HJERTESKJÆRENDE: Disse to fikk oppleve ekte kjærlighet en stakket stund før de måtte ta farvel for evig. FOTO: NTB Scanpix
HJERTESKJÆRENDE: Disse to fikk oppleve ekte kjærlighet en stakket stund før de måtte ta farvel for evig. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

11 dødsfall vi aldri kommer over i film og tv-serier

Nummer fem på lista får oss til å gråte hver gang...

Publisert

Strømmetjenester som Netflix, HBO og Amazon Prime har sørget for at vi tilbringer mer tid benket for tv- og PC-skjermen enn noensinne.

Muligheten til å binge (å «fråtse» i tv-serier ved å se flere episoder etter hverandre, jour. anm.) har også ført til at man blir ekstra engasjert i handlingsforløpet som utspiller seg på skjermen.

Etter å ha brukt en intensiv uke på å komme meg gjennom to sesonger av briljante «Mindhunter», var jeg såpass oppslukt at jeg følte at jeg kjente karakterene personlig – og dét kan nok mange relatere til.

Dermed blir det rett og slett litt tungt når de dør.

Vi har samlet elleve av de mest tragiske dødsfallene i film og TV-serier. Finn frem lommetørkleet!

Pssst: Spoilere for blant annet «Game of Thrones», «A Star is Born» og diverse Disney-filmer følger.

LES OGSÅ: Tenk hvis «Friends» hadde fått denne tragiske avslutningen?


«Lion King»: Mufasa

Millioner av mennesker måtte gjenoppleve dette traumet da den nye versjonen av Disney-klassikeren fra 1994 kom ut i år – og scenen var minst like trist i dag som da vi så den for første gang som barn.

«Game of Thrones»

Med mindre man hadde lest bøkene før man så den første «Game of Thrones»-episoden i 2011, ante man ingenting om de tragiske tvistene serien skulle vise seg å være stappfull av. Vi er vant til at publikumsfavoritter alltid overlever, uansett hvor mørkt det ser ut – men slik er det ikke i George R. R. Martins univers...

Pssst: Så mye tjente stjernene per episode!

Det er rett og slett for mange til å nevne alle, men noen av karakterene vi synes det var mest trist å miste var Eddard Stark (best kjent som Ned), Hodor, Ygritte, omtrent alle i Stark-slekten og Daenerys.

Kanskje aller verst var Shireen Baratheon – den lille jenta som ble brent på bålet av sin egen far...

«Titanic»: Jack Dawson

Rose DeWitt-Bukater og Jack Dawson fikk oppleve ekte kjærlighet – men kun i en stakket stund, før de tok farvel for evig...

«Marley & Me»: Marley

I «Marley & Me», hvor Owen Wilson og Jennifer Aniston forøvrig spiller de menneskelige hovedrollene, må labradoren Marley til slutt avlives – og scenen er så uutholdelig trist.

«Hachi: A Dog's Tale»: Hachi

Tårene triller bare vi tenker på denne...

«Hachi: A Dog's Tale» er basert på en sann historie om hunden Hachikō som alltid møtte eieren sin, Hidesaburō Ueno, på Shibuya Station i Tokyo da han var ferdig på jobb. Etter at Ueno dør, fortsetter Hachikō å vente på ham på stasjonen – hver dag i ni år.

«My Girl»: Thomas J.

Lite er vondere enn å se barn som må takle død altfor tidlig i livet, og én scene i filmen «My Girl» fra 1991 er ekstra sår.

Her må altså 11 år gamle Vada gå i begravelsen til bestevennen Thomas J. – som døde av en allergisk reaksjon etter å ha blitt stukket av bier mens han lette etter en ring Vada hadde mistet.

«My Sisters Keeper»: Kate Fitzgerald

Denne filmen er ikke for sarte sjeler (les: meg).

«Grey's Anatomy»: George O'Malley

Et av den populære seriens mest hjerteskjærende øyeblikk serveres da Meredith Grey innser at pasienten hennes – en mann som ble stygt skadd og maltraktert idet han reddet en kvinne fra å bli påkjørt – faktisk er bestevennen hennes, George O'Malley.

«Up»: Ellie

En tristere åpningsscene skal man lete lenge etter – spesielt i en Disney-film!

«Green Mile»: John Coffey

I klassikeren «Green Mile» blir John Coffey dømt til døden for å ha voldtatt og drept to jenter. På tross av at han er uskyldig – og har et hjerte av gull – blir han til slutt henrettet i den elektriske stolen.

«A Star is Born»: Jackson Maine

2018-versjonen av «A Star is Born» var fylt til randen med både opp- og nedturer, men vi håpet hele veien at Ally og Jackson til slutt skulle få leve lykkelig i alle sine dager. Slik ble det ikke...

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer