Underholdning

4 ting du ikke visste om Bridgerton

Et team på 238 personer skapte 7500 kostymedeler til serien.

BRIDGERTON: Netflix-serien om familien Bridgerton har tatt helt av! Foto: NTB/SplashNews.com
BRIDGERTON: Netflix-serien om familien Bridgerton har tatt helt av! Foto: NTB/SplashNews.com Vis mer
Publisert

«Bridgerton» er Netflix-serien som tok verden med storm over natten. Hvorfor? Vel, det er nok flere grunner til det, men det er ingen hemmelighet at hovedrolleinnehaver Regé-Jean Page har noe med saken å gjøre.

Foto: NTB/SplashNews.com
Foto: NTB/SplashNews.com Vis mer

Vi vet ikke med dere, men vår sosiale medier-plattformer var hvert fall oversvømt med bilder av skuespillerstjerneskuddet som har rollen som «The Duke of Hastings» i serien.

Hvis du ennå ikke vet hva suksessen går ut på, forklarte Regé-Jean Page det veldig fint under et intervju med Jimmy Fallon: «Det er litt Jane Austen møter Gossip Girl med 35 Shades of Grey».

Men det var ikke bare den kjekke mannen som fikk oss til å sperre opp øynene. Det var flere ting vi la merke til underveis i serien, men også artige fakta vi fant ut av i ettertid.

Her er fire ting du kanskje ikke visste om Bridgerton:

1. Fikk hjelp av intimitetskoordinator

I et intervju med Harper's Bazaar forteller den andre hovedrolleinnehaveren, Phoebe Dynevor (25), at de fikk hjelp av en intimitetskoordinator.

Foto: NTB/SplashNews.com
Foto: NTB/SplashNews.com Vis mer

Ja, for det er nemlig flere dampende hete scener i Bridgerton. Ifølge Dynevor øvde de på disse scenene i flere uker før de ble spilt inn. Til magasinet forteller hun at hun så på det som veldig hjelpsomt for alle.

- Da vi kom på settet visste vi hva vi skulle gjøre. Vi følte oss komfortable. Vi kjente hverandre og hadde skapt en relasjon. Vi var heldige som fikk den tiden først.

2. Kostymene

Det var ikke bare hertugen av Hastings som stjal mye av vår oppmerksomhet i denne serien. Kostymene i «Bridgerton» er helt elleville! Og ikke bare er de fine, men det er svært mange av dem.

Foto: NTB/SplashNews.com
Foto: NTB/SplashNews.com Vis mer

Skuespillerne bytter opptil flere ganger i løpet av en episode, så dette ligger det mye tid og arbeid bak.

I et klipp på YouTube får vi også et innblikk i selve prosessen. Det har seg nemlig slik at et team på 238 personer skapte 7500 kostymedeler til serien. Oprah Magazine kan også melde om at Phoebe Dynevor byttet hele 104 ganger i løpet av de åtte avsnittene i sesong 1.

3. Finnes åtte bøker

Det er allerede kjent at en sesong 2 av Bridgerton er på vei, men det er ingen grunn til at det ikke skal bli flere enn det. Det finnes nemlig hele åtte bøker om familien Bridgerton.

I den første sesongen får vi se spesielt mye til Bridgerton-familiens eldste datter Daphne (spilt av Phoebe Dynevor) og hertugen av Hastings (Regé-Jean Page). Men Daphne har flere søsken og venner, så mye ligger an til at vi får se mer av deres liv i de neste sesongene.

Foto: NTB/SplashNews.com
Foto: NTB/SplashNews.com Vis mer

4. Moderne låter i klassisk innpakning

En annen ting som fikk oss til å stusse litt, var musikken i serien. Det ble selvfølgelig spilt klassisk musikk hele tiden ettersom handlingen utspilles på 1800-tallet, men det var noe med musikken som hørtes veldig kjent ut.

Flere ganger i serien får vi nemlig høre populære låter fra dette tiåret i en klassisk innpakning. Under kan du høre et eksempel. Her har produksjonen nemlig laget en klassisk låt ut av Billie Eilish sin suksess «Bad Guy».

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer