3 stjerner som kunne spilt Bridget Jones

Hadde noen av dem passet bedre enn Renée Zellweger, tro?

KJENT OG KJÆR: Renée Zellweger ble for alvor kjent da hun spilte den titulære karakteren i «Bridget Jones' Diary». FOTO: United International Pictures
KJENT OG KJÆR: Renée Zellweger ble for alvor kjent da hun spilte den titulære karakteren i «Bridget Jones' Diary». FOTO: United International Pictures Vis mer
Publisert

En hel verden ble sjarmert i senk da den filmatiserte versjonen av Helen Fieldings bok «Bridget Jones' Diary» – som forøvrig var en nytolkning av Jane Austens «Pride and Prejudice» – kom på kino i 2001.

Historien om den rappkjefta, kjederøykende og enslige Bridget Jones ga publikum et etterlengtet avbrekk.

Blant havet av filmer med én type kvinne i hovedrollen – sylslank, langbeint og solbrun – fantes det nå en uperfekt perfekt rollefigur å kjenne seg igjen i på storskjermen.

Det var Renée Zellweger som kapret hovedrollen som den titulære karakteren, og siden har hun også spilt i oppfølgerne «Bridget Jones: The Edge of Reason» fra 2004 og «Bridget Jones's Baby» i 2016.

Selv om Zellweger briljerte i rollen som den kjærlighetsforvirrede 32-åringen, ryktes det at en haug andre skuespillerinner også ble vurdert.

Vi har samlet tre av dem under!

LES OGSÅ: Nå snakker Renée Zellweger ut om depresjonen

IKONISK: Renée Zellweger som filmheltinnen vi alle ventet på – og behøvde – i «Bridget Jones's Diary». FOTO: Scanpix
IKONISK: Renée Zellweger som filmheltinnen vi alle ventet på – og behøvde – i «Bridget Jones's Diary». FOTO: Scanpix Vis mer

Toni Collette

Australske Toni Collette ble faktisk tilbudt rollen som Bridget Jones før Renée Zellweger, men takket nei fordi hun var opptatt med stykket «The Wild Party» på New Yorks legendariske Broadway.

– Jeg visste ikke hvor lenge «The Wild Party» kom til å vare, så jeg kunne ikke ta jobben, fortalte Collette til The Scoop i 2005.

Dét fikk ringvirkninger; da musikalen «Chicago» kom ut noen år senere, gikk Zellweger nok en gang seirende ut – på tross av at Collette nærmest ble lovet rollen av produsentene.

– De sa: «Vi vil ha deg. Vi vil ikke at du skal ta noe annet. Catherine Zeta Jones (som også spilte i filmen, jour. anm.) gleder seg til å jobbe med deg.» Men så kom «Bridget Jones' Diary» ut..., sa skuespillerinnen den gang.

VAR AKTUELL: Toni Collette hadde nettopp spilt i suksessen «The Sixth Sense» da hun ble tilbudt rollen som Bridget Jones. Her er hun i 2000 (til venstre) og i 2019. FOTO: Scanpix
VAR AKTUELL: Toni Collette hadde nettopp spilt i suksessen «The Sixth Sense» da hun ble tilbudt rollen som Bridget Jones. Her er hun i 2000 (til venstre) og i 2019. FOTO: Scanpix Vis mer

Helena Bonham Carter

Helena Bonham Carter er kjent for sine roller i både små, uavhengige indiefilmer og digre, verdenskjente franchiser.

Gode eksempler på sistnevnte er «Harry Potter» og nye «Alice In Wonderland». Hun spilte onde personligheter i begge; henholdsvis morderiske Bellatrix LeStrange og grusomme Queen of Hearts.

Bonham Carter skal ifølge Yahoo ha vært blant skuespillerinnene som havnet på «Bridget Jones»-produsentenes toppliste, men måtte til slutt se seg slått av Zellweger. I stedet dukket hun opp i «Planet of the Apes» – som kom ut samme år som den kjente og kjære romantiske komedien.

(Pssst: Stjernen er faktisk god venn med Helen Fielding, som altså er forfatteren bak bøkene «Bridget Jones»-filmene baserer seg på.)

LES OGSÅ: Slik ser «Harry Potter»-stjernene ut 17 år etter første film

LANG FARTSTID: Helena Bonham Carter har vært en av Storbritannias mest kjente skuespillerinner i mange år. I dag er hun opptatt med innspilling av filmen «Enola Holmes» som følger Sherlock Holmes' lillesøster. FOTO: Scanpix
LANG FARTSTID: Helena Bonham Carter har vært en av Storbritannias mest kjente skuespillerinner i mange år. I dag er hun opptatt med innspilling av filmen «Enola Holmes» som følger Sherlock Holmes' lillesøster. FOTO: Scanpix Vis mer

Kate Winslet

Da skaperne bak filmen om sjarmerende og helt uperfekte Bridget Jones skulle i gang med casting, var Kate Winslet allerede verdensberømt.

Det var nemlig året etter at hun leverte en uforglemmelig prestasjon – såpass uforglemmelig at hun ble Oscar-nominert! – som Rose i «Titanic».

Til slutt ble det dog bestemt at stjernen, som var 25 år gammel på den tiden, var litt for ung til å få rollen. (Bridget skal som nevnt være 32 år i filmen – akkurat like gammel som Zellweger var under innspillingen.)

IKKE ÉN DAG ELDRE: Nesten 20 år skiller disse bildene – men Kate Winslet har så vidt forandret seg! FOTO: Scanpix
IKKE ÉN DAG ELDRE: Nesten 20 år skiller disse bildene – men Kate Winslet har så vidt forandret seg! FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer