Julefilmer

5 julefilmer du kan se sammen med tenåringen

Sliter du med å få tenåringen til å sette seg i sofakroken sammen med deg? Vi gikk rett til kilden for råd.

JULEFILMER: «Elf» får garantert både deg og tenåringen i julestemning og godt humør. Og det vet vi, for vi har testet. FOTO: NTB
JULEFILMER: «Elf» får garantert både deg og tenåringen i julestemning og godt humør. Og det vet vi, for vi har testet. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

Det er ikke alltid like lett å få tenåringen til å krype inn i armkroken og se en hel film sammen med deg lenger. Og slik skal det jo også være, det er en naturlig del av det å vokse opp. Men når det nærmer seg jul er det jo koselig å jekke en iskald julebrus, åpne en pose skumnisser og lokke junior ut av rommet en time eller to.

Men det er kanskje ikke klassikere som «Love Actually» eller «The Holiday» som gjør susen lenger? Vi gikk rett til kilden og ba vår utplasserte OD-elev og tenåring skrive denne saken og dele med oss hvilke filmer som gjelder denne julen.

1. Let it snow

«Let it snow» er en romantisk komedie, spesielt rettet mot tenåringer. Filmen inneholder mange morsomme øyeblikk og den har en søt og sjarmerende rollebesetning. Handlingen er lagt til en liten by i Illinois som blir rammet av en snøstorm, og ikke overraskende får snøstormen store og overraskende konsekvenser for vennskap, kjærlighet og fremtid.

Filmen finner du på Netflix.

«Let it snow» kan du se på Netflix denne julen. FOTO: Netflix
«Let it snow» kan du se på Netflix denne julen. FOTO: Netflix Vis mer

2. Unaccompanied minors

«Unaccompanied minors» er ikke en ny film, men det er en skikkelig undervurdert julekomedie, som er perfekt for familie/ungdom. Filmen handler om en gruppe med ungdommer som blir sittende fast på en flyplass uten foreldrene på grunn av en snøstorm. Ungdommene, som er helt forskjellige, ender opp med å lage masse komisk kaos for en flyplassfunksjonær og hans assistent.

Du finner den på AppleTV.

Flyplasskaos er en klassisk juleforvikling, her fra "Unaccompanied minors". FOTO: NTB
Flyplasskaos er en klassisk juleforvikling, her fra "Unaccompanied minors". FOTO: NTB Vis mer

3. Love hard

«Love hard» er en romantisk julefilm (for de som liker romantikk). Den handler om Natalie, som leter etter kjærligheten. Hun tror hun har funnet den perfekte gutten, men selvsagt viser det seg at han ikke på noen måte er den hun tror han er.

Love Hard ser du på Netflix.

Juleromantikk med Nina Dobrev på Netflix. FOTO: Netflix.
Juleromantikk med Nina Dobrev på Netflix. FOTO: Netflix. Vis mer

4. Elf

«Elf» er en klassisk julefilm med helt fantastiske skuespillere og massevis av hysterisk morsomme øyeblikk. På Nordpolen blir vi introdusert for alven Buddy, som sliter med å finne sin plass blant de andre alvene. Det er kanskje ikke så rart, for Buddy er egentlig et menneske. I håp om å finne sin biologiske far, flytter Buddy til New York, og kaoset er i gang ...

Elf ser du på HBO Max.

Elf er kanskje verdens morsomste julefim. FOTO: NTB
Elf er kanskje verdens morsomste julefim. FOTO: NTB Vis mer

5. Julekalenderen

«Julekalenderen» er en romantisk julefilm, som handler om fotografen Abby som får en antikk julekalender i gave. Det Abby ikke vet, er at julekalenderen kan spå framtiden, og den spår at en ny romanse er på vei ...

Du finner den på Netflix.

Når kalendergaven er litt utenom det vanlige. FOTO: Netflix
Når kalendergaven er litt utenom det vanlige. FOTO: Netflix Vis mer

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer