DONALD TRUMP: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump omringet av familien. Fra venstre: Tiffany, Donad Jr. kona Melania, Ivanka og Eric Trump. De to barna i første rekke er Kai og Donald Trump III - sønnene til Donald Trump Jr. Barron Trump var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix
DONALD TRUMP: Republikanernes presidentkandidat Donald Trump omringet av familien. Fra venstre: Tiffany, Donad Jr. kona Melania, Ivanka og Eric Trump. De to barna i første rekke er Kai og Donald Trump III - sønnene til Donald Trump Jr. Barron Trump var ikke til stede da bildet ble tatt. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Donald Trump

Her er alt du trenger å vite om Trump-barna

Donalds eldste datter og øyensten har hatt et nært forhold til Clinton-familien, mens «Lille Donald» tar etter sin far.

I slutten juli ble det kjent at republikaneren Donald Trump (70) ble valgt til presidentkandidat i USA, og dermed var milliardæren ett steg nærmere å bli en av verdens øverste ledere. 

Vel, det mange av oss ikke mente var mulig, har nå skjedd: Eiendomsmogulen og den tidligere reality-programlederen Donald Trump har slått Hillary Clinton i kampen om Det hvite hus, og er nå offisielt USAs nye president.

«The Trumps» blir nå den nye presidentfamilien i de neste fire årene - slik som blant andre Kennedy-familien var på 60-tallet og Obama-familien har vært de siste åtte årene.

Gjennom hele valgkampen har han hatt familien tett rundt seg. Og det er ingen tvil om at kona Melania Trump (46) og hans fem barn Donald Trump, Jr. (38), Ivanka Trump (34), Eric Trump (32), Tiffany Trump (22) og Barron Trump (10) har vært hans nærmeste støttespillere. 

La oss bli bedre kjent med Trumps fem barn!

LES OGSÅ: En rekke kjendiser truer med å forlate landet nå som Donald Trump har blitt USAs nye president

Donald «Don» Trump, Jr. (38):

Presidentkanditatens eldste sønn. Hans mor er den tidligere modellen Ivana Trump (67) som Donald Trump var gift med i perioden 1977 til 1992. Han er selv gift med Vanessa Trump (38), og i likhet med sin far har Don jr. fem barn: Kai Madison (født 2007), Donald John III (født 2009), Tristan Milos (født 2011), Spencer Frederick (født 2012) og Chloe Sophia (født 2014). 38-åringen har gått i sin fars eiendomsmogul-fotspor. Han er visepresident i farens bedrift The Trump Organization, side om side med lillesøster Ivanka og lillebror Eric.

DON JR. OG VANESSA TRUMP: Ekteparet ble spleiset av selveste Donald Trump i 2003, og giftet seg i 2005. Siden har de fått fem barn. Her fra White House Correspondents' Association Dinner i vår. Foto: NTB Scanpix
DON JR. OG VANESSA TRUMP: Ekteparet ble spleiset av selveste Donald Trump i 2003, og giftet seg i 2005. Siden har de fått fem barn. Her fra White House Correspondents' Association Dinner i vår. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Det var pappa Donald Trump som var «Karsten Giftekniv» da Don jr. og Vanessa møttes under et moteshow i 2003. De giftet seg to år senere. Men før Don jr. og Vanessa (som har danske aner) fant tonen skal hun ha datet den Oscar-belønte skuespilleren Leonardo DiCaprio (41), skal vi tro New York Magazine. Som en mann av tiden er Don jr. delaktig på sosiale medier og har både Twitter- og Instagram-konto, og da faren fylte 70 år i juni delte han et «tilbakeblikk»-bilde med sine rundt 200 000 følgere:

Ivanka Trump (34):

Donald Trumps eldste datter og pappas øyensten. Hun er, i likhet med brødrene Don jr. og Eric, hyret inn som visepresident i farens bedrift The Trump Organization, og også datter av Ivana Trump. Hun har tidligere jobbet som modell, før hun etter hvert etablerte sitt eget varemerke «Ivanka Trump». Hun har blant annet solgt egendesignede smykker, vesker og sko. I tillegg driver hun Ivankatrump.com - en nettside for «kvinner i arbeid». Under sin fars presidentvalg-kampanje har Ivanka påtatt seg å tale kvinnenes sak. Da pappas nåværende presidentkandidat-motstander Hillary Clinton (68) stilte som presidentkandidat mot Barack Obama (54) i 2007 donerte Ivanka 1000 dollar (som i dag utgjør rundt 8500 kroner) til hennes valgkampanje. Ivanka har nemlig hatt et nært forhold til Clinton-familien, og spesielt Hillary og Bill Clintons datter Chelsea Clinton (36). Men dette vennskapet er midlertidig lagt på is, skriver nettstedet Politico. Ifølge en kilde nær de tidligere venninnene har de bestemt seg for å ikke lenger vise seg offentlig sammen.

TALER PAPPAS SAK: Ivanka Trump kjemper for at hennes far skal bli USAs neste president - og har engasjert seg for kvinner og deres rettigheter. Dette bildet er tatt tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
TALER PAPPAS SAK: Ivanka Trump kjemper for at hennes far skal bli USAs neste president - og har engasjert seg for kvinner og deres rettigheter. Dette bildet er tatt tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

I 2007 begynte hun å date den amerikanske forretningsmannen Jared Kushner (35) og to år senere sto drømmebryllupet på Trump National Golf Club i New Jersey. Hun stilte i en Vera Wang-designet kjole, inspirert av brudekjolen til den avdøde skjønnheten Grace Kelly (1929 - 1982) som giftet seg med fyrst Rainier III (1921 - 2005) av Monaco i 1956. Ivanka og Jared har siden fått barna Arabella Rose Kushner (født 2011), Joseph Frederick Kushner (født 2013) og Theodore James Kushner (født 2016). I forbindelse med bryllupet i 2009 konverterte Ivanka til jødedommen og tok det hebraiske navnet Yael. Ekteparet er svært dedikerte til den jødiske tro, og feirer sabbat og spiser kosher-mat. Også Ivanka er aktiv på sosiale medier, og har både Instagram-konto og Twitter-profil. I forrige uke delte hun et bilde av seg selv, ektemannen og deres tre søte barn på førstnevnte profil:

All smiles as we head in to the weekend! #TGIF

Et bilde publisert av Ivanka Trump (@ivankatrump)

Eric Trump (32):

I likhet med Don jr. og Ivanka er Eric Trump også et resultat av det 15 år lange ekteskapet mellom Donald Trump og Ivana Trump - og også han er svært delaktig i pappas konsern. Han er utdannet innen finans og ledelse. Eric var delaktig som dommer i Donald Trumps reality-serie «The Apprentice» i perioden 2005 til 2010. På privaten er han en svært engasjert jeger, og det skapte furore da han og storebroren Don Jr. dro på safarijakt i Zimbabwe i 2010 - og delte bilder flere bilder på sosiale medier hvor de poserte med døde dyr, skriver nyhetsnettstedet Inhabitat. Både Donald Trump og direktøren i Zimbabwe Parks and Wildlife Management Authority har i ettertid støttet de to Trump-brødrene. 

KONA: Eric Trump fridde til rytteren Lara Trump i 2013, og året etter giftet de to seg. Dette bildet er tatt under White House Correspondent's Association Dinner tidligere i år. Foto: NTB Scanpix
KONA: Eric Trump fridde til rytteren Lara Trump i 2013, og året etter giftet de to seg. Dette bildet er tatt under White House Correspondent's Association Dinner tidligere i år. Foto: NTB Scanpix Vis mer

På den amerikanske nasjonaldagen 4. juli 2013 gikk Eric ned på kne og fridde til sin kjæreste gjennom de siste seks årene, Lara Yunaska (33). Det var Erics svigerbror Jared Kushner som viet de to, og forlovelsesringen hadde Eric valgt ut fra sin søsters smykkemerke. Paret har foreløpig ingen barn. Både Eric og Lara er svært delaktige i Donald Trumps presidentkandidat-kampanje. Da det ble kjent at hans far hadde fått nok stemmer til å bli republikanernes presidentkandidat takket Eric for støtten via sin offisielle Twitter-konto:

Også Eric Trump deler stort og smått fra sitt hektiske liv på Instagram. Nylig delte han et bilde med sine følgere av seg selv, kona Lara og deres felles hund Charlie foran Det hvite hus i Washington D.C.:

We took #CharlieDog to see the #WhiteHouse today

Et bilde publisert av Eric F. Trump (@erictrump)

Tiffany Trump (22):

22-åringen er den yngste av Donald Trumps døtre, og hennes mor er reality-kjendis og den tidligere modellen Marla Maples (52). Maria og Donald var gift i perioden 1993 til 1999. Tiffany har holdt seg unna rampelyset, og har heller konsentrert seg om studier ved universitetet i Pennsylvania. Men innimellom studier har Tiffany - som er oppkalt etter smykkebutikken Tiffany & Co - rukket å lansere singelen «Like a Bird», vært praktikant i motemagasinet Vogue og var catwalkmodell for designkompisen Andrew Warrens (23) moteshow under New York Fashion Week i februar. Tiffany er svært delaktig på Instagram, og har også vært en del av den mye omtalte Instagram-kontoen «Rich Kids of Instagram». Hvor barn av velstående, amerikanske foreldre legger ut skrytebilder. Det er Andrew Warren som redigerer og deler bildene som deles på kontoen.

Men i midten av juli talte Tiffany Trump til det amerikanske folket for første gang, under Republikanernes landsmøte i Cleveland. Da skrøt hun av sin 70 år gamle far:

- I likhet med min far sier jeg aldri nei til en utfordring. Så her er jeg da, litt ny i landsmøtesammenheng, men utrolig beæret og veldig trygg på den gode mannen som USA nå skal bli bedre kjent med. 

Se hele talen her:

Tiffany er sammen med rikmannssønnen Ross Mechanic (21), som hun møtte under studietiden på University of Pennsylvania. Hun har delt flere bilder av seg selv og kjæresten på sin Instagram-profil. Ifølge nettstedet Heavy støtter riktignok Ross og hele hans familie demokratene.

#RNCinCLE #gopconvention

Et bilde publisert av Tiffany Ariana Trump (@tiffanytrump)

Barron Trump (10):

Lille Barron er Donald Trumps yngste barn, og hans eneste med sin nåværende kone Melania. I et intervju med nettstedet Parenting har Melania fortalt at ektemannens hektiske businesshverdag har gjort at han ikke har fått vært hundre prosent til stede for sønnen, men at hun ikke har hatt noen problemer med det. 

- Han skiftet ikke bleier på Barron, men det synes jeg er helt greit. Det er ikke så viktig for meg. Det er opp til hver enkelt. Det er veldig viktig å vite hvem du er sammen med. Vi kjenner våre roller. Jeg ønsket ikke at han skulle skifte bleier på Barron eller legge ham - for jeg elsket hvert minutt av det. 

STOLT FAR: Ifølge mamma Melania Trump er sønnen Barron Trump helt lik sin far personlighetsmessig. Dette bildet er tatt av far og sønn i slutten av juli. Foto: NTB Scanpix
STOLT FAR: Ifølge mamma Melania Trump er sønnen Barron Trump helt lik sin far personlighetsmessig. Dette bildet er tatt av far og sønn i slutten av juli. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Hun har også lettet på sløret om hvordan 10-åringen, som muligens én dag følger i fotsporene til sine eldre søsken og sin omdiskuterte far, er:

- Han er veldig bestemt, veldig spesiell og en smart gutt. Han er selvstendig og vet akkurat hva han vil. Noen ganger kaller jeg ham for «Lille Donald». Utseendemessig er han en miks av oss begge, men hans personlighet er helt lik sin far. Derfor kaller jeg ham «Lille Donald».

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: