SUKSESS: Naomi Watts, som tidlig i karrieren sikret seg en rolle i såpeserien «Home and Away», er i dag én av verdens mest kjente skuespillere. Foto: Ap
SUKSESS: Naomi Watts, som tidlig i karrieren sikret seg en rolle i såpeserien «Home and Away», er i dag én av verdens mest kjente skuespillere. Foto: Ap Vis mer

Naomi Watts

5 superstjerner som slo gjennom i såpeserien «Home and Away»

... Før de slo gjennom for alvor og ble internasjonale stjerner.

De fleste av oss har en TV-serie vi i all hemmelighet elsker – guilty pleasure, er vel den rette beskrivelsen. Det er for eksempel ikke til å stikke under stol at vi i KK.no-redaksjonen gjerne ser på en «Keeping Up With The Kardashians»-episode eller fem... Ja, det er litt hjernedød underholdning, men av og til er det akkurat det vi trenger mellom de intense «Making a Murderer»-slagene.

En annen serie som gir oss samme feel good-følelse (dog med færre privatfly og luksusbiler) er «Home and Away». Den australske såpeoperaen har gått siden 1980-tallet, men sendes fortsatt på TV 2 den dag i dag – og i løpet av de nesten 30 årene på luften, har flere kjendiser vært innom Summer Bay (byen programmet er lagt til).

Under annonsen har vi samlet fem profilerte skuespillere som hadde større roller eller gjesteroller i «Home and Away» før de slo gjennom for alvor!

LES OGSÅ: Kardashian-hemmelighetene de færreste kjenner til

Ryan Kwanten

Ryan Kwanten (39) startet karrieren som Vinnie Patterson i «Home and Away». Kjekkasen hadde rollen i seks år før han til slutt fikk produsentene til å skrive ham ut av serien (karakteren hans kom i fengsel for svindel), slik at han kunne etablere seg som skuespiller i USA.

Siden den gang har Ryan vært å se både på film og TV, og er i dag mest kjent for sin portrettering av Jason Stackhouse i populære «True Blood».

Isla Fisher

Fra 1994 til 1997 spilte Isla Fisher (40) Shannon Reed i den australske TV-serien. Etter at hun forlot «Home and Away» flyttet rødtoppen til Paris og deretter England, før hun til slutt slo seg ned i stjernebyen Los Angeles.

Isla – som i dag er gift og har tre barn med komiker Sacha Baron Cohen (44) – har blant annet spilt i «Wedding Crashers», «Confessions of a Shopaholic» og «The Great Gatsby». I sistnevnte delte hun skjermen med Leonardo DiCaprio (41).

Heath Ledger

I 1997, to år før han slo gjennom som sjarmerende Patrick Verona i braksuksessen «10 things I hate about you», var Heath Ledger med i «Home and Away». Her portretterte han Scott Irwin i ti episoder.

Før sin altfor tidlige død i 2008, rakk Heath å sikre seg flere store roller. For å nevne noen (få!) briljerte han i «The Dark Knight», «Lords of Dogtown» og «Brokeback Mountain».

Chris Hemsworth

I dag kjenner de fleste han som den norrøne guden Thor fra Marvel-universet, men mellom 2004 og 2007 spilte Chris Hemsworth (32) Kim Hyde i «Home and Away». Siden den gang har han gjort enorm suksess i Hollywood, og er fast inventar på alle de mest ekslusive tilstelningene – ofte i selskap av lillebroren, «The Hunger Games»-stjernen Liam Hemsworth (26).

Chris har gang på gang blitt kåret til verdens mest sexy mann av diverse medier, men er (dessverre) ikke på markedet; 32-åringen er gift og har tre barn med skuespillerkollega Elsa Pataky.

Naomi Watts

Naomi Watts (47) dukket opp i «Home and Away» allerede i 1991. Hun hadde rollen som Julie Gibson, som i løpet av en kort måned på skjermen opplevde å få en romanse sabotert og at faren døde. Karakteren ble skrevet ut av serien da hun flyttet vekk fra Summer Bay, og Naomi benyttet sjansen til å emigrere til USA.

I dag er blondinen én av verdens mest kjente og kritikerroste skuespillere, og kan skilte med filmer som «The Ring» (grøss...) og «King Kong» på CV-en.

Andre stjerner som har dukket opp i såpeserien er blant annet: Chris Egan, kjent fra «Letter's to Juliet», Simon Baker kjent fra «The Mentalist», Melissa George kjent fra blant annet «Friends», Julian McMahon - kjent fra «Nip/Tuck», Isabel Lucas - kjent fra «Transformers: revenge of the fallen» og Danni Minogue - popstjerne og søster av Kylie.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop