvor den 21 år gamle britiske studenten Meredith Kercher ble funnet drept dagen i forveien. Foto: NTB Scanpix
DA DET HELE STARTET: Amanda Knox og hennes daværende kjæreste Raffaele Sollecito fotografert utenfor leiligheten til Amanda i Perugia, Italia, hvor den 21 år gamle britiske studenten Meredith Kercher ble funnet drept dagen i forveien. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: To svensker hylles som helter - stoppet grotesk voldtekt

Både Amanda Knox og Raffaele Sollecito ble dømt for drapet, til tross for at de hevdet sin uskyld. Også italieneren Rudy Guede (nå 30), en av Kerchers mannlige bekjentskaper, ble dømt for drapet. Han skal ha vært sammen med den 21 år gamle kvinnen samme kveld som hun ble drept.

Knox' og Sollecito satt i fengsel i nesten fire år før de ble løslatt. I 2011 ble Knox og Sollecito nemlig frifunnet i en ankesak, men senere ble den frifinnende dommen opphevet og saken kom opp på nytt. I 2014 dømte en italiensk ankedomstol paret til henholdsvis 26 år og 25 år - hvor Knox fikk den lengste dommen. 

Men i 2015 opphevet en italiensk høyesterett dommen mot paret, som gjorde at de ble frifunnet for godt. Amanda har siden 2011 bodd i USA og har uttalt at hun aldri skal reise tilbake til Italia. 

LES OGSÅ: Dette er fem av de verste kvinnelige seriemorderne gjennom tidene

FEILAKTIG DØMT: Amerikanske Amanda Knox satt nesten fire år i fengsel for drapet på sin britiske romvenninne i Italia - som det i ettertid viser seg at hun ikke hadde gjort. Dette bildet er tatt i 2008, da Amanda ble ført inn til rettshøring av italiensk politi. Foto: NTB Scanpix
FEILAKTIG DØMT: Amerikanske Amanda Knox satt nesten fire år i fengsel for drapet på sin britiske romvenninne i Italia - som det i ettertid viser seg at hun ikke hadde gjort. Dette bildet er tatt i 2008, da Amanda ble ført inn til rettshøring av italiensk politi. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg ønsker å løsrives fra båndet til Amanda Knox

Men spørsmålet «alle» sitter igjen med etter å ha sett Netflix-dokumentaren er: «Er Amanda og Raffaele sammen i dag?». Svaret er nei. 

Amanda Knox avslørte i februar på sin åpne Facebook-profil at hun har funnet lykken med forfatteren Christopher Robinson (34). De to har lagt ut flere bilder av hverandre på sosiale medier (sjekk ut hans Facebook-profil her), og på bloggen sin skriver hun at de to nå bor sammen. 

Det ferske forholdet mellom Amanda og Raffaele (de hadde datet i rundt én uke før mordet fant sted) tok brått slutt den dagen de havnet bak lås og slå. I et TV-intervju med NBC i 2015 uttalte Sollecio, ifølge UsMagazine, at han nå ønsker å gå videre i livet - uten å bli assosiert med Amanda Knox:

- Jeg ønsker å løsrives fra båndet med Amanda Knox - ikke det at jeg har noe imot henne - men jeg er blitt psykisk nedbrutt av alle som har hatt en formening om mitt forhold med henne. 

Raffaele Sollecito skal ha vært sammen med den italienske skjønnheten Greta Menegaldo siden 2014, og er ifølge den italienske nettsiden Lagazzettadelmezzogiorno.it forlovet.

LES OGSÅ: - Ingen vet hvem Nicole Brown Simpson egentlig var

NY KJÆRESTE: Raffaele Sollecito er forlovet med italienske Greta Menegaldo. Her ved retten i Roma i mars 2015 i forbindelse med ny høring rundt mordet. Foto: NTB Scanpix
NY KJÆRESTE: Raffaele Sollecito er forlovet med italienske Greta Menegaldo. Her ved retten i Roma i mars 2015 i forbindelse med ny høring rundt mordet. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg har ikke følt meg som en «hvem som helst på min egen alder» på gudene vet hvor lenge

I et innlegg datert 1. august i år åpner Amanda Knox opp om sin «nye» tilværelse som fri kvinne.

«Det har gått fire og et halvt år siden jeg dro fra Italia tilbake til Seattle. Inntil nylig var de årene en berg-og-dal-bane av et mareritt. (..) Jeg er siden blitt uteksaminert fra universitetet, og har tatt fatt på jobbkarrieren. Jeg forelsket meg, forelsket meg igjen, og igjen. All den tid det tok for det italienske rettssystemet å finne ut av ting, tok det også for meg å finne tilbake til meg selv.»

FORELSKET: Amanda Knox har funnet lykken med forfatter Christopher Robinson. Begge er født og oppvokst i Seattle.  Foto: NTB Scanpix
FORELSKET: Amanda Knox har funnet lykken med forfatter Christopher Robinson. Begge er født og oppvokst i Seattle. Foto: NTB Scanpix Vis mer

«Familien min har støttet meg gjennom et tiår fylt med indre og ytre hindringer. Deres kamp ga seg ikke i dét øyeblikket jeg kom hjem, selv om de ikke lenger var tvunget til å møte meg bak fengselsmurene. Vi ble alle overrasket over å erfare at vi i ettertid har erfart etterdønninger i form av sterke følelser og psykiske barrierer, som vi har vært nødt til å navigere hver for oss. For ikke å nevne de hindringene som oppstår mellom meg og resten av samfunnet. Jeg har, på godt og vondt, ikke følt meg som en «hvem som helst på min egen alder» på gudene vet hvor lenge.»

«Men etter hvert som tiden går helbredes jeg gradvis. Jeg kan fremdeles oppleve at når jeg for eksempel ringer banken min for å sette opp en ny konto så blir jeg minnet på at jeg er hun jenta fra Italia. Den Amanda Knox. Men jeg er også den Amanda Knox som gleder seg over å leve livet side om side med mennesker som hun elsker og som hun respekterer, som ommøblerer, skuffer opp kattebæsj, betaler regninger og som går videre i livet.»

Christopher Robinson er tydelig stolt av sin tapre kjæreste, og skriver i en «tweet» at han «aldri har møtt en som er så sterk, snill, supersmart, morsom og vakker som Amanda Knox» - og at han er glad for at hun er fri og nyter livet med ham.

Rudy Guede sitter fremdeles i fengsel. Han soner sin fengselsdom på 16 år, og slipper fri i 2018. I dag har Amanda Knox fullført utdanningen hun startet på i 2007, og jobber som skribent for lokale aviser og har også engasjert seg aktivt som talsperson for andre som er urettmessig dømt via organisasjonen «The Innocence Project».

LES OGSÅ: Burke Ramsey (29) om drapet på lillesøster JonBenét (6)

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: