Museum:

12 museum du kan besøke fra sofakroken

Joda, det finnes ting å gjøre, om du begynner å bli lei av innelivet.

UT I VERDEN: Hvorfor ikke benytte hjemmetiden til et virtuelt museumsbesøk i fjerne himmelstrøk? FOTO: NTB Scanpix
UT I VERDEN: Hvorfor ikke benytte hjemmetiden til et virtuelt museumsbesøk i fjerne himmelstrøk? FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Kjedelig å være inne? Har du lyst på noe å gjøre, og begynner å kjenne litt på innelivets begrensninger? Hva med et museumsbesøk ut i verden - og det fra sofakroken?

Nettstedet Travel and leisure har laget en oversikt over 12 museum du kan besøke, mens du sitter i kosebuksa i din egen stue.

Rom for rom

Det er Google Arts & Culture’s som tilbyr tjenestene, og laster du ned appen, finner du alt fra British Museum i London og Van Gogh museet i Amsterdam, til Guggenheim i New York.

Gjennom teknologiske løsninger kan du «vandre» rundt på museene og titte på alt fra de store mesterne, til moderne kunst, og det mens du fortsatt sitter under dyna.

Også hjemlige museum som Much-museet kan du besøke virtuelt.

Vi tillater oss å gjengi Travel and Leisures liste:

British Museum, London

På virtuell rundtur i Londons stolthet kan du blant annet kan se Rosetta-steinen og egyptiske mumier i tillegg til hundrevis av andre objekter.

BLI MED INN: På British Museum møter gammelt nytt. Og det beste av alt, du kan «dra» allerede i kveld. FOTO: NTB Scanpix
BLI MED INN: På British Museum møter gammelt nytt. Og det beste av alt, du kan «dra» allerede i kveld. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Guggenheim Museum, New York

Takket være Google’s street view kan du bevege deg gjennom den berømte spiralgangen og nyte moderen kunst fra impresjonismen, post-impresjonismen og andre epoker.

PÅ EN SNURR: Guggenheim-museet varslet om stengte dører under koronautbruddet, men online er det åpent, og du kan når som helst gå på rundtur. FOTO: NTB Scanpix
PÅ EN SNURR: Guggenheim-museet varslet om stengte dører under koronautbruddet, men online er det åpent, og du kan når som helst gå på rundtur. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

National Gallery of Art, Washington, D.C.

Her kan du gjennom google-tjenensten besøke to forskjellige utstillinger: amerikansk mote fra 1740 til 1895, og en utstilling av Johannes Vermeer, som malte «Pike med perleøredobb».

Musée d’Orsay, Paris

Her beundrer du arbeidene til franske kunstnere i perioden 1848 til 1914, blant andre Monet, Cézanne og Gauguin.

Uffizi Gallery, Firenze

I det berømte Uffizzi-galleriet i Firenze kan du nyte kunstsamlingen til den berømte Medici-familien.

SÅ ØYET BLIR STORT OG VÅTT: Det skulle være nok å hvile øyet på i Uffizzi-galleriet i Firenze. FOTO: NTB Scanpix
SÅ ØYET BLIR STORT OG VÅTT: Det skulle være nok å hvile øyet på i Uffizzi-galleriet i Firenze. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Museum of Modern and Contemporary Art, Seoul

Blir du med på googles virtuelle rundtur på et av Koreas mest populære museum, får du oppleve seks etasjer med moderne kunst fra Korea og hele verden.

Pergamon Museum, Berlin

Det historiske museet i Berlin tilbyr virtuell rundtur hvor du kan oppleve imponerende oldtidssamlinger, som inkluderer Istarporten og Pergamonalteret.

Rijksmuseum, Amsterdam

Både Vermeer og Rembrandt kan du komme tett på, dersom du tar en virtuell rundtur på ikoniske Rijksmuseum i Amsterdam.

Van Gogh Museum, Amsterdam

Også Van Gogh-museet kan du besøke, uten å måtte dra til Amsterdam. I samlingen inngår over 200 malerier, 500 tegninger og over 750 personlige brev.

VIRTUELL GJEST: Ta en tur til Van Goghs samlinger i Amsterdam. FOTO: NTB Scanpix
VIRTUELL GJEST: Ta en tur til Van Goghs samlinger i Amsterdam. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

The J. Paul Getty Museum, Los Angeles

Dersom du tar en Street View tur her finner du europeisk kunst helt tilbake til 700-tallet, deriblant malerier, tegninger, skulpturer, manus og fotografier.

TIL TJENESTE: Relieff av en kvinne og tjener kan du beundre på et virtuelt besøk på Paul Getty Museum i Malibu. FOTO: NTB Scanpix
TIL TJENESTE: Relieff av en kvinne og tjener kan du beundre på et virtuelt besøk på Paul Getty Museum i Malibu. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

MASP, São Paulo

På en virtuell rundtur i The Museu de Arte de São Paulo, kan du nyte moderne kunst, på Brazils første modern museum.

National Museum of Anthropology, Mexico City

Her kan du «bevege deg gjennom» hele 23 saler fylt med samlinger blant annet fra Maya-sivilisasjonen.

Da gjenstår det bare å ønsker en god dag - eller natt - på museet!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer