JULIA ROBERTS: 28. oktober fyller Julia Roberts 50 år - vi har samlet bilder fra hele karrieren hennes! FOTO: NTB scanpix
JULIA ROBERTS: 28. oktober fyller Julia Roberts 50 år - vi har samlet bilder fra hele karrieren hennes! FOTO: NTB scanpixVis mer

Julia Roberts:

Julia Roberts fyller 50 år!

- Da jeg var ung prioriterte jeg bare meg selv. Jeg var kanskje en egosentrisk liten drittunge.

Jeg (og resten av KK-redaksjonen) elsker Julia Robert, og i våre øyne er hun en av de beste kvinnelige skuespillerne vi har.

Beundringen for Roberts ble heller ikke mindre da vi så henne i rollen som Vivian Ward i den romantiske komedien «Pretty Woman» (1990), eller da hun spilte «den onde stemoren» i «Stepmom» (1998) - som til den dag i dag fortsatt er en av mine go to-filmer. (Pssst: - Det var egentlig meningen at Vivian skulle dø av en overdose!)

Og er det én skuespiller vi kan trekke fram som har hatt litt av en karriere, så er det Julia Robert, selv om hun som ung ikke hadde trodd, eller tenkt, at hun skulle bli en berømt skuespiller. Hun ville nemlig bli veterinær, men da hun og søsteren Lisa Roberts, dro til New York ble planen en helt annen. Yrket som skuespiller fristet mer, og i tillegg til å jobbe som modell tok hun skuespillertimer - noe vi er SÅ glade for!

Se karrieren hennes i bildekarusellen lengre ned i saken!

Som 21-åring var hun å se i filmen Mystic Pizza, men det var to år senere, i 1990 hun virkelig fikk sitt gjennombrudd i kultfilmen «Pretty Woman». Du vet den filmen hvor hun spiller luksusprostituerte Vivian Ward som holder til i Hollywood Boulevards red-light district, og som ender opp med å få den suksessrike forretningsmannen Edward Lewis (spilt av den da 41 år gamle Richard Gere) som kunde.

Gjennombruddet åpnet flere dører for den da 23 år gamle Roberts, som vant Golden Globe for Beste kvinnelige skuespiller for rollen som Vivian Ward. I årene etter har du kanskje sett henne i filmer som Sleeping with the Enemy (1991), My Best Friend's Wedding (1997), Notting Hill (1999), Runaway Bride (1999), Erin Brockovich (2000), Valentine's Day (2010), Eat Pray Love (2010) og Mirror, Mirror (2012). Ja, lista fortsetter!

Roberts har vært nominert i uendelige kategorier helt siden karrierestarten tidlig på 90-tallet. I tillegg har hun vært en av verdens beste betalte kvinnelige skuespillere - og blitt omtalt som verdens vakreste kvinner opp til flere ganger.

LES OGSÅ: Disse 11 Hollywood-skjønnhetene fyller 50 (!) i år - wow!

- Jeg var en egosentrisk liten drittunge

I juni 1993 hadde Roberts funnet kjærligheten med countrysangeren Lyle Lovett, og de giftet seg i Indiana. To år senere ble de separert og skilt. Under innspillingen av filmen «The Mexican» fra 2000, hvor hun spilte med Brad Pitt, møtte hun sin kommende ektemann. Daniel Moder var kameramannen under innspillingen, og på dette tidspunktet var Roberts i et forhold med skuespilleren Benjamin Bratt, mens Moder var gift med Vera Steimberg.

Men forholdet til Roberts og Moder utviklet seg og det var helt klart kjærlighet ved første blikk. Ett år senere søkte nemlig han om skilsmisse fra kona - og i 2002 giftet Roberts og Moder seg i New Mexico. I 2004 ble de foreldre til tvillingene Hazel Patricia og Phinnaeus «Finn» Walter Moder, før Henry Daniel Moder kom til verden i 2007.

- Da jeg var ung prioriterte jeg bare meg selv. Jeg var kanskje en egosentrisk liten drittunge som løp rundt å lagde filmer. Da jeg møtte Danny fant jeg min person. Når jeg tenker på hva som gir livet mitt mening er det han, har hun uttalt til Harpers Bazaar.

Julia Roberts og Richard Gere i filmen «Pretty Woman».
Julia Roberts i filmen «Sleeping with the Enemy».
Julia Roberts vant Golden Globe for beste kvinnelige birolle i 1990.
Julia Roberts poserer med sin Golden Globe-pris i 1991.
Dette er fra den 73. utdelingen av Academy Awards i Los Angeles i 2001. Roberts vant for rollen som «Erin Brockovich».
Julia Roberts i 1993.
Roberts under Oscar-utdelingen i 2014.
Julia Roberts og Brad Pitt sammen under innspillingen av «The Mexican» fra 2001.
Her er hun på settet av «Eat Pray Love» fra 2010.
«Conspiracy Theory» 1997.
I 1999 hadde filmen «Runaway Bride» premiere. Her er Julia Roberts sammen med skuespillerne Hector Elizondo og Richard Gere, samt regissøren Garry Marshall.
Julia Roberts i filmen «Runaway Bride».
Skuespillerne Javier Bardem og Julia Roberts under premieren av «Eat Pray Love» (2010) i New York.
Julia Roberts ankommer premieren av «Notting Hill» fra 1999.
Julia giftet seg med Daniel Moder i 2002.
Her er ekteparet sammen under Emmy Awards 2014.
Julia Roberts og George Clooney backstage under den 21. American Cinematheque Award gala i 2006.
2014 - under den årlige Oscars-utdelingen.
Julia Roberts og Sir Paul McCartney under Grammy Awards i 2014.
Julia Roberts på premieren av «Money Monster» under Cannes Film Festival i 2016.
Julia Roberts og George Clooney på premieren av «Money Monster» under Cannes Film Festival i 2016.

En turbulent tid

I februar 2014 ble den yngre halvsøsteren til Roberts, Nancy Motes, funnet død i Los Angeles. Hun ble bare 37 år gammel. Helt siden oppveksten hadde de to et anstrengt forhold, og Nancy skal ha følt at storesøsteren mobbet henne for overvekten, skriver Se og Hør.

- Å vokse opp som Pretty Womans lillesøster har gjort at jeg fokuserer på personen på innsiden og ikke utsiden. Store deler av livet følte jeg at folk dømte meg på grunn av vekten, har hun sagt ifølge Daily Mail.

Etter dødsfallet ble kjent kom Roberts-familien med en uttalelse:

- Det er med dyp sorg at familien til Nancy Motes bekrefter at hun ble funnet død i Los Angeles av det som trolig var en overdose. Familien er både sjokkert og knust, sa de i uttalelsen.

Julia Roberts sa seg ikke mer om dødsfallet, som viste seg å være en overdose, før hun stilte opp i et intervju med WSJ Magazine, gjengitt av People.

- Det er hjerteskjærende. Det har bare gått 20 dager og jeg har ikke ord for å forklare hva vi har vært gjennom i de siste 20 dagene, sa hun.

Over 50 filmer senere ...

I over 30 år har vi ledd, grått og blitt sjokkert av rollene Roberts har spilt - som har blitt en god del. Hun har over 50 filmer på CV-en sin, og i disse dager er 50-åringen aktuell med filmen «Wonder», hvor hun spiller sammen med Owen Wilson. Filmen er basert på boken til R.J. Palacio av samme navn, som kom i 2012 og nådde New York Times bestselger-liste.

«Wonder» har premiere i USA 17. november, men er enda ikke satt opp på norske kinoer.

Ifølge Imdb ligger hun ikke på latsiden selv om hun har bikket 50 - og hun har roller i både filmen «Ben is Back» og TV-serien «Homecoming» som står under «pre production» for 2018. I intervjuet med Harpers Bazaar snakker hun om det å eventuelt skulle legge opp - noe vi krysser fingrene for at ikke skjer.

- Vel, hvis jeg gjorde mye mindre enn jeg gjør i dag, ville jeg ikke vært i bransjen i det hele tatt. Jeg sa til mannen min her om dagen at jeg nesten ikke har jobbet på et år, sier hun og forteller videre hvorfor hun alltid er selektiv når hun velger rollene sine.

- Husk hvorfor du gjør hva du gjør. Det er ankeret ditt. Jeg jobbet ikke på noen år da jeg var i 20-årene fordi jeg ble tilbudt manus hvor jeg tenkte: «Er dette meg eller er manus dårlig?». Jeg skjønte at jeg ikke kunne betale husleien min og vente på noe godt. Jeg har heldigvis blitt bortskjemt med mange gode jobber allerede, sier hun.

LES OGSÅ: «Eat, Pray, Love»-forfatteren forlot mannen for sin beste venninne: - Jeg har ikke tid til å fornekte det, jeg elsker henne

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: