ELVEN: Ingeborg Sundrehagen Raustøl spiller befal Mia Holt i den nye thriller-serien «Elven» på TV3.  Foto: Privat
ELVEN: Ingeborg Sundrehagen Raustøl spiller befal Mia Holt i den nye thriller-serien «Elven» på TV3.
Foto:Privat
Elven:

Gikk gjennom tøffe forberedelser til rollen som befal

- Jeg hadde ikke fått trent meg så veldig opp etter fødselen. Jeg løp ganske mye, og fokuserte på utholdenhetstrening og styrke, sier skuespiller Ingeborg Sundrehagen Raustøl til KK.no.

I midten av mars hadde TV3 premiere på den nye thriller-serien «Elven», hvor blant andre Thomas Hayes (20) kjent fra «Skam», Dennis Storhøi (56), Espen Reboli Bjerke (43) og Ingeborg Sundrehagen Raustøl (37) har kapret noen av rollene.

Vi tok en prat med sistnevnte skuespiller, Ingeborg, om hvordan hun forberedte seg til rollen som den ambisiøse karrierebefalen Mia Holt. Til KK.no forteller hun at det til tider var tøft og at hun blant annet fikk førstehåndserfaring fra Nettverk for Kvinnelig Befal (NvKB).

- Det var ikke tid til å trene såpass systematisk med jenter i Forsvaret som jeg hadde lyst til å gjøre. Vi operer jo med korte tidsfrister i denne bransjen og det ble bevilget penger ganske seint i prosessen, men jeg trente hardt i oppkjøringen mot innspillingen på egenhånd. I tillegg har Miriam Weierud, min coach fra NvKB, pisket meg godt underveis. Mye av det man blir utsatt for i militæret kan man jo gjøre selv hvis man orker. Forskjellen er jo at du ikke har noe valg da, forklarer hun.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om «bootcamp»-trening

Ingeborg Sundrehagen Raustøl
HARDTRENING: Nettverk for kvinnelig befal coachet Ingeborg Sundrehagen Raustøl før innspilling av TV-serien «Elven». Foto: Skjermdump fra Nettverk for kvinnelig befal // Facebook

Treningsprosessen til «Elven» startet drøyt et år etter at Ingeborg ble mor for første gang.

- Jeg hadde ikke fått trent meg så veldig opp etter det. Jeg løp ganske mye, og fokuserte på utholdenhetstrening og styrke. Fordi jeg har han lille ble det også tidsbesparende å gå på gruppetimer på treningssenteret. Det handler som nevnt mye om innstillingen. Man tror man ikke orker mer, men så gjør man jo det, forklarer hun, og legger til:

- Fordi det var den type rolle, og den type dame, tenkte jeg at det er her jeg må lete. Mia Holt er ikke en dame som gir seg. Så treningen ble ikke bare for å få den fysiske styrken hennes, men jeg fikk gjort research på hva det vil si å ikke gi seg. Når man først har bestemt seg så gir man seg ikke - og litt til. 

- Merket du noen forandring på kroppen?

- Ja, jeg ble jo sterkere. Og heldigvis for det, for det var ganske lange dager og til tider mye løping, og de er ganske tunge de uniformene i seg selv. Jeg ville jo helst få det til å se ut som at det var dagligdags for meg å bære uniformen. Man kan ikke bare kle den på seg, og «leke» det. Det er jeg ikke fan av. Man må eie det.

Til forsiden