Dokumentarer

6 dokumentarer som det er verdt å få med seg

Redaksjonen har talt: Disse dokumentarene skal vi se i høst.

FILMKVELD: Her er seks dokumentarer dere kan se i helgen. FOTO: NTB Scanpix
FILMKVELD: Her er seks dokumentarer dere kan se i helgen. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Høsten står for tur, og hva er vel ikke bedre enn å krype opp i sofaen under pleddet med en god dokumentar? Ikke bare er de underholdene, et par av de åpner også for refleksjon og lærdom. Redaksjonen har funnet frem seks dokumentarer som er verdt å få med seg. Tenn stearinlys, unn deg noe godt, og sett hverdagen litt på pause. Kos deg!

The Disappearance of Madeleine McCann (2019) – Netflix

The Disappearance of Madeleine Mccann er en dokumentar på Netflix som tar for seg forsvinningen av den tre år gamle Madeleine McCann. Mai 2007 var familien McCann på ferie i den lille kystbyen Praia da Luz i Portugal, lite visste de at ferieturen skulle bli deres største mareritt. En kveld oppdager foreldrene, Kate og Garry McCann, at deres eldste datter er borte.

Dokumentaren er basert på blant annet vitner, journalister, portugisiske etterforskere og deres jakt etter sannheten. Vær forberedt på uløste gåter og hodebry.

FYRE: The Greatest Party That Never Happened (2019) – Netflix

Se for deg «årets happening» i form av en stor luksusfestival på Bahamas, mot at du betaler en billett til flere tusen dollar. Det har blitt lovet stjerneartister, villaer og tre-retters. Det som derimot møter deg er sølevann, våte telt og brødskiver med svett ost. Fyre er en dokumentar på Netflix om festivalskandalen som for arrangørene resulterte i både søksmål og seks år i fengsel for bedrageri.

Avicii: True Stories (2017) - Netflix

I den åpne og ærlige dokumentaren Avicii: True Stories snakker Tim Bergling, også kjent som den populære DJen «Avicii», om hvordan turnélivet tok knekken på han. Dokumentaren gir oss et innblikk i baksiden av det å være verdenskjent. Etter en har og lang kamp mot både fysiske og psykiske plager tok livet slutt. Han ble bare 28 år gammel. Dokumentaren er sterk og gripende, og det er vanskelig å holde øyet tørt.

Before the Flood (2016) – Netflix

Dagens klimaendringer er i ferd med å få alvorlige konsekvenser for miljøet. Fredsambassadør for FN, Leonardo DiCaprio, som vi kanskje kjenner til best som skuespillerkjekkasen, har brukt to år på å lage klimadokumentaren Before the Flood. DiCaprio har reist verden rundt for å få svar på hva vi som samfunn kan gjøre for å forbedre jordklodens tilstand. På reisen møter han mennesker som kjemper mot klimaendringene. Turen rundt kloden har resultert i en oppsiktsvekkende, rystende og troverdig sannhet på lerretet.

Vis mer Vis mer

Arboga–saken (2019) - NRK

Arboga–saken er en svensk dokumentarserie om en av de mest omtalte kriminalsakene i Sverige. Seksbarnsmoren Johanna Møller havner i politiets søkelys og mistenkes for drap. Foreldrene blir knivstukket i sommerhuset, samme sted der hennes eksmann druknet et år tidligere. Gjennom seks episoder følger vi det svenske drapskomplottet. Dersom du liker true-crime er dette serien for deg!

Se traileren her

Life in the Doghouse (2018) - Netflix

Er du like glad i våre firbeinte venner som oss? Da bør du gi denne dokumentaren er sjanse. I Life in the Doghouse inviteres vi inn i huset til paret Ron Danta og Danny Robertshaw som driver en vellykket hunderedningstjeneste. Paret redder og adopterer flere hunder enn de kan telle. Spesielt mange hunder ble reddet etter orkanen Katrina som traff New Orleans i USA august 2005. Vi håper du kan kose deg med denne utrolig søte dokumentaren i høstmørket!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer