Hunder som ligner eieren

11 vaner hunden kan kopiere fra deg

Og eieren kopierer visstnok hunden også …

HUNDER GJØR SOM EIEREN: – Hvis eieren liker å være sent oppe og våkne sent, vil hunden også tilpasse seg samme timeplan. FOTO: NTB
HUNDER GJØR SOM EIEREN: – Hvis eieren liker å være sent oppe og våkne sent, vil hunden også tilpasse seg samme timeplan. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Vi har alle latt oss fornøye av bilder av hunder som er prikk like eieren. Mannen med hockeysveis, for eksempel, med en velfrisert kongepuddel. Eller den langhårete heavyrockeren med sin afghanske mynde.

Den sveitsiske kunstneren Sebastian Magnani har tatt likheten mellom hund og eier enda et skritt videre. I fotoserien «Underdogs» manipulerer han hundenes hode på eierens kropp, for ytterligere å understreke likheten, og resultatet er mildt sagt oppsiktsvekkende.

Like også inni

Men det er ikke bare av utseende hunder kan ligne eieren. KK har tidligere skrevet om at vi velger hunder på samme måte som vi velger venner, nemlig med lignende egenskaper som oss selv.

I en amerikansk studie fra 2019 stilte forskerne 1681 hundeeiere en rekke spørsmål, og kartla personlighet utifra personlighetstrekkene utadvendthet, åpenhet, planmessighet, omgjengelighet/ medmenneskelighet og følelsesmessig stabilitet/nevrotisisme.

Deretter svarte hundeeierne på spørsmål om hunden, og det gjennomgående svaret var at hunden hadde personlighetstrekk som lignet deres, skriver forskning.no.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer