Dronning Margrethe

28-åringens kjærlige hyllest til dronningen fikk Mary til å smelte!

Fikk gjestene i gallamiddagen til å koke over av begeistring.

DRONNING MARGRETHE: Den danske artisten Malte Ebert smeltet dronning Margrethe med personlig og rørende sang. FOTO: Instagram @malteebert og NTB
DRONNING MARGRETHE: Den danske artisten Malte Ebert smeltet dronning Margrethe med personlig og rørende sang. FOTO: Instagram @malteebert og NTB Vis mer
Publisert

I midten av september ble danske dronning Margrethes (82) hele 50 år på tronen markert med et storslått jubileum i København.

Feiringen ble likevel en smule nedtonet, ettersom dronning Elizabeth (96) av Storbritannia gikk bort et par dager før jubileets start.

Lørdagen ble det arrangert en rojal middag på Christiansborg slott, der kongeligheter fra både inn- og utland sto på gjestelisten.

Vårt eget kongepar, dronning Sonja (85) og kong Harald (85), var selvskrevne gjester - og sistnevnte var jubilantens bordkavaler. Sonja og Harald er både nære venner og i familie med dronning Margrethe.

FEIRET TREMENINNGEN: Kong Harald og dronning Sonja var selvfølgelig på plass i København for å feire venninnen, og kongens tremenning, dronning Margrethe. FOTO: NTB
FEIRET TREMENINNGEN: Kong Harald og dronning Sonja var selvfølgelig på plass i København for å feire venninnen, og kongens tremenning, dronning Margrethe. FOTO: NTB Vis mer

Redd han tabbet seg ut

Underveis i middagen ble det både taler og musikalske innslag, og da den danske artisten Malte Ebert (28) entret scenen, ikledd en kritthvit smoking, satt både tårer og latter løst blant gjestene i salen.

28-åringen hadde skrevet en svært personlig låt, der han blant annet omtalte dronningen som baby og brukte kjælenavnet hennes Daisy.

Han innledet opptredenen med følgende strofe:

- Første gang jeg så Dem var jeg syv år, klistret til skjermen. Det var nyttår. Deres tale var så vakker.

Til danske TV 2 har Malte åpnet opp om at han var redd for at han hadde tabbet seg ut.

- Jeg må si at jeg ved de første linjene av sangen kunne merke en smule skepsis, forklarte han til kanalen i ettertid av opptredenen.

En god dose selvironi

Men dronning Margrethe er kjent for å være lite selvhøytidelig og ha en god dose selvironi, og da Malte sang følgende strofer brøt hun ut i latter:

- Jeg har hørt at De røyker Kings, kanskje jeg kan få være deres prins?

Det var tydelig å se at dronningen ble smigret av den freidige teksten, og også svigerdatter kronprinsesse Mary lot seg begeistre. Hun klarte ikke holde tilbake tårene!

RØRT: Kronprinsesse Mary ble rørt og bergtatt av både ektemannens tale og artist Malte Eberts sang under gallaen på Christiansborg slott i september. FOTO: NTB
RØRT: Kronprinsesse Mary ble rørt og bergtatt av både ektemannens tale og artist Malte Eberts sang under gallaen på Christiansborg slott i september. FOTO: NTB Vis mer

Da Malte avslutningsvis gikk ned på kne og overrakte dronningen en rød blomst, rett ved siden av kong Harald, trakk også den norske kongen på smilebåndet.

Hør den selvskrevne låten her:

I likhet med tremenningen dronning Margrethe er jo også vår egen konge kjent for både humor og selvironi.

Og vi kan jo bare håpe og krysse fingrene for at en av våre kjente og kjære artister her hjemme lar seg inspirere til å skrive en lignende sang til vår flotte dronning Sonja, når hun skal feire sitt neste jubileum!

Rørende og personlig tale fra sønnen

Også talen til dronningens eldstesønn, tronarving kronprins Frederiks (50), ble lagt merke til av både gjester og publikum som fulgte med på gallamiddagen via TV-skjermen.

Mange hevder at dette er 50-åringens aller vakreste og mest personlige tale noen gang fremført:

«Vi to har alltid supplert hverandre. Du er kvinne. Jeg er mann. Du maler. Jeg mosjonerer. (...) Du mestrer ordet. Jeg mangler det av og til. Du er klassisk. Jeg liker rock. Du er sjøsterk. Det har jeg arvet. Og gudskjelov for det. For skipet, det deler vi, det er vårt felles ansvar. Jeg følger deg, som du fulgte din far, og som Christian kommer til å følge meg. På den måten overlappes våre liv - heldigvis - men roret, det har man alene. Kommandoen har kun én eier på broen mellom generasjoner med samme oppdrag.».

Hør kronprins Frederiks tale under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer