Friends-jubileum:

25 fun facts om Friends

Det er 25 år siden den første episoden av serien ble sendt.

SUKSESS: Vi er fremdeles like glade i karakterene Monica, Chandler, Rachel, Ross, Joey og Phoebe. Foto: Scanpix
SUKSESS: Vi er fremdeles like glade i karakterene Monica, Chandler, Rachel, Ross, Joey og Phoebe. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert

22. september var det 25 år siden den første episoden av Friends ble sendt på tv. Gjengen vi alle har blitt så glad i går fortsatt på tv og er også å finne på Netflix. Takk for det!

Vi blir nemlig aldri lei denne tv-serien. Siden vi er nettopp det, og fordi serien feirer 25 år siden sin start, har vi funnet fram 25 fun facts om Friends.

1. En siste kveld med frihet i Las Vegas

I et intervju med Ellen DeGeneres forteller Jennifer Aniston at gjengen ble sendt på en tur til Las Vegas før tv-serien startet. Serieskaperne ville nemlig at de skulle nyte en siste kveld med frihet. De var nemlig så sikre på at dette kom til å ta helt av - og der hadde de rett!

2. Ble aldri spilt inn i New York

Friends handler om en vennegjeng som bor i New York, men serien ble faktisk aldri spilt inn i The Big Apple. Selv ikke episoden når de er i Las Vegas er spilt inn i Las Vegas. Alt skjedde selvfølgelig i Hollywood.

3. Mange kjente skuespilleren har vært med

Vi har faktisk skrevet en egen sak om alle stjernene som har hatt en rolle i Friends. Du kan se den lange listen HER!

4. Tjente store summer på slutten

I tiende og siste sesong av serien fikk hver av skuespillerne en million dollar per episode. Det tilsvarer cirka ni millioner norske kroner. Ganger du det med de seks skuespillerne blir det 54 millioner norske kroner. Totalt besto sesong ti av 18 episoder. Det vil si at skuespillerne til sammen dro inn 972 millioner norske kroner.

5. Ba om samme lønning

Det er svært vanlig at skuespillere i serier og filmer for ulike lønninger - selv om rollene deres er like store! Da er det bra at noen tar tak og sammen går til sjefene og ber om å ha lønnsforhandlinger sammen. Det gjorde nemlig Friends-gjengen.

6. Du ser glimt fra «Hjemme Alene» i serien

I den siste sesongen kjøper Monica og Chandler seg et hus utenfor storbyen. Her får vi se innsiden av det koselige huset, men du ser også litt av nabolaget gjennom vinduet. Dette nabolaget har vi (og mest sannsynlig du) faktisk sett før. Bare se her:

7. Anistons ekte etternavn avslørt

Mye skjer på bryllupsdagen til Monica og Chandler. Joey, som skal vie de tom, dukker ikke opp og dermed på Rachel finne en erstatter. Heldigvis er det et gresk bryllup like ved hvor to personer med etternavnene «Anastassakis» og «Papasifakis» gifter seg. Anastassakis er faktisk Jennifer Anistons opprinnelige familienavn, men faren endret det før hun ble født.

8. Courtney Cox er eldre enn David Schwimmer

I serien spiller Cox (55) Schwimmers (52) lillesøster, men i virkeligheten er hun eldre en kollegaen sin.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

9. Måtte skrive inn Phoebes graviditet

I sesong 4 blir Lisa Kudrow, som spiller Phoebe, gravid. Derfor måtte serieskaperne skrive inn Phoebes graviditet.

10. Skrev ikke inn Cox' graviditet

I siste sesong blir Courteney Cox gravid. Men da hadde allerede serieskaperne bestemt at Monica og Chandler ikke kunne få barn og dermed skulle adoptere. Derfor måtte Cox kle seg i klær som skjulte den voksende magen.

11. Gunther hadde ikke en replikk før i episode 33

Til tross for at han ikke hadde den største rollen i serien, elsker vi karakteren Gunther. Etter hvert får han flere og flere replikker og blir faktisk å se utenom kafeen et par ganger, men Gunther hadde faktisk ikke en replikk før i den 33. episoden.

12. Den hvite hundestatuen er Jennifer Aniston sin

Joey og Chandler hadde mye spennende interiør i sin leilighet, deriblant en stor, hvit statue av en hund. I den siste sesongen ser vi at Monica ikke er kjempefan av denne hunden. Selv om det er Joey og Chandler som virker å ha størst tilknytning til denne, så er det faktisk Jennifer Aniston som eier den.

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

13. Serien skulle hete noe annet

Serieskaperne var faktisk inne på flere navn til denne suksesserien. «Insomnia Cafe», «Friends Like Us», «Six of One» og «Across the Hall» var blant dem.

14. Endret nummer på leiligheten

Flere ganger i serien ser vi at leilighetene til vennene ligger høyt oppe i bygningen. Derfor var det rart at Monica og Rachels leilighet skulle være nummer fem. Derfor ble det endret til 20 senere i serien.

15. Skulle ha et hemmelig forhold

Monica og Chandler var sammen i serien, det samme gjaldt Rachel og Ross. Selv om Joey og Phoebe hadde et nært vennskap, var de aldri et par. Men serieskaperne hadde faktisk en ide om at de to skulle ha et hemmelig forhold i serien.

I den originale ideen var det planlagt en stor avsløring i siste sesong, om at han og Pheobe egentlig hadde hatt tilfeldig sex gjennom hele showet. Serieskaperne bestemte seg imidlertid for å forkaste ideen i siste liten.

16. Tok tegnetavlen

I Joey og Chandlers leilighet ser vi stadig vekk en tavle guttene enten tegner på eller skriver beskjeder til hverandre på. For hver episode sto det nye nytt på denne. En jobb en i produksjonen fikk. Da serien tok slutt, stjal Matt LeBlanc tavlen og ga den til han som hadde tegnet alt som var på den. Se her:

17. Bruce Willis fikk ikke betalt

Friends ble spilt inn med publikum tilstede, og da Bruce Willis plutselig kom inn ble det full jubel. Han var en del av serien i flere episoder, men skal ikke ha fått betalt en krone! Han skal nemlig ha tapt et veddemål mot Matthew Perry.

18. Ugly Naked Guys identitet ble avslørt i 2016

Denne karakteren er også ganske legendarisk til tross for at vi aldri ser ansiktet hans eller hører stemmen hans. Men, i 2016 ble det avslørt hvem som står bak karakteren. Les mer her!

19. Joshuas far er Matthew Perrys far

På et tidspunkt dater Rachel Joshua. I en episode er de hjemme hos foreldrene hans, som for anledningen er på ferie. Overraskende nok kommer de hjem fra ferien litt tidlig. Han som spiller faren til Joshua er faktisk Matthew Perrys ekte far!

20. Hadde kun penger til ett studio

Friends ble en suksess, men det var ikke alltid det var så mye penger å bruke. Episoden «The One Where No One Is Ready» foregår kun i Monicas leilighet, fordi det ikke var penger nok til mer enn ett studio.

21. Hank Azaria kunne blitt Joey

Han endte opp med å få rollen som forskeren David, som Phoebe har et forhold til, men Hank Azaria prøvespilte faktisk for rollen som Joey to ganger.

22. Ellen DeGeneres takket nei til rollen som Phoebe

Vi kan virkelig ikke se for oss noen andre i rollen som Phoebe Buffay enn Lisa Kudrow, men talkshow-verten Ellen DeGeneres skal faktisk ha blitt tilbudt rollen som den morsomme karakteren.

23. Cox skulle egentlig spille Rachel

Det er vanskelig å se for seg noen andre i rollene som Ross, Joey, Chandler, Phoebe, Monica og Rachel. Men rollen som Rachel var faktisk tiltenkt Courteney Cox. Visstnok skal Cox ha kjent seg mer igjen i rollen som Monica og takket derfor nei til Rachel-rollen.

24. Ursula var også å se i Mad About You

Phoebes identiske tvillingsøster Ursula, som begge spilles av Lisa Kudrow, har faktisk en rolle i serien Mad About You som gikk på samme tid som Friends.

25. Samlet seg alltid før innspilling

Før de begynte å på ny innspillingsuke, samlet gjengen som for å forberede seg for uka. Det var den siste samlingen David Schwimmer gruet seg mest til før serien tok slutt ettersom det kom til å bli den siste for alltid.

I et intervju med Oprah forteller han at han visste det kom til å bli emosjonelt fordi det var siste gang de skulle ta den gruppeklemmen og ønske hverandre lykke til.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer