ROJALT TREFF PÅ SLOTTET: Dronning Rania av Jordan var i audiens i Fugleværelset på Slottet torsdag denne uken. Fra venstre: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, dronning Rania, kong Harald og dronning Sonja.  Foto: NTB Scanpix
ROJALT TREFF PÅ SLOTTET: Dronning Rania av Jordan var i audiens i Fugleværelset på Slottet torsdag denne uken. Fra venstre: Kronprinsesse Mette-Marit, kronprins Haakon, dronning Rania, kong Harald og dronning Sonja. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Kronrpinsesse Mette-marit

Dronning Rania (45) i Norge for å tale flykningenes sak

Strålte om kapp med kronprinsesse Mette-Marit (42) og dronning Sonja (78) på slottet.

Torsdag var det duket for ordentlig rojal stemning på slottet i Oslo, da kronprinsesse Mette-Marit (42), kronprins Haakon (42), kong Harald (78) og dronning Sonja (78) tok imot dronning Rania (45) i audiens Fugleværelset.

Ifølge VG er hun i hovedstaden for å ha møte med statsminister Erna Solberg (54), for å tale de syriske flykningenes sak.

Det ble altså også tid til et møte med kronprinsfamilien og kongeparet, som dronning Rania har et godt og nært forhold til.

LES OGSÅ: Dronning Rania (45) får moteskryt

Den jordanske skjønnheten, som er en av verdens yngste dronninger, har høstet mye skryt både for arbeidet hun gjør som dronning, men også for sin moteteft og sitt skjønne ytre.

Hun har dermed mye å snakke med sin gode venninne kronprinsesse Mette-Marit om, som også er svært opptatt av mote og gjenbruk.

I SAMTALER: Dronning Rania av Jordan møtte torsdag morgen statsminister Erna Solberg på Statsministerens kontor. Foto: NTB scanpix
I SAMTALER: Dronning Rania av Jordan møtte torsdag morgen statsminister Erna Solberg på Statsministerens kontor. Foto: NTB scanpix Vis mer

Før 45-åringen giftet seg med den daværende kronprinsen av Jordan, Abdullah II (53), i 1993 het hun Rania al Yassin og jobbet for Apple. I 1999 ble de to konge og dronning av Jordan, da kong Hussein av Jordan - Abdullahs far - gikk bort.

LES OGSÅ: Her rakner det for Mette-Marit

Siden har hun kjempet hardt for å «tale de svakes» sak mot storsamfunnet.

Side om side med Rania er dronning Maxima av Nederland (44) og dronning Letizia (43) av Spania per dags dato Europas yngste dronninger. Til sammenligning var dronning Elizabeth II (89) av Storbritannia bare 27 år da hun overtok tronen i 1953.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: