Korona

- Ubegripelig at alkohol til folket er blitt viktigere enn folkehelsa

KKs journalist har ingenting til overs for at Vinmonopolet gjenåpnes, og at breddeidrett og treningssentre forblir lukket.

KORONA: Vi går straks inn i vår ellevte måned med strenge korona-restriksjoner. KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad har lite til overs for at polet nå gjenåpnes - mens breddeidrett og treningssentre fremdeles er forbudt. FOTO: KK
KORONA: Vi går straks inn i vår ellevte måned med strenge korona-restriksjoner. KK-journalist Malini Gaare Bjørnstad har lite til overs for at polet nå gjenåpnes - mens breddeidrett og treningssentre fremdeles er forbudt. FOTO: KK Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Bare ett døgn etter at regjeringen bestemte seg for å stenge Vinmonopolet, et av mange tiltak for å forhindre spredning av den britiske virusmutasjonen, kom kontrabeskjeden om at polet gjenåpnes.

Det til tross for at Vinmonopolet har hatt rekordomsetning det siste året - og har tilbudt hjemlevering i de kommunene som er rammet av full lockdown (samt at man jo fremdeles kan kjøpe alkohol på matbutikken!).

Det er helt ufattelig at en gjeng med umoralske borgere (ja, for jeg ser faktisk på dere som svært umoralske), som trosset helseministerens bønn om å ikke dra til nabokommunene for å hamstre, skal ha så stor gjennomslagskraft at regjeringen etter noen ytterst få timer reverserer sitt nye tiltak.

Treningssentrene har vært stengt siden november

Alkohol til folket, er dermed blitt viktigere enn at barn og unge skal få ha mulighet å sosialiseres gjennom skole og fritidsordninger, eller drive med idrett.

Og også for oss voksne begynner det å røyne på nå. Skaffe seg alko på polet, det skal man absolutt ha mulighet til, men å holde helsa vedlike - både mentalt og fysisk - gjennom treningssenteret, nei det er og forblir umulig.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer