Baywatch

6 fakta du mest sannsynlig IKKE visste om 90-tallsserien «Baywatch»

David Hasselhoff ville egentlig ikke ha Playboy-modellen Pamela Anderson med i serien.

Publisert
Sist oppdatert

I perioden 1989 til 2001 gikk dramaserien «Baywatch» på amerikansk tv, og den ble raskt en hit også her i Norge. Det var TV 3 som sendte serien om de rødkledde livvaktene som passet på at alt gikk fint for seg på Santa Monica Beach i Los Angeles, og siden tok TV2 og TV2 Zebra over rettighetene til å sende serien i reprise.

Fra 1999 til 2001 ble serien spilt inn på Hawaii, og fikk navnet «Baywatch Hawaii». Ifølge The Hollywood Reporter var over 1 milliard seere, fordelt på 158 land, benket foran TV-skjermen på 90-tallet for å få med seg den 11 sesonger lange serien.

Serien ble svært omdiskutert og fikk mye kritikk for sin måte å fremstille «den perfekte kroppen» på. De kvinnelige skuespillerne gikk nemlig for det meste i tettsittende badedrakter, som ikke overlot så mye til fantasien. 

«Baywatch» har avlet fram kjendiser som Pamela Anderson (49), David Hasselhoff (63), Carmen Electra (44), David Charvet (44) og Yasmine Bleeth (48). Sistnevnte skuespiller har holdt seg unna rampelyset etter «Baywatch»-suksessen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer