Født i feil kropp:

12 kjendiser som har banet vei for transseksuelle

De er inspirerende og stolte, og de ønsker å spre kunnskap og åpenhet om det å være transseksuell.

FØDT I FEIL KROPP: En rekke kjendiser har banet vei ved å fortelle om sine erfaringer som transseksuelle. FOTO: NTB Scanpix
FØDT I FEIL KROPP: En rekke kjendiser har banet vei ved å fortelle om sine erfaringer som transseksuelle. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

De siste årene har åpenheten og aksepten for mennesker som er født i feil kropp økt veldig. Flere og flere velger å stå fram og fortelle sine sterke historier.

Vi har funnet frem til 12 inspirerende, transkjønnede kjendiser som er stolte over hvem de er, og som ønsker å spre kunnskap og åpenhet om det å være transkjønnet. De er skuespillere, modeller, idrettsutøvere, stolte stemmer i kjønnsdebatten, og de ønsker å vise andre at det å være transkjønnet er mer enn greit.

Laverne Cox (45) - Skuespiller

Når det er snakk om transkjønnede kjendiser er Laverne Cox trolig et navn som kommer til minne. Hun er en trans-kvinne som gjorde seg kjent gjennom den populære Netflix-serien «Orange is the new black».

Laverne vokste opp i Alabama, og ble mye mobbet for å være «for feminin». Hun tryglet moren om å få lov til å ta dansetimer, og til slutt sa moren ja, og meldte henne på jazz og tap-dans. Hun fikk likevel ikke lov til å ta ballett, da moren syntes det var «for jentete».

Laverne visste hele tiden at hun var jente, men tvang seg selv til å begrave disse følelsene, da hun trodde det var synd å føle som hun gjorde. En gang da hun gikk i sjette klasse svelget hun en hel eske med piller fordi hun hadde så mye skam over hvem hun innerst inne visste at hun var.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer