Baywatch

6 fakta du mest sannsynlig IKKE visste om 90-tallsserien «Baywatch»

David Hasselhoff ville egentlig ikke ha Playboy-modellen Pamela Anderson med i serien.

Publisert
Sist oppdatert

I perioden 1989 til 2001 gikk dramaserien «Baywatch» på amerikansk tv, og den ble raskt en hit også her i Norge. Det var TV 3 som sendte serien om de rødkledde livvaktene som passet på at alt gikk fint for seg på Santa Monica Beach i Los Angeles, og siden tok TV2 og TV2 Zebra over rettighetene til å sende serien i reprise.

Fra 1999 til 2001 ble serien spilt inn på Hawaii, og fikk navnet «Baywatch Hawaii». Ifølge The Hollywood Reporter var over 1 milliard seere, fordelt på 158 land, benket foran TV-skjermen på 90-tallet for å få med seg den 11 sesonger lange serien.

Serien ble svært omdiskutert og fikk mye kritikk for sin måte å fremstille «den perfekte kroppen» på. De kvinnelige skuespillerne gikk nemlig for det meste i tettsittende badedrakter, som ikke overlot så mye til fantasien. 

«Baywatch» har avlet fram kjendiser som Pamela Anderson (49), David Hasselhoff (63), Carmen Electra (44), David Charvet (44) og Yasmine Bleeth (48). Sistnevnte skuespiller har holdt seg unna rampelyset etter «Baywatch»-suksessen.

Under følger 6 fakta du mest sannsynlig IKKE visste om 90-tallsserien «Baywatch»:

1. Skuespiller dukket plutselig opp på settet med nye bryster

Skuespiller Nicole Eggert (44), som spilte livvakt Summer Quinn i perioden 1992 til 1994 merket spesielt godt til kroppspresset serien bar preg av, og fikk underveis i innspillingen utført en silikonoperasjon for å forstørre brystene. I et intevju med The Hollywood Reporter har manuasforfatterne Michael Berk og Douglas Schwartz tidligere åpnet opp om sjokket de andre på settet opplevde da Nicole Eggert kom tilbake fra ferie:

- Hun hadde en fantastisk og atletisk kropp, men hadde ikke store pupper i det hele tatt. Kanskje hun følte litt press. Jeg tror hun følte litt konkurranse med Pamela. Det hadde vært ferie i forbindelse med helligdager, og et par dager etterpå ringte hun inn og sa hun var syk. Da hun kom tilbake viste det seg at hun hadde fått utført en puppeforstørrelse, forklarer Berk.

FORSTØRRET BRYSTENE: Plutselig en dag dukket Nicole Eggert med nye bryster på jobb. Hun hadde valgt å bruke ferien på å få silikonbryster. Her med Kelly Slater (t.v.) og David Hasselhoff i henholdsvis 1992 og 1993. Foto: NTB Scanpix
FORSTØRRET BRYSTENE: Plutselig en dag dukket Nicole Eggert med nye bryster på jobb. Hun hadde valgt å bruke ferien på å få silikonbryster. Her med Kelly Slater (t.v.) og David Hasselhoff i henholdsvis 1992 og 1993. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Hun kom inn og var ikledd en stor jakke. Jeg sa: «Nicole, du kan ikke gå med den der. Vi har allerede spilt inn deler av den scenen, og du hadde ikke jakke på da, husker du?». Hun ville veldig gjerne gå med den jakken, og jeg skjønte ikke hvorfor. Da hun endelig tok den av seg hadde hun disse gigantiske dobbel-D-brystene. Jeg visste ikke hva jeg skulle gjøre. Jeg måtte plassere ting foran henne, og skjule henne resten av den episoden, minnes Schwartz.

2. Ville ikke ha Pamela Anderson i serien

I 1992 ble den barmfagre kanadiske blondinen Pamela Anderson hyret inn til å spille livvakt C. J. Parker, men det var ikke alle som var like begeistret for dette. David Hasselhoff, som spilte seriens hovedlivvakt Mitch Buchannon, var nemlig en stor motstander av at Pamela skulle spille i serien. Han mente at en tidligere Playboy-pinup ikke hadde noe å gjøre i «Baywatch».

- David sa: «Jeg vil ikke ha en jente som har vært i Playboy i serien. Barn ser på serien, jo!», forklarer Bern i The Hollywood Reporter-intervjuet. 

PUPPEFOKUS: David Hasselhoff ville egentlig ikke at Pamela Anderson, den tidligere Playboy-modellen, skulle spille i serien. I 1992 fikk hun allikevel rollen som livvakt C.J. Parker. Foto: NTB Scanpix
PUPPEFOKUS: David Hasselhoff ville egentlig ikke at Pamela Anderson, den tidligere Playboy-modellen, skulle spille i serien. I 1992 fikk hun allikevel rollen som livvakt C.J. Parker. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Schwartz på sin tror at Hasselhoff hadde andre bekymringer:

- Hun hadde disse enorme brystene, og David tenkte at han kom til å bli frustrert over at alle skulle glane på puppene hennes. Og det var akkurat dét som skjedde.

3. Hasselhoff nektet DiCaprio å spille sønnen sin

Da den Oscar-belønte skuespilleren Leonardo DiCaprio (41) bare var 15 år ble han castet til å spille Hasselhoffs sønn i serien. Men her satte «Baywatch»-stjernen foten ned av frykt for at han kom til å oppfattes som eldre enn det han egentlig var. Hasselhoff ønsket at en yngre gutt skulle spille Hobie Buchannon, og han fikk viljen sin. Fra 1989–1990 var det Brandon Call (39) som spilte Hobie, mens Jeremy Jackson (35) overtok i 1991 og hadde rollen fram til 1999.

- Vi hadde faktisk DiCaprio klar, men David syntes han var for gammel til å spille sønnen hans. David fikk det for seg at dette fikk ham til å se eldre ut. Han var veldig bekymret for sånne ting, forklarer Berk til nettstedet.

DUMPA: Den unge skuespilleren hadde egentlig fått en rolle i «Baywatch», men David Hasselhoff - som både var skuespiller og produsent - ønsket ikke at 15-åringen skulle spille sønnen hans fordi at det fikk han til å se gammel ut. Dette bildet er tatt i forbindelse med filmen «Parenthood» fra 1990.  Foto: NTB Scanpix
DUMPA: Den unge skuespilleren hadde egentlig fått en rolle i «Baywatch», men David Hasselhoff - som både var skuespiller og produsent - ønsket ikke at 15-åringen skulle spille sønnen hans fordi at det fikk han til å se gammel ut. Dette bildet er tatt i forbindelse med filmen «Parenthood» fra 1990. Foto: NTB Scanpix Vis mer

4. Pamelas sextape sørget for skyhøye seertall

I 1995 ble en pikant video av Pamela Anderson og hennes daværende ektemann Tommy Lee (53) lekket for offentligheten, og skaperne og distributører av serien rev seg i håret av redsel for at sextapen kom til å ødelegge serien. Men nei da - «all PR er god PR» er det noe som heter, og dette er Pamela-videoen (som forøvrig har fått status «verdens første sextape») et bevis på.

- Vi fikk spørsmål om vi burde droppe henne fra neste episode. Vi måtte finne ut hva vi skulle gjøre med det, men vi bestemte oss for å fortsette som vanlig. Og seertallene doblet seg. Det var en stor greie for «Baywatch», forklarer manusforfatterne. 

5. Gena Lee Nolin trengte hypnose for å takle skuespillerrollen

Blondinen fra Minnesota ble i 1995 hyret inn for å spille rollen som livvakt Neely Capshaw, men det var ikke på grunn av skuespillertalentet at den nå 44 år gamle kvinnen fikk rollen. Serieskaperne trengte nok en barmfager blondine i serien, ettersom de var redde for at seermagneten Pamela Anderson brått skulle gi seg. Men for å få den uerfarne skuespilleren Gena Lee til å huske replikkene sine måtte de gå drastisk til verks.

- Vi tenkte at å hyre inn nok en hot blondine ville vi få beholde Pam. Liksom, «det er andre som kan ta plassen din, Pam». Det eneste problemet var at Nolin hadde skikkelig sceneskrekk. I scener med Hasselhoff var det ekstra ille. Hun ønsket å slutte etter sin første sesong, men vi tok henne med til hypnotisør og i terapi. Det hjalp henne, forklarer Berk.

BLONDINE: Gena Lee Nolin fikk rolle i serien ene og alene basert på sitt vakre ytre. Hun hadde ekstremt sceneskrekk, og måtte bruke terapi og hypnose for å komme over dette. Bildet er fra 2000. Foto: NTB Scanpix
BLONDINE: Gena Lee Nolin fikk rolle i serien ene og alene basert på sitt vakre ytre. Hun hadde ekstremt sceneskrekk, og måtte bruke terapi og hypnose for å komme over dette. Bildet er fra 2000. Foto: NTB Scanpix Vis mer

6. Rundt 40 episoder ble regissert av svært svaksynt mann

Da regissør Douglas Schwartz var 20 år ble han diagnostisert med den arvelige øyesykdommen Retinitis pigmentosa - som ifølge Norsk Helseinformatikk gjør at «fotoreseptorene i netthinnen smått om senn går til grunne. Det medfører tap av synet, vanligvis først i form av nattblindhet, etter hvert økende tap av synsfeltet». Men til tross for dette gjorde Schwartz seg opp en stor karriere som regissør. I 1990 var rundt 90 prosent av synet hans borte, men han sto likevel bak kamera i fem-seks episoder i hver sesong. 

- Jeg er det eneste medlemmet av Directors Guild of America som noen gang har vært svaksynt, sier Schwartz til The Hollywood Reporter.

TAR OVER: Til neste år kommer en ny «Baywatch»-film med blant andre Dwayne Johnson (44) og  Zac Efron (28) i hovedrollene. Vi gleder oss! Foto: NTB Scanpix
TAR OVER: Til neste år kommer en ny «Baywatch»-film med blant andre Dwayne Johnson (44) og Zac Efron (28) i hovedrollene. Vi gleder oss! Foto: NTB Scanpix Vis mer

I perioden 1995 til 1997 gikk spin off-serien «Baywatch Nights», og i 2003 fikk fansen et gjensyn med flere av skuespillerne i spillefilmen «Baywatch: Hawaiian Wedding». Til neste år har nok en «Baywatch»-film premiere, og i hovedrollene er Zac Efron (28), Dwayne Johnson (44) og Kelly Rohrbach (26). Også Pamela Anderson og David Hasselhoff har småroller i filmen.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer