«Love Actually»:

10 ting du ikke visste om «Love Actually»

Hæ? Var alle de scenene på flyplassen ekte?

LOVE ACTUALLY: De fleste av oss må se «Love Actually» i romjula, men likevel er det overraskende mye vi ikke vet om filmen. FOTO: Love Actually
LOVE ACTUALLY: De fleste av oss må se «Love Actually» i romjula, men likevel er det overraskende mye vi ikke vet om filmen. FOTO: Love Actually Vis mer
Publisert

«Love Actually» har i løpet av sitt 13-årige liv raskt blitt en klassiker i norske stuer, og de færreste av oss går romjula gjennom uten å se på de rørende kjærlighetshistoriene filmen har å by på. Likevel er det overraskende lite vi egentlig vet om filmen.

Visste du for eksempel at filmen opprinnelig hadde en historie om et lesbisk par der, som ble kuttet vekk senere på grunn av plassmangel? Eller at alle scenene fra flyplassen ble filmet med skjult kamera? Vi har ved hjelp av Mentalfloss samlet de mest overraskende faktaene om den kjente filmen.

LES OGSÅ: Nå kan du endelig se «Love Actually 2»

1. Filmet med skjult kamera

Startscenen i filmen, hvor kjente og kjære tar imot hverandre med åpne armer på Heathrow Airport ble faktisk filmet med skjult kamera over en hel uke. Regissøren Richard Curtis forklarer at en i filmcrewet ville løpe ut å ta tak i de personene det gjaldt, hver gang det oppsto en rørende scene på kamera. Sånn fikk de tillatelse til å bruke scenene i filmen.

2. Fire historier ble fjernet fra filmen

Curtis ville i utgangspunktet ha med 14 kjærlighetshistorier i filmen. To ble kuttet vekk allerede i manusfasen, mens to andre ble kuttet etter at de hadde blitt skutt, på grunn av plassmangel i filmen. Historiene som forsvant før de begynte filmingen inkluderte en jente i en rullestol, og en gutt som spiller inn en kjærlighetssang til en klassekamerat, bare for å miste henne til trommisen i bandet. De som ble spilt inn, men aldri havnet på lerretet var en historie om en Afrikansk par, og en historie om et lesbisk par.

3. Andrew Lincoln håndskrev de romantiske skiltene

De søte skiltene Andrew Lincoln dukker opp på døra med, er faktisk skrevet av ham. I utgangspunktet hadde den kreative avdelingen gjort det for ham, men han insisterte på å skrive de selv, og dermed er det hans håndskrift vi faktisk ser i filmen.

LES OGSÅ: «Love Actually»-stjernen har blitt voksen

EGEN HÅNDSKRIFT: Håndskriften vi ser i filmen, er faktisk Andrew Lincoln sin håndskrift. Foto: Love Actually
EGEN HÅNDSKRIFT: Håndskriften vi ser i filmen, er faktisk Andrew Lincoln sin håndskrift. Foto: Love Actually Vis mer

4. Skuespillerne hadde sin egen trailer-park

Alle skuespillerne var sjeldent på filmsettet samtidig, men de hadde en egen trailerpark for alle som spilte i filmen. Dessuten ble alle skuespillerne i filmen behandlet likt, uavhengig av hvor kjente de var før de ble med i filmen. Alle trailerne var av samme størrelse, og var likt utstyrt.

5. En av scenene er stjålet fra «Fire bryllup og en gravferd»

I «Fire bryllup og en gravferd», som også er skrevet av Richard Curtis, flørter en av karakterene med en kvinne i et bryllup ved å rakke ned på maten fra catering-selskapet, bare for å finne ut at kvinnen han prater med er ansvarlig for cateringen. Scenen ble kuttet fra filmen, men dukket opp igjen i «Love Actually», av Kris Marshall.

LES OGSÅ: «Love Actually»-stjerna: - Jeg hater å se klipp fra filmen

6. Spilte inn «gråte»-scene 12 ganger

En av de mest rørende scenene i filmen er da Emma Thompsons karakter finner ut at ektemannen hennes er utro. På soverommet setter hun på Joni Mitchell, og gråter. Emma gikk inn i rommet 12 ganger på rad, og satt seg ned på senga for å gråte. Hun ble ikke bedt om å filme noen andre scener den dagen.

7. Hugh Grant ville ikke danse

Hugh Grant og Richard Curtis var grunnleggende uenige om hvordan rollen som statsminister skulle spilles. Grant ville ha en mer seriøs tone på karakteren, mens Curtis ville ha den mer fjollete og vimsete. Dette ble veldig tydelig da Grant nektet å øve inn scenen hvor han danser alene i leiligheten. Den siste dagen av innspillingen fikk de imidlertid skutt scenen, og da hadde Grant nesten blitt for ivrig. Redigeringsarbeidet ble vanskelig, da man hele tiden kunne høre Grant synge med til teksten.

VILLE IKKE DANSE: Hugh Grant ville i utgangspunktet ikke danse, men da han til slutt begynte ble han så revet med at det nesten ble for mye. Foto: Love Actually
VILLE IKKE DANSE: Hugh Grant ville i utgangspunktet ikke danse, men da han til slutt begynte ble han så revet med at det nesten ble for mye. Foto: Love Actually Vis mer

8. Test-publikum krevde en endring i Sarah sin historie

Curtis ville opprinnelig at Sarah og Karl sin kjærlighetshistorie skulle dø ut etter telefonsamtalen Sarah fikk fra broren. Test-publikummet ba derimot om en klarere avslutning, og dermed fikk vi den avgjørende scenen på kontoret, hvor det er helt tydelig at Sarah og Karl ikke kommer til å bli et par.

9. Olivia Olson var for god i rollen som Sams forelskelse

Over 200 jenter gikk på audition som rollen til Joanna, talentprogram-stjernen som Sam blir forelsket i. Stemmen hennes blåste alle av banen, men da hun sang "All I want for christmas is you" sang hun den så bra at det ikke ble troverdig. Dermed måtte Curtis få noen av lydprodusentene til å legge på noen innpust, slik at det ble mer troverdig for seerne.

10. En femtedel av filmen forsvinner når den vises på TV

De groveste elementene av filmen blir aldri vist på Amerikansk fjernsyn. Kjærlighetshistorien til John og Judy har noen scener som ligner sex, og disse scenene blir ansett som for grove for fjernsynet.

LES OGSÅ: 11 filmer som garantert får deg i julestemning

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer