Grease

17 år gamle «Rizzo» var egentlig 34

Det var faktisk svært få i Grease som var i nærheten av tenårene da filmen ble sluppet.

GREASE: Den legendariske filmen fra 1978 er fremdeles populær i dag. Foto: NTB
GREASE: Den legendariske filmen fra 1978 er fremdeles populær i dag. Foto: NTB Vis mer
Publisert

20. oktober 1978 kom filmen «Grease» ut. I år kan derfor skaperne av filmen feire at filmen fyller hele 44 år! Det som er spesielt med Grease er jo det at den fortsatt er populær.

Selv om filmen kom ut på 70-tallet er det mange som er født mange år etter det som har et spesielt forhold til filmen. Det samme gjelder jo «Dirty Dancing», for eksempel!

Vi kommer nok aldri til å glemme forelskelsen mellom Danny og Sandy, låter som «Summer Nights» og «You're The One That I Want», og karakteren Rizzo som også gjorde stort inntrykk.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Sistnevnte karakter ble spilt av Stockard Channing (78). Siden Grease kom ut har Channing blant annet vært å se i serien «The West Wing» som karakteren First Lady Abbey Bartlet.

Men det er nok rollen som Rizzo Channing hun er mest kjent for. I filmen spilte hun den tøffeste jenta på Rydell High School. Du husker kanskje også fra filmen at hun tror hun er gravid og at ryktene svirrer på skolen.

STOCKARD CHANNING: Skuespilleren var 34 år da hun hadde rollen som Rizzo i Grease. Foto: NTB
STOCKARD CHANNING: Skuespilleren var 34 år da hun hadde rollen som Rizzo i Grease. Foto: NTB Vis mer
I DAG: Stockard Channing er 78 år og har vært med i flere filmer og TV-serier. Foto: NTB
I DAG: Stockard Channing er 78 år og har vært med i flere filmer og TV-serier. Foto: NTB Vis mer

I filmen spiller altså Channing en 17-åring, men i virkeligheten var hun 34 år gammel! Det var faktisk svært få av karakterene i Grease som i det hele tatt var i nærheten av den alderen de spilte.

Roger, spilt av Kelly Ward, var blant dem som var nærmest. Han var 21 år da filmen kom ut. Dinah Manoff spilte karakteren Marty og var bare året eldre Kelly Ward. Jamie Donnelly spilte rollen som Jan og hadde kanskje filmens mest barnslige rolle. Likevel var hun 31 år gammel da Grease ble sluppet.

Foto: NTB
Foto: NTB Vis mer

Jeff Conaway, som spilte Kenickie, var 28, Didi Conn, som spilte Frenchy, var 27, Barry Pearl, som spilte Doody, var 28, Susan Buckner, som spilte Patty, var 25, og Michael Tucci, som spilte Sonny, var 32.

Hovedrollene Olivia Newton-John og John Travolta var heller ikke i tenårene da filmen ble spilt inn eller kom ut. Newton-John var 30 og Travolta hadde fylt 24 det året.

Denne uken ble det kjent at skuespiller Olivia Newton-John er død. Hun ble 73 år gammel. Du kan lese John Travolta siste hilsen her.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer