Kvinnelige Seriemordere

5 av de verste kvinnelige seriemorderne gjennom tidene

Det er flere menn enn kvinner i kategorien «seriemorder» – men handlingene de begår er like grusomme uavhengig av kjønn.

SERIEMORDER: Aileen Wuornos skjøt syv kunder mens hun jobbet som prostituert, og påsto til siste slutt at mordene skjedde i nødverge da mennene skal ha voldtatt eller prøvd å voldta henne. Foto: Scanpix
SERIEMORDER: Aileen Wuornos skjøt syv kunder mens hun jobbet som prostituert, og påsto til siste slutt at mordene skjedde i nødverge da mennene skal ha voldtatt eller prøvd å voldta henne. Foto: Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

2016 har så langt vært året for krim. Man ser ut til å være mer fascinert enn noensinne av mysterier rundt drap og andre grufulle handlinger – blant annet har Netflix-dokumentaren «Making A Murderer» spredt seg som ild i tørt gress verden rundt. Det samme gjelder enda ferskere «The People v. O. J. Simpson», som tar for seg rettssaken mot idrettshelten på 90-tallet. Saken står uløst den dag i dag og spørsmålet er fremdeles: Drepte O. J. virkelig eks-kona og servitøren, eller er han så uskyldig som han selv hevder?

Begge seriene omhandler menn, og det er flere menn enn kvinner som begår kriminelle handlinger. Den statistikken gjelder også innenfor kategorien «seriemordere» – men selv om de kvinnelige seriemorderne er i mindretall, betyr det absolutt ikke at de ikke finnes... Eller at handlingene deres er noe mindre grusomme.

Under har vi samlet 5 av de verste, kvinnelige seriemorderne gjennom tidene.

LES OGSÅ: Les KKs intervju med kvinnen bak «Orange Is The New Black»

Genene Jones (1950 -)

Texas-kvinnen Genene Jones (65) jobbet som sykepleier, og oppnådde stadig bragden det var å vekke et dødt barn til live. Hun var en helt – trodde man, i alle fall. Sannheten var det totalt motsatte; det var nemlig Genene selv som forgiftet ungene. 1986 ble hun dømt til 99 års fengsel for drapet på lille Chelsea McClellan (15 mnd.), som døde etter at sykepleieren hadde gitt henne en overdose av muskelavslappende.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer