DONALD TRUMP: Nå er det klart at Donald Trump er USAs nye president. Dette reagerer flere kjendiser på.  Foto: Ap
DONALD TRUMP: Nå er det klart at Donald Trump er USAs nye president. Dette reagerer flere kjendiser på. Foto: Ap
Preidentvalget

En rekke kjendiser truer med å forlate landet nå som Donald Trump har blitt USAs nye president

- Jeg vet at mange folk har truet med å gjøre dette, men jeg kommer virkelig til å flytte til Canada, sier Lena Dunham.

Da Trump vant syv av elleve stater på den såkalte supertirsdagen i mars, skrev Google på Twitter at antallet søk på «Move to Canada» hadde gått opp med 1000 prosent. Flere store kjendiser og kulturpersonligheter har i løpet av valgkampen også gitt uttrykk for at Trump er så usmakelig at hvis han blir statsleder så rømmer de landet. De flytter til Canada.

Vel, det mange av oss ikke mente var mulig, har nå skjedd: Eiendomsmogulen og den tidligere reality-programlederen Donald Trump har slått Hillary Clinton i kampen om Det hvite hus, og er nå offisielt USAs nye president. 

Betyr dette at USA vil miste noen av sine største kjendiser? Det kan virke slik. 

 Bryan Cranston (60). Foto: INVISION Bryan Cranston (60). Foto: INVISION  Miley Cyrus (23). Foto: Ap Miley Cyrus (23). Foto: Ap  Lena Dunham (30). Foto: Ap Lena Dunham (30). Foto: Ap  Barbra Streisand (74). Foto: Ap Barbra Streisand (74). Foto: Ap  Neve Campbell (43). Foto: wenn.com Neve Campbell (43). Foto: wenn.com  Ne-Yo (37). Foto: Ap Ne-Yo (37). Foto: Ap  Samuel L. Jackson (67). Foto: SipaUSA Samuel L. Jackson (67). Foto: SipaUSA

LES OGSÅ: Derfor kaster stjernene klærne

Bryan Cranston, Miley Cyrus og Lena Dunham

«Breaking Bad»-skuespilleren Bryan Cranston (60) uttalte nylig i podcasten «The Bestseller Experiment» at han kommer til å rømme til Canada om Trump vinner, skriver Dagbladet

- Jeg vil definitivt flytte. Det er ikke virkelig for meg at det ville skje. Jeg håper for Guds skyld at det ikke gjør det.

På spørsmål om Cranston vil ta seg en lang ferie i Vancouver om Trump vinner, svarte TV-stjerna følgende:

- Det vil ikke være noen ferie. Jeg kommer til å være en utvandrer i eksil, sa han i podcasten ifølge The Hollywood Reporter.

Cranston får støtte av Miley Cyrus (23), som i mars la ut flere bilder på sin Instagram-profil der hun uttrykte sin misnøyes over Donald Trump. 

- Ja, dette er en tåre som renner ned på nesen min. Dette gjør meg så utrolig trist og redd, ikke bare for landet vårt, men for dyrene som jeg elsker mer enn noe annet, skriver hun til et av bildene. 

Cyrus er en aktiv dyrevernsforkjemper og la samtidig ut et bilde som viser en kvinnelig jeger med en død fjelløve. På det samme bildet poserer kvinnen sammen med nettopp Donald Trump.

Artisten sier at hun kommer til å flytte fra landet om Trump kommer til makten.

- Og du er ikke Gud, DT, uansett hvor mye du tror du er. (Og hvis han ikke tror at han er Gud, så tror han at han er den utvalgte eller noe). Jeg rømmer landet hvis han blir valgt til president, og jeg sier ikke ting jeg ikke mener, fortsetter hun.

Lena Dunham (30), kjent fra serien «Girls», har tidligere fortalt at hun er blodseriøs om å flytte.

– Jeg vet at mange folk har truet med å gjøre dette, men jeg kommer virkelig til å flytte til Canada. Jeg vet om en nydelig plass i Vancouver og jeg kan få gjort arbeidet mitt derfra, sa hun til The Hollywood Reporter i april.

Andre kjendiser som har planer om å ta med talentet sitt over grensa er multitalentet Barbra Streisand (74), skuespilleren Neve Campbell (43), artisten Ne-Yo (37) og Samuel L. Jackson (67), kjent fra filmer som «Pulp Fiction», «The Hateful Eight», «Django Unchained» og «Jurassic Park». 

LES OGSÅ: Miley Cyrus gjør som Julia Roberts

Søket på «Move to Canada» har økt drastisk 

Det er imidlertid ikke bare kjendisene som ønsker å forlate landet. Allerede i begynnelsen av mars begynte amerikanere å google «Hvordan flytte til Canada», skriver The Telegraph

Gjør man et søk i Google Trends i dag, ser man at det samme søket har økt drastisk det siste døgnet. Ikke nok med dette er de Canadiske immigrasjonssidene vært nede i flere timer som følge av stor pågang.  

Hvorvidt kjendiser og statsborgere vil rømme landet vil tiden vise. Én ting er i alle fall sikkert: Amerikanerne (og resten av verden) har en spennende tid i vente. 

FLYTTE TIL CANADA: I Google Trends kan vi se at søket "how to move to Canada" har økt betraktelig. Foto: Skjermdump: Google Trends
FLYTTE TIL CANADA: I Google Trends kan vi se at søket "how to move to Canada" har økt betraktelig. Foto: Skjermdump: Google Trends Vis mer

 

Til forsiden