Fun facts:

5 ting du ikke visste om The Notebook

Hva? Det finnes en bok nr. 2?

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

Filmen The Notebook er basert på en bok av Nicholas Sparks med samme navn. Ryan Gosling (39) og Rachel McAdams (41) kapret hovedrollene som Noah Calhoun og Allison «Allie» Hamilton.

Flere Nicholas Sparks' bøker er blitt gjort om til filmer, og samtlige er blitt en suksess, men The Notebook er nok den flest har mest forhold til. Det er mange som har en helt spesiell plass for filmen i hjertet sitt. Det er derfor også ekstra spennende å lese noen «fun facts» om akkurat denne filmen.

1. Basert på et ekte par

I filmen får vi se Allie og Noah i starten av forholdet deres, men også i voksen alder. Forfatteren av boken, Nicholas Sparks, skal ha basert karakterene på besteforeldrene til sin daværende kone.

De skal ha vært sammen i over 60 år, og kjærligheten de hadde for hverandre skal ha imponert forfatteren. «De fortalte oss hvordan de møttes og ble forelsket, som til slutt førte til at de ble med i The Notebook», står det på nettsiden til Sparks.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

2. Det finnes en bok nr. 2

«Etter et 30 år langt ekteskap, er Wilson Lewis, Allie og Noah Calhouns svigersønn, nødt til å innrømme at romansen har forsvunnet fra ekteskapet. Desperat prøver han å vinne tilbake hjertet til kona Jane, men han må bare finne ut av hvordan hun skal forelske seg i ham... igjen.»

Slik lyder beskrivelsen av boka The Wedding av Nicholas Sparks. En bok som kom ut i 2003 og følger forholdet til Allie og Noahs datter Jane og hennes ektemann Wilson. Hvor blir denne filmen av?

5 ting du ikke visste om The Notebook

3. Kobe Bryant ga kona en kjole fra filmen

I 2013 kunne Vanessa Bryant (38), kona til den avdøde basketballspilleren Kobe Bryant, dele en av hennes favorittgaver fra ektemannen på Instagram.

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer

Flere år før dette innlegget ble lagt ut på Instagram, ga Kobe Bryant kona et av karakteren Allies antrekk fra filmen.

Du husker kanskje den blå kjolen hun har på seg når hun løper mot Noah i filmen i pøsende regn?

«En av mine favorittgaver fra Valentine's Day er den blå kjolen, skoene og notatboken fra filmen The Notebook.»

Vanessa Bryant har også snakket om den kjære gaven i en tale hun holdt etter ektemannens bortgang.

«Jeg spuret han hvorfor han valgte den blå kjolen, og da sa han det var på grunn av scenen der Allie kommer tilbake til Noah. Vi hadde håpet at vi skulle bli gamle sammen - akkurat som i filmen.»

4. Britney Spears kunne hatt hovedrollen

Vi kan egentlig ikke se for oss noen andre i rollene som Noah og Allie enn Ryan Gosling og Rachel McAdams. Men som med alle andre filmer var det selvfølgelig flere som var aktuelle for rollene.

Visste du at Britney Spears prøvespilte for rollen som Allie? I 2005 bekreftet Gosling at pop-ikonet, som han ble kjent med som barn da de begge deltok i Disneys «Mickey Mouse Club», hadde prøvespilt.

Britney Spears Foto: NTB Scanpix
Britney Spears Foto: NTB Scanpix Vis mer

– Jeg hadde ikke sett henne siden vi var 12 år gamle. Hun var veldig flink, faktisk! Hun leverte en skikkelig bra audition. Det var kult, sa skuespilleren til ET den gang.

Til samme nettsted sa McAdams at hun var «sikker på at Britney ville ha gjort en fantastisk jobb», men at filmen hadde blitt ganske annerledes med den berømte artisten i hovedrollen.

Kjente navn som Ashley Judd, Reese Witherspoon og Jessica Biel var også aktuelle for rollen. Sistnevnte skal ha vært den som kom aller nærmest.

Jessica Biel Foto: NTB Scanpix
Jessica Biel Foto: NTB Scanpix Vis mer

5. Gosling måtte bruke fargede linser

James Garner, den avdøde skuespilleren som spilte Noah i voksen alder, hadde brune øyne. Derfor måtte Ryan Gosling bruke linser slik at også han fikk brune øyne. Skuespilleren har nemlig egentlig blå øyne. Bare se her:

Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
Foto: NTB Scanpix
Foto: NTB Scanpix Vis mer
«THE HOLIDAY»: En av de koseligste julefilmene har rukket å bli 13 år gammel! Spesielt barneskuespillerne har forandra seg - veldig! Bilder: NTB Scanpix. Reporter: Ingebjørg Iversen / KK Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer