Robert Kennedy død:

52 år siden Robert F. Kennedy ble skutt og drept

- tilbake sto hans gravide kone og 10 små barn.

ROBERT KENNEDY DØD: Kort tid etter at dette bildet ble tatt på Ambassador Hotel i Los Angeles 4. juni 1968 ble senator Robert F. Kennedy skutt. Klokken hadde akkurat bikket midnatt da skuddene falt og han døde påfølgende dag. Her har han nettopp holdt tale til forsamlingen, og ved hans side står kona Ethel Kennedy. Foto: NTB scanpix
ROBERT KENNEDY DØD: Kort tid etter at dette bildet ble tatt på Ambassador Hotel i Los Angeles 4. juni 1968 ble senator Robert F. Kennedy skutt. Klokken hadde akkurat bikket midnatt da skuddene falt og han døde påfølgende dag. Her har han nettopp holdt tale til forsamlingen, og ved hans side står kona Ethel Kennedy. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

«Alle» husker drapet på president John F. Kennedy, og mange av oss - selv om vi ikke en gang var født på den tiden - har bred kjennskap til det som skjedde i Dallas 22. november 1963. For det er vanskelig å glemme videosnutten av presidenten som kaster seg bakover i den åpne Lincoln Continental-limousinen i det han blir skutt i nakken og enken Jackie Kennedys rosa drakt med ferske blodflekker på.

Men det var dessverre ikke bare John F. Kennedy (1917-1963) som ble et offer for skuddenes brutalitet. Presidentens lillebror Robert F. Kennedy led samme skjebne fire og et halvt år senere, da han ble skutt onsdag 5. juni 1968 etter å ha avholdt en tale på Ambassador Hotel i California kvelden i forveien. Han døde av skuddskadene den påfølgende dagen.

Det er nå gått 52 år siden drapet på senator Robert Kennedy, og det er ikke til å stikke under stol at denne hendelsen nok har fått mindre oppmerksomhet enn det førstnevnte attentatet.

Men drapet, som skjedde den varme sommernatten i California den femte dagen i juni i 1968, har uten tvil satt sine spor - både blant de engasjerte demokratene som drømte om at Robert Kennedy skulle nå hele veien opp til toppen - og bli USAs 37. president - og ikke minst hos den verdensberømte familien Kennedy - hvis familiehistorie er preget av endeløse tragedier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer