DET DANSKE KONGEHUS: I anledning prins Felix' 14-årsdag 22. juli er det blitt publisert nye fotografier tatt av ham og storebroren prins Nikolai (16). Prinsene er sønnene til Alexandra, grevinne av Frederiksborg og prins Joachim av Danmark. Foto: Steen Brogaard // Det danske kongehus
DET DANSKE KONGEHUS: I anledning prins Felix' 14-årsdag 22. juli er det blitt publisert nye fotografier tatt av ham og storebroren prins Nikolai (16). Prinsene er sønnene til Alexandra, grevinne av Frederiksborg og prins Joachim av Danmark. Foto: Steen Brogaard // Det danske kongehus Vis mer

Prins Nikolai

Klarer du å se hvem de flotte prinsene er sønnene til?

Ingen tvil om at de danske prinsene er som snytt ut av nesen på sin rojale far!

Mandag 22. juli 2002 ble det født en ny, liten prins inn i det danske kongehuset og han fikk navnet Felix Henrik Valdemar Christian - greve av Monpezat. Han er den åttende i rekken til den danske tronen. 

Nå 14 år senere har det danske kongehuset, som nylig opprettet Instagram- og Facebook-profil, delt flere bilder av det søte bursdagsbarnet. På et av bildene poserer ham med sin to år eldre bror prins Nikolai (16), og det er ingen tvil om at tenåringsguttene er som snytt ut av nesen på sin rojale far prins Joachim (47)!

Prins Joachim var gift med tenåringsguttenes mor prinsesse Alexandra (52) i 10 år i perioden 1995 til 2005. Etter skilsmissen fikk hun tittelen grevinne av Frederiksborg. Alexandra og Joachim har delt foreldreansvar for de to guttene. Hun giftet seg på nytt i 2007 med fotografen Martin Jørgensen (38), men i fjor ble det kjent at de to skulle skilles. Jørgensen har et nært forhold til de to prinsene.

Går på prestisjetung kostskole

Prins Felix bor sammen med sin mor, grevinne Alexandra, i en leilighet i København sentrum og går på privatskolen Krebs’ Skole på fasjonable Østerbro i København. Til høsten begynner han i 9. klasse. Storebror prins Nikolai derimot går på den prestisjetunge kostskolen Herlufsholm på Sjælland - som er en av verdens eldste kostskoler og den eneste skolen i Danmark som krever bruk av skoleuniformer. Her skal prinsen tilbringe totalt tre år.

DINE, MINE, VÅRE: Da prins Nikolai ble konfirmert i Fredensborg Slotskirke i mai 2013 stilte selvfølgelig hele familien til konfirmanten opp på bilde. Fra venstre: Martin Jørgensen (som da var gift med grevinne Alexandra, prins Felix, grevinne Alexandra, prins Henrik, prins Nikolai, pappa prins Joachim, lille prins Henrik (Felix og Nikolais halvbror), dronning Magrethe og prinsesse Marie (prinsenes stemor). Foto: NTB Scanpix
DINE, MINE, VÅRE: Da prins Nikolai ble konfirmert i Fredensborg Slotskirke i mai 2013 stilte selvfølgelig hele familien til konfirmanten opp på bilde. Fra venstre: Martin Jørgensen (som da var gift med grevinne Alexandra, prins Felix, grevinne Alexandra, prins Henrik, prins Nikolai, pappa prins Joachim, lille prins Henrik (Felix og Nikolais halvbror), dronning Magrethe og prinsesse Marie (prinsenes stemor). Foto: NTB Scanpix Vis mer

I et videointervju med danske Billed-Bladet, gjort i 2014 da prinsen akkurat hadde begynt på Herlufsholm, fortalte prins Nikolai om hverdagen på kostskolen:

- Det går veldig bra, selv om man må vende seg til det å sove på sovesal. Jeg savner familie og venner noen ganger.

På spørsmål fra den danske journalisten om prins Felix savner sin storebror sa han med glimt i øyet:

- Ikke alltid, men noen ganger! 

Se det søte videoklippet her:

Prins Nikolai, som fyller 17 år i slutten av august, har gått fra å være en søt, liten guttunge til å bli en kjekk ung mann. 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: