HVORDAN SER TRENINGSPROGRAMMET DITT UT? Etter en stund har det lett for å bli en rutine, og da er det mange som slutter å utfordre seg selv. Da er det ikke like lett å oppnå målene sine.  Foto: ThinkStock.com
HVORDAN SER TRENINGSPROGRAMMET DITT UT? Etter en stund har det lett for å bli en rutine, og da er det mange som slutter å utfordre seg selv. Da er det ikke like lett å oppnå målene sine. Foto: ThinkStock.com
Trening

Trener du egentlig effektivt nok?

Det er nøkkelen til å oppnå resultatene du ønsker.

For de fleste kvinner handler trening hovedsaklig om resultater. Akkurat hva vi ønsker å oppnå, varierer imidlertid fra person til person. Noen ønsker kanskje å få en slankere midje, mens andre ønsker å styrke og bygge opp musklene.

For at du skal få mest mulig effekt av treningsøkten din, er det viktig at du legger opp til et program som er effektivt nok - slik at du når målet ditt.

Det er imidlertid fort gjort å stagnere - særlig hvis du ikke varierer treningsøktene dine. Da kan det være at disse tipsene hjelper deg å holde effekten og motivasjonen oppe, skriver FitSugar.com.

LES OGSÅ: Slik får skjønnheten disse beina

Viktig for å oppnå resultater

Når du føler at treningen er blitt en rutine, er det viktig at du tar en titt på programmet ditt og sjekker at den inkluderer alt du trenger for å få mest ut av treningen.

Blant annet bør et ukesprogram inkludere en blanding av kondisjonstrening, styrketrening og uttøyning, for at du skal holde kroppen i balanse og forebygge skader.

I tillegg til vanlig kondisjonstrening bør du også legge inn 20 - 30 minutter hver eneste uke, der du fokuserer på muskler du ikke trener så ofte - for eksempel nakken, eller ryggen din.

Og ikke minst - vær nøye med at du ikke holder deg til bare én vanskelighetsgrad eller et bestemt nivå. Variasjon og nye utfordringer er nøkkelen til resultater, og at du ikke kjeder deg.

LES OGSÅ: Mye mer enn magetrening!

FOAM-ROLLER: En foam-roller er et godt alternativ til annnen uttøyning. Foto: Lars-Einar Petterson/SATS
FOAM-ROLLER: En foam-roller er et godt alternativ til annnen uttøyning. Foto: Lars-Einar Petterson/SATS Vis mer

Ikke glem å trene fleksibilitet

I tillegg til punktene nevnt ovenfor, er det også viktig at du setter fokus på fleksibiliteten din. En gang i blant (gjerne oftere enn det og) kan du for eksempel sette av en økt til pilates eller yoga.

Etter en treningsøkt er det også viktig at du bruker tid på å roe ned og tøyer ut ordentlig. Et godt alternativ til vanlig tøyning er å bruke en foam-roller - en rulle laget av skumgummi.

Som KK.no tidligere har skrevet, er den sterkt anbefalt av tv-profil Johanna Grønneberg Mesa (33), som mener den er et godt alternativ for gravide, og kvinner som nettopp har født.

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Ordentlig uttøyning etter økten vil også hjelpe musklene dine til å komme seg igjen raskere, og sørge for at du ikke blir like støl.

LES OGSÅ: Det lekreste treningstøyet i XL-størrelser

Det beste er å dele opp øktene

Spørsmålet mange også stiller seg, er hvor ofte man bør trene med tanke på målene sine?

Personlig trener og ernæringsterapeut Inge Thomas Ravlo, har tidligere anbefalt KK.nos lesere å dele opp øktene sine.

– På generelt basis kan man si at det ikke er hva du gjør, men hvordan du gjør det - som gir den store gevinsten. Da kan det være lurt å ha flest mulig økter. For eksempel kan du få opp til tre ganger så god effekt av å trene 3x20 minutter i motsetning til 1x60 minutter løping, sier Ravlo.

Årsaken til at du kan få mer igjen for flere og kortere treningsøkter kommer av at du er mer innstilt på en kjapp trening, og dermed yter mer. Faktisk kan du få dobbel effekt av å dele opp treningsøktene dine.

– Etterbrenningen gir mest etter hvor hardt du har trent. Etter trening kommer i tillegg hormoner, bedre humør og mindre appetitt, som du opplever oftere desto mer du trener, sier Ravlo.

LES OGSÅ: Strammere kropp på fire uker
Til forsiden