11 stjerner som gikk bort i 2020

Fra Kobe Bryant til Ruth Bader Ginsburg.

SAMMEN TIL SLUTTEN: John Travolta med sin avdøde kone Kelly Preston på premieren av Netflix-serien «The People v. O. J. Simpson: American Crime Story». Her spilte Travolta advokaten Robert Shapiro. FOTO: NTB
SAMMEN TIL SLUTTEN: John Travolta med sin avdøde kone Kelly Preston på premieren av Netflix-serien «The People v. O. J. Simpson: American Crime Story». Her spilte Travolta advokaten Robert Shapiro. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

2020 var et mørkt år for verden, med en omfattende pandemi på toppen av alle andre alvorlige sykdommer og ulykker. Mange mistet sine kjære lenge før tiden, og mange levde i frykt og sorg. Både i Norge og i Hollywood.

Noen dødsfall får mer omtale enn andre - fordi den avdøde var en kjent person. Eller fordi døden tok dem på så brutalt vis som en helikopterulykke kan være. En kreftdiagnose omverdenen ikke visste om, komplikasjoner som følge av Covid-19, drukning, alderdom.

Uansett hva de døde av er dette 11 stjerner som gikk bort i 2020 som verden vil huske:

Chadwick Boseman (43)

Chadwick Boseman hadde vært i bransjen lenge, men ble for alvor superstjerne da han spilte rollen som T'Challa i braksuksessen «Black Panther».

Det kom som et sjokk da det i august 2020 ble publisert et innlegg på Bosemans Instagram-konto hvor det kom frem at skuespilleren var død:

«Det er med bunnløs sorg at vi bekrefter bortgangen av Chadwick Boseman. Chadwick ble diagnosert med tarmkreft i stadium III i 2016 og har kjempet mot sykdommen de siste årene mens det utviklet seg til stadium IV.»

Videre i innlegget ble det skrevet at 43-åringen døde med kona og familien ved sin side.
⁣ ⁣


Diego Maradona (60)

De aller fleste har et forhold til Diego Maradona – finnes det egentlig noen som er i live i dag som ikke vet hvem han er? – og det slo ned som en bombe verden rundt da sportsikonet gikk borte i november.

Maradona døde av hjerteinfarkt i sitt eget hjem, 60 år gammel.

LEGENDE: Diego Maradona er et av de mest kjente sportsnavnene gjennom tidene. I november gikk den tidligere fotballspilleren bort, men legenden dør nok aldri. FOTO: NTB
LEGENDE: Diego Maradona er et av de mest kjente sportsnavnene gjennom tidene. I november gikk den tidligere fotballspilleren bort, men legenden dør nok aldri. FOTO: NTB Vis mer


Roy Horn (75)

Tyske Sigfried and Roy holdt magi- og dyreshow verden rundt.

Han overlevde et angrep av sin egen tiger i 2003, men 8. mai 2020 døde den ene halvdelen av duoen, Roy Horn. Årsaken var komplikasjoner som oppsto som følge av Covid-19-infeksjonen han hadde i kroppen.

«I dag har verden mistet en av sine største magikere, men jeg har mistet min beste venn», sa Siegfried Fischbacher (81) i en uttalelse etter dødsfallet ble offentliggjort.

STORHETSTIDEN: Roy Horn på scenen i Las Vegas i 2002. FOTO: NTB
STORHETSTIDEN: Roy Horn på scenen i Las Vegas i 2002. FOTO: NTB Vis mer


Kobe Bryant (41) og Gianna Bryant (13)

Etter at det ble kjent at et helikopter med blant annet Kobe Bryant og tenåringsdatteren hans ombord hadde styrtet, håpet en hel verden i det lengste at det skulle bli funnet overlevende ved vraket.

Det skjedde dessverre aldri.

Bryant etterlater seg kona Vanessa og deres tre andre barn: Natalia Diamante Bryant (17), Bianka Bella Bryant (4) og Capri Kobe Bryant (1).

I PAPPAS FOTSPOR: Gianna Bryant arvet farens forkjærlighet for basketball og spilte selv. Her er duoen avbildet under en kamp i 2014. FOTO: NTB
I PAPPAS FOTSPOR: Gianna Bryant arvet farens forkjærlighet for basketball og spilte selv. Her er duoen avbildet under en kamp i 2014. FOTO: NTB Vis mer


Jerry Stiller (93)

Jerry Stiller tråkket opp veien for sønnen Ben: Stjernen er kjent fra blant annet «Seinfeld» hvor han spilte George Costanzas far Frank og «Kongen av Queens» hvor han portretterte eksentriske Arthur Spooner.

Stiller døde av naturlige årsaker i mai 2020.

PÅ JOBB SAMMEN: Jerry Stiller (t. h.) i en scene med sønnen Ben Stiller i «Zoolander» fra 2001. FOTO: NTB
PÅ JOBB SAMMEN: Jerry Stiller (t. h.) i en scene med sønnen Ben Stiller i «Zoolander» fra 2001. FOTO: NTB Vis mer


Ruth Bader Ginsburg (87)

18. september 2020 døde den liberale høyesterettsdommeren. Hun gikk bort på grunn av komplikasjoner som følge av kreft i bukspyttkjertelen.

Ginsburg ble utpekt til høyesterettsdommer av president Bill Clinton i 1993 – som den andre kvinnen i amerikansk historie.

Den nå avdøde dommeren var også viden kjent som et feministisk ikon og hadde, helt siden 50-tallet, gått i bresjen for å endre det amerikanske lovverket som diskriminerer på bakgrunn av kjønn.

«THE NOTORIOUS R. G. B»: Ruth Bader Ginsburg utrettet mye for mange i løpet av sine 87 år. FOTO: NTB
«THE NOTORIOUS R. G. B»: Ruth Bader Ginsburg utrettet mye for mange i løpet av sine 87 år. FOTO: NTB Vis mer


Naya Rivera (33)

«Hele verden» fulgte med da det ble kjent at skuespiller Naya Riveras sønn, Josey (5), hadde blitt funnet alene på en drivende båt. Den lille gutten hadde på seg redningsvest, men ved siden av ham lå det enda en vest i voksenstørrelse.

Etter intense søk i dagene som fulgte, fant redningsmannskapet til slutt den livløse kroppen til Rivera. Hun hadde druknet.

Det ble raskt etablert at dødsårsaken var drukning og ifølge rapporter skal «Glee»-stjernen ha reddet sønnens liv ved å bruke sine siste krefter til å dytte ham opp i båten – før hun selv forsvant under overflaten.

TRAGISK: Bare 33 år gammel mistet skuespiller Naya Rivera livet. Her er hun avbildet i 2016. FOTO: NTB
TRAGISK: Bare 33 år gammel mistet skuespiller Naya Rivera livet. Her er hun avbildet i 2016. FOTO: NTB Vis mer


Før hun ble tragisk revet bort, la Rivera stadig ut bilder av seg selv og det viktigste hun hadde i livet: Josey.

Bildet under delte hun i forbindelse med fireårsdagen hans, akkompagnert av et dikt.


Sean Connery (90)

Glem Pierce Brosnan og Daniel Craig! For mange er det Sean Connory som er den ekte James Bond – og dét vil han alltid være ... Den skotske skuespilleren var 90 år gammel da han døde 31. oktober 2020.

LES OGSÅ: 13 Bond-kvinner da og nå

007: Sean Connery spilte den titulære karakteren i syv «James Bond»-filmer fra 1962 til 1983. FOTO: NTB
007: Sean Connery spilte den titulære karakteren i syv «James Bond»-filmer fra 1962 til 1983. FOTO: NTB Vis mer


Kirk Douglas (103)

Den legendariske skuespilleren ble 103 år gammel.

Michael Douglas, som altså fulgte i farens fotspor karrieremessig, delte en rørende uttalelse da dødsfallet ble kjent i begynnelsen av februar.

FAR OG SØNN: Michael Douglas (t. v) og pappa Kirk Douglas på en Oscar-tilstelning i 2012. FOTO: NTB
FAR OG SØNN: Michael Douglas (t. v) og pappa Kirk Douglas på en Oscar-tilstelning i 2012. FOTO: NTB Vis mer

«For verden var han en legende, en skuespiller fra den gyldne filmæraen som levde langt inn i sine beste år, en filantrop som var så engasjert i rettferdighet og sakene han trodde på. Men for meg og brødrene mine Joel og Peter, var han bare pappa», skrev stjernen på Instagram.

«La meg avslutte med ordene jeg sa til ham på hans siste bursdag og som alltid vil forbli sanne: Pappa, jeg elsker deg så høyt og jeg er så stolt av å være sønnen din».


Kelly Preston (57)

Skuespiller Kelly Preston døde sommeren 2020 etter en to år lang kamp mot brystkreft. Dét bekreftet ektemannen John Travolta (66) med tungt hjerte i juli.

De to var gift i 29 år.

SOM RETT UT AV EN FILM: Stjerneparet Kelly Preston og John Travolta møttes under innspillingen av «The Experts» i 1987. Tre år senere giftet de seg. FOTO: NTB
SOM RETT UT AV EN FILM: Stjerneparet Kelly Preston og John Travolta møttes under innspillingen av «The Experts» i 1987. Tre år senere giftet de seg. FOTO: NTB Vis mer


I kjølvannet av dødsfallet la parets datter, Ella Travolta (20) ut en rørende avskjedshilsen til moren.

«Jeg har aldri møtt noen like modig, sterk, vakker og kjærlig som deg. Alle som har vært så heldige å få kjenne deg eller å ha vært i nærheten av deg, vil være enige i at du har en utstråling og et lys inne i deg som aldri slutter og skinne – og som får alle rundt deg til å føle seg lykkelige», skrev ungjenta den gang.

Les hele teksten her:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer