Ted Bundy:

5 dokumentarer du må se hvis du elsker «true crime»

Ja – alle kan streames i Norge!

NYLANSERING: 24. januar slapp Netflix originalserien «Conversations with A Killer: The Ted Bundy Tapes» som omhandler den notoriske seriemorderens liv. FOTO: Netflix
NYLANSERING: 24. januar slapp Netflix originalserien «Conversations with A Killer: The Ted Bundy Tapes» som omhandler den notoriske seriemorderens liv. FOTO: Netflix Vis mer
Publisert

Finnes det noe som er mer fascinerende enn «true crime»?

Serier, filmer og podcaster som tar for seg kriminelle handlinger og hendelser fra virkeligheten blir stadig mer populært – noe som reflekteres tydelig i antall valgmuligheter som har dukket opp på markedet de siste årene.

Vi har samlet dokumentarer (som omhandler alt fra to 12-åringer som knivstikker en jevnaldrende venninne, til en notorisk seriemorders grusomme innrømmelser) du se.

Sjekk listen under!

LES OGSÅ: Denne teorien tilsier at «Jack The Ripper» faktisk var en kvinne

«Mommy Dead and Dearest»

I alle år fortalte Dee Dee Blanchard menneskene rundt seg – venner, naboer, slektninger – at datteren Gypsy Rose var alvorlig syk. Ungjenta led av både muskeldystrofi (en betegnelse på tilstander hvor musklene ikke utvikler seg som de skal, og blir tynne og svake, jour. anm.), leukemi, og astma, i tillegg til å ha intelligensen til en syvåring som følge av for tidlig fødsel.

Slik lød i alle fall løgnen.

I stedet viste det seg at Dee Dee i årevis hadde fabrikkert symptomer og påført skader for å fremstille datteren som syk, og brukte fysisk og psykisk vold for å tvinge henne til å spille med.

I 2015 ble Dee Dee funnet knivstukket i sengen sin – og kort tid senere måtte Gypsy Rose redegjøre for sin rolle i det brutale drapet.

Kan streames på: HBO.

«Conversations with A Killer: The Ted Bundy Tapes»

Morder, voldtektsmann, nekrofil...

Ted Bundy er en av de mest profilerte drapsmennene gjennom tidene, og blir gjerne omtalt som «verdens mest sjarmerende seriemorder» (under rettssaken mot ham dukket det opp flere kvinner som slett ikke var der for å se rettferdigheten seire, men for å beundre Teds flotte ytre).

Etter å ha benektet de grusomme handlingene i et over et tiår, innrømmet han til slutt – kort tid før han skulle henrettes i januar 1989 – 30 bestialske drap. Politiet står dog fast ved at tallet mest sannsynlig er langt høyere.

Kan streames på: Netflix.

LES OGSÅ: 6 av de verste kvinnedrepende seriemorderne

«Beware the Slenderman»

Forteller om en bestialsk hendelse. Anissa Weier og Morgan Geyser var bare tolv år gamle da de tok med seg sin jevnaldrende skolevenninne, Payton Leutner, inn i et skogholt – og knivstakk henne 19 ganger. Alt på grunn av en vandrehistorie de hadde lest om på internett...

Kan streames på: HBO.

«Amanda Knox»

Historien om Amanda Knox – som i pressen ble kjent som Foxy Knoxy – starter da hun i 2007 tok seg et friår i Italia for å finne seg selv. Dét ble raskt snudd på hodet.

Den daværende 19-åringen ble nemlig hovedmistenkt i et såkalt «sexdrap» som rystet en hel verden. Britiske Meredith Kercher ble funnet halvnaken med strupen skåret over i leiligheten hun delte med Amanda og to andre. Rettsmedisinere fant 47 knivstikk på kroppen hennes.

Amanda, som i tillegg til Foxy Knoxy ble kalt «isprinsessen» og «morderen med babyansiktet», har hele tiden bedyret sin uskyld. Så, hva skjedde egentlig med Meredith Kercher?

Kan streames på: Netflix.

«Making a Murderer»

Hvis du først har klikket deg inn på denne saken, er sjansene store for at du allerede har sett Netflix' «Making a Murderer» – men i tilfelle noen (mot formodning) ikke har det, måtte vi ha den med på listen.

I korte trekk omhandler dokumentaren Steven Avery, som etter å ha tilbrakt 18 år bak lås og slå for et overgrep det til slutt ble bevist at han ikke begikk, nok en gang blir fengslet da levningene av journalistene Teresa Halbach blir funnet på eiendommen hans.

Spørsmålet er om Steven faktisk er skyldig denne gangen – eller er bevisene plantet av politiet?

Kan streames på: Netflix.

LES OGSÅ: Nå snakker «Making a Murderer»-profilens eksforlovede ut

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer