11 dødsfall vi aldri kommer over i film og tv-serier

Nummer fem på lista får oss til å gråte hver gang...

HJERTESKJÆRENDE: Disse to fikk oppleve ekte kjærlighet en stakket stund før de måtte ta farvel for evig. FOTO: NTB Scanpix
HJERTESKJÆRENDE: Disse to fikk oppleve ekte kjærlighet en stakket stund før de måtte ta farvel for evig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Strømmetjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime har sørget for at vi tilbringer mer tid benket for tv- og PC-skjermen enn noensinne.

Muligheten til å binge (å «fråtse» i tv-serier ved å se flere episoder etter hverandre, jour. anm.) har også ført til at man blir ekstra engasjert i handlingsforløpet som utspiller seg på skjermen.

Etter å ha brukt en intensiv uke på å komme meg gjennom to sesonger av briljante «Mindhunter», var jeg såpass oppslukt at jeg følte at jeg kjente karakterene personlig – og dét kan nok mange relatere til.

Dermed blir det rett og slett litt tungt når de dør.

Vi har samlet elleve av de mest tragiske dødsfallene i film og TV-serier. Finn frem lommetørkleet!

Pssst: Spoilere for blant annet «Game of Thrones», «A Star is Born» og diverse Disney-filmer følger.

LES OGSÅ: Tenk hvis «Friends» hadde fått denne tragiske avslutningen?


«Lion King»: Mufasa

Millioner av mennesker måtte gjenoppleve dette traumet da den nye versjonen av Disney-klassikeren fra 1994 kom ut i år – og scenen var minst like trist i dag som da vi så den for første gang som barn.

«Game of Thrones»

Med mindre man hadde lest bøkene før man så den første «Game of Thrones»-episoden i 2011, ante man ingenting om de tragiske tvistene serien skulle vise seg å være stappfull av. Vi er vant til at publikumsfavoritter alltid overlever, uansett hvor mørkt det ser ut – men slik er det ikke i George R. R. Martins univers...

Pssst: Så mye tjente stjernene per episode!

Det er rett og slett for mange til å nevne alle, men noen av karakterene vi synes det var mest trist å miste var Eddard Stark (best kjent som Ned), Hodor, Ygritte, omtrent alle i Stark-slekten og Daenerys.

Kanskje aller verst var Shireen Baratheon – den lille jenta som ble brent på bålet av sin egen far...

«Titanic»: Jack Dawson

Rose DeWitt-Bukater og Jack Dawson fikk oppleve ekte kjærlighet – men kun i en stakket stund, før de tok farvel for evig...

«Marley & Me»: Marley

I «Marley & Me», hvor Owen Wilson og Jennifer Aniston forøvrig spiller de menneskelige hovedrollene, må labradoren Marley til slutt avlives – og scenen er så uutholdelig trist.

«Hachi: A Dog's Tale»: Hachi

Tårene triller bare vi tenker på denne...

«Hachi: A Dog's Tale» er basert på en sann historie om hunden Hachikō som alltid møtte eieren sin, Hidesaburō Ueno, på Shibuya Station i Tokyo da han var ferdig på jobb. Etter at Ueno dør, fortsetter Hachikō å vente på ham på stasjonen – hver dag i ni år.

«My Girl»: Thomas J.

Lite er vondere enn å se barn som må takle død altfor tidlig i livet, og én scene i filmen «My Girl» fra 1991 er ekstra sår.

Her må altså 11 år gamle Vada gå i begravelsen til bestevennen Thomas J. – som døde av en allergisk reaksjon etter å ha blitt stukket av bier mens han lette etter en ring Vada hadde mistet.

«My Sisters Keeper»: Kate Fitzgerald

Denne filmen er ikke for sarte sjeler (les: meg).

«Grey's Anatomy»: George O'Malley

Et av den populære seriens mest hjerteskjærende øyeblikk serveres da Meredith Grey innser at pasienten hennes – en mann som ble stygt skadd og maltraktert idet han reddet en kvinne fra å bli påkjørt – faktisk er bestevennen hennes, George O'Malley.

«Up»: Ellie

En tristere åpningsscene skal man lete lenge etter – spesielt i en Disney-film!

«Green Mile»: John Coffey

I klassikeren «Green Mile» blir John Coffey dømt til døden for å ha voldtatt og drept to jenter. På tross av at han er uskyldig – og har et hjerte av gull – blir han til slutt henrettet i den elektriske stolen.

«A Star is Born»: Jackson Maine

2018-versjonen av «A Star is Born» var fylt til randen med både opp- og nedturer, men vi håpet hele veien at Ally og Jackson til slutt skulle få leve lykkelig i alle sine dager. Slik ble det ikke...

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer