5 kjendiskvinner som fridde til kjæresten

- Vi snakker om likestilling, men handling betyr mer enn ord. Menn burde også få forlovelsesringer

STJERNEPAR: «Veronica Mars»-stjernen Kristen Bell og skuespillerkollega Dax Shepard har vært sammen i nærmere 13 år – og gift i syv av dem, etter at førstnevnte fridde via internett. FOTO: Scanpix
STJERNEPAR: «Veronica Mars»-stjernen Kristen Bell og skuespillerkollega Dax Shepard har vært sammen i nærmere 13 år – og gift i syv av dem, etter at førstnevnte fridde via internett. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Likestillingen har kommet et godt stykke i 2020, men blant tingene som fremdeles henger igjen, er den overveldende andelen menn som frir sammenlignet med kvinner.

I heterofile forhold, hører det sjeldenhetene til at en kvinne frir til partneren sin.

Vi synes naturligvis at frierier er nydelige uansett hvem som står bak dem, men det er forfriskende å høre om tilfellene hvor det «tradisjonelle» er snudd på hodet.

Vi har funnet frem fem kjendiskvinner som gjorde nettopp dét; tok saken i egne hender og fridde!

LES OGSÅ: Trenger vi å skille gutte- og jenteklær?

Lindsay Vonn

Den verdensberømte alpinisten Lindsay Vonn (35) overrasket stort da hun fridde til ishockey-spiller P. K. Subban (30) i julen. Paret hadde nemlig offentliggjort forlovelsen sin noen måneder før, da Subban gikk ned på kne.

Vonn la ut denne meldingen på Instagram for å dele de lykkelige omstendighetene:

«God jul, alle sammen! På toårsjubileet vårt gjengjeldte jeg tjenesten og spurte P. K. om å gifte seg med meg... Og han sa ja. Vi snakker om likestilling, men handling betyr mer enn ord. Menn burde også få forlovelsesringer. P. K. fortjener det. Gleder meg til å gifte meg med deg, babe», skrev hun den gang.

Jennifer Hudson

I likhet med Vonn, gjengjeldte Jennifer Hudson (38) «tjenesten» ovenfor kjæresten David Otunga (39). Otunga fridde til sangeren og skuespillerinnen på bursdagen hennes – Hudson fridde til ham fem måneder senere, da han hadde bursdag.

Paret gikk dessverre hver til sitt i 2017. De har sønnen David Daniel Otunga Jr. (10) sammen.

Jennifer Hudson og ekskjæresten David Otunga, sammen med sønnen i 2013. FOTO NTB scanpix
Jennifer Hudson og ekskjæresten David Otunga, sammen med sønnen i 2013. FOTO NTB scanpix Vis mer

Pink

Sangeren Pink (40), som egentlig heter Alecia Beth Moore, fridde til motorcrosskjøreren Carey Hart (44) under et løp. Mens han kjørte, holdt hun opp et skilt hvor det sto: «Vil du gifte deg med meg?»

Da han fremdeles ikke stoppet, skal artisten ha lagt til en ny setning på skiltet: «Jeg mener det!»

Hart kunne naturligvis ikke motstå, og duoen har vært gift siden 2006 da de ble mann og kone under en seremoni i tropiske Costa Rica. Sammen har de barna Jameson Moon (3) og Willow Sage (8).

Diane von Fürstenberg

Inspirasjon til kjærestens neste bursdag?

Stjernedesigner Diane von Fürstenberg (73) skal ha avslått kjæresten Barry Dillers (77) frierier flere ganger, før hun til slutt tok styringen selv.

– Et år ante jeg ikke hva jeg skulle gi ham i bursdagsgave, så da ringte jeg han og sa: «Vet du, hvis du vil, så kan jeg gifte meg med deg til bursdagen din». Han svarte at han gjerne ville få til det, har Fürstenberg tidligere uttalt til O Magazine.

STABILT PAR: Fürstenberg har vært gift med forretningsmannen Barry Diller siden 2001. FOTO: Scanpix
STABILT PAR: Fürstenberg har vært gift med forretningsmannen Barry Diller siden 2001. FOTO: Scanpix Vis mer

Kristen Bell

Kristen Bell (39) og skuespillerkollega Dax Shepard (45) ble kjærester i 2007, men giftet seg ikke før seks år senere – da ble nemlig likekjønnet ekteskap omsider lov i California. Duoen hadde tidligere nektet å bli smidd i hymens lenker før alle, uansett legning, hadde rett til det. Vi digger det!

Det var Kristen som fridde til Dax, og dét via Twitter.

I dag har duoen to barn sammen; døtrene Delta (5) og Lincoln (6).

LES OGSÅ: Disse Hollywood-parene gikk hver til sitt i 2019

Kristin Bell og Dax Shepard. FOTO: NTB scanpix
Kristin Bell og Dax Shepard. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer