Sex og Singelliv:

6 hemmeligheter du neppe visste om «Sex og singelliv»

Nå er det 23 år siden en av verdens mest omtalte tv-serier kom på skjermen.

SEX OG SINGELLIV: For over to tiår siden endret Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) og Samantha Jones (Kim Cattrall) måten vi snakker om sex og samliv på. FOTO: HBO
SEX OG SINGELLIV: For over to tiår siden endret Carrie Bradshaw (Sarah Jessica Parker), Charlotte York (Kristin Davis), Miranda Hobbes (Cynthia Nixon) og Samantha Jones (Kim Cattrall) måten vi snakker om sex og samliv på. FOTO: HBO Vis mer
Publisert

6. juni 2021 var det nøyaktig 23 år siden de fiktive karakterene i HBO-serien «Sex and the City» Carrie Bradshaw, Charlotte York, Samantha Jones og Miranda Hobbs forandret verden med sin åpenhet rundt det én gang så tabubelagte tema «sex og samliv» - og ikke minst bidro til å sprite opp tilværelsen vår, med sine mange elleville påfunn i storbymetropolen New York.

Og lykken var stor da det i år ble kjent at en ny Sex og singelliv-serie er på trappene! Men dessverre uten karakteren Samantha Jones. Den 10 episoder lange serien har fått tittelen And Just Like That, men foreløpig er det ikke kjent når den har premiere.

Dette visste du kanskje ikke om serien:

Selv om du kanskje føler at du kan ALT om «Sex og singelliv»-serien så er det faktisk mange «behind the scenes»-hemmeligheter som du kanskje ikke visste om fra før. Her kommer seks av dem:

Se videoen! Vis mer

1. Superbillig intro-antrekk

Det ikoniske ballerinaskjørtet som Carrie Bradshaw er ikledd i den velkjente introvignetten kostet bare 5 dollar (som i dag utgjør rundt 40 kroner)! Ta et dypdykk inn i Carries fantastiske garderobe her.

2. Eksklusiv anti-nakenkontrakt

Sarah Jessica Parker, som spiller Carrie Bradshaw, var den eneste av de fire jentene som signerte en kontrakt som tilsa at hun ikke trengte å gjøre nakenscener i serien. De andre tre jentene derimot har stort sett vist det som er å vise fram i løpet av de seks sesongene.

3. Forandring fryder

Carrie Bradshaw skulle egentlig være brunette, men ettersom forfatter av bøkene som serien er basert på, Candace Bushnell, selv var blond valgte de å ikke farge Sarah Jessicas krøllete hår. Cynthia Nixon derimot, som spiller Miranda Hobbes, er naturlig blondine, og måtte derfor farge håret rødt for å få Mirandas karakteristiske hårmanke.

GIRL POWER: Våre venninner i «Sex og singelliv» har definitivt vært med på å bidra til at vi dag er mer frigjorte og åpne rundt det en gang så tabubelagte teamet sex. Foto: HBO
GIRL POWER: Våre venninner i «Sex og singelliv» har definitivt vært med på å bidra til at vi dag er mer frigjorte og åpne rundt det en gang så tabubelagte teamet sex. Foto: HBO Vis mer

4. Redd hund måtte byttes ut

Pete, hunden til møbelsnekker Aidan, var så redd for skuespiller John Corbett (som spilte Aidan) at de måtte bytte ham ut med en ny hund.

5. Graviditet gjorde sesong fem superkort

Den nest siste sesongen er bare på åtte episoder ettersom Sarah Jessica Parker var gravid med sitt første barn. Til sammenligning er sesong én på 12 episoder, sesong to på 17 episoder, sesong tre på 17 episoder, sesong fire på 17 episoder og sesong seks er delt inn i to deler med til sammen 20 episoder.

6. I Couldn't Help but Wonder...

Carrie Bradshaw er sexspaltist i den fiktive avisen The New York Star, og gjennom alle de seks sesongene ser vi henne stille ulike spørsmål til seg selv mens hun jobber ut en ny spalte for avisen. De starter som oftest med setningen «I Couldn't Help but Wonder...», og dette sier hun hele 92 ganger.

Kilde: Buzzfeed

18 ÅR SIDEN: 6. juni 1998 ble første episode av «Sex and the City», som har fått tittelen «Sex og singelliv» på norsk, sendt for første gang i USA. Disse bildene er hentet fra introvignetten. På dette tidspunktet var Sarah Jessica Parker, som spiller Carrie Bradshaw 33 år.  Foto: HBO
18 ÅR SIDEN: 6. juni 1998 ble første episode av «Sex and the City», som har fått tittelen «Sex og singelliv» på norsk, sendt for første gang i USA. Disse bildene er hentet fra introvignetten. På dette tidspunktet var Sarah Jessica Parker, som spiller Carrie Bradshaw 33 år. Foto: HBO Vis mer

Redaksjonens favorittkarakterer og scener:

Det er mange av oss i redaksjonen som kan bekrefte at vi ved flere anledninger har følt at de fire kvinnene er blitt som venninner å regne, og vi er mange som har brukt serien som underholding både under vors, på fest, og dagen-der-på.

Vi har tatt en runde i KK-redaksjonen og avslørt hvem av «Sex- og singelliv»-jentene som er vår favoritt, og hva som våre ultimate favorittscene fra den seks sesonger lange serien er!

Ronja Rognmo, desk- og frontansvarlig i KK:

- Favoritten min er definitivt Charlotte, meeeeeen favorittscenen min er ABSOLUTT den hvor Miranda spiser sjokoladekake fra søpla! Jeg liker også scenen der Charlotte møter Harry for første gang i sesong 5! Og når hun ser Elizabeth Taylor (hunden) i parken. Nååååw! Se scenen med Miranda som spiser sjokoladekake fra søpla her!

Mina Knudsen, SOME-ansvarlig i KK:

- Jeg ELSKER Samantha! Hun er helt rå, driter i alt og byr på seg selv. Samantha lyser opp den grå hverdagen med sin friske humor! Jeg elsker den rappkjefta dama som er fri - og som driter i alt. Hun er jo betegnelsen på «yolo». I tillegg er hun smellvakker og helt FAB!

- Det er så mange scener å velge mellom, men en som jeg elsker er da Samantha skal bytte vibratoren sin fordi den har kortslutta. Vibratoren er ikke en vibrator, men en massasjestang, men Samantha klarer likevel å overbevise andre kunder i butikken om at denne gjør susen - til både det ene og det andre. Deretter drar hun til Miranda for å sitte barnevakt for lille Brady, så Miranda får dra til frisøren som Samantha har fikset for henne.

KJENNER DU DEG IGJEN?: Ronja Rognmo, som er deskansvarlig i KK.no, digger scenen der hvor Miranda kaster kake i søpla, for så to minutter senere ta den opp igjen for å spise restene. Og alle er vi enige om at skribent Carrie har tidenes råeste klesstil. Foto: HBO
KJENNER DU DEG IGJEN?: Ronja Rognmo, som er deskansvarlig i KK.no, digger scenen der hvor Miranda kaster kake i søpla, for så to minutter senere ta den opp igjen for å spise restene. Og alle er vi enige om at skribent Carrie har tidenes råeste klesstil. Foto: HBO Vis mer

- Babystolen, som er det eneste som gjør at Brady ikke gråter, går selvfølgelig i stykker når Samantha er der. Heldigvis har hun en vibrerende godsak på lur, som gjør at Brady smiler fra øre til øre. Denne scenen viser godheten, humoren og hvilken venn Samantha kan være, selv om hun ikke er veldig fan av babyer. Love it!

Malin Gaden, motejournalist i KK:

- Lenge leve, Samantha. For ei daaaaame! Mine favorittscener er typ alle med henne. Elsker at hun bare sier akkurat det hun vil ut av det ble. For eksempel: «I’m dating a man with the funkiest tasting spunk». Men, jeg må også dra fram scenen i den første «Sex and the city»-filmen hvor Charlotte sier til Big: «I curse the day you were born». Altså, hvordan kan vi ikke elske Charlotte?

Stine Therese Strand, utgavesjef i KK:

- Jeg digger Samantha, men må nok innse at jeg helt klart er mest lik Charlotte. Det jeg liker aller best med jentene, er samspillet mellom dem - og vennskapet som overgår alt!

Ingvild Kjøde, reportasjeleder i KK:

- Jeg velger meg Steve og Miranda fordi de er så genuine og jordnære. Hun på sitt nevrotiske, kontrollerende og veldig realistiske vis. Han på sitt snille, optimistiske og svevende vis. Elsker måten han får henne til å slappe av og le, og hvordan hun tar grep om livet og får ting gjort. At de etter hvert får kjenne på både tidsklemme og småbarnsstrev skader ikke akkurat. Steve er bare en herlig type, litt mer jordnær og oppnåelig enn Mr. Big.

Ida Helene Bergersen, journalist i KK:

- Jeg tror alle venninnegjenger har prøvd å finne ut «hvem som er hvem i Sex og Singelliv», men det er ikke lett, for det er umulig å ikke like alle på hver sin måte. I og med at jeg er evig singel, elsker jeg Samantha. Hun bryr seg overhodet ikke om hva andre mener, er selvstendig og hysterisk morsom. Alle bør komme i kontakt med sin indre Samantha. Carrie, Miranda og Charlotte kommer på en delt andreplass! Ah, tror jeg må se serien fra starten av – igjen.

Malini Gaare Bjørnstad, journalist i KK:

- Min favoritt er Samantha. Nei, Carrie! Nei, Samantha! Åååh, jeg klarer ikke bestemme meg for jeg elsker dem jo like mye alle fire. En av mine favorittscener er helt klart den der Samantha farter rundt i nabolaget hvor Richard Wright jobber og henger opp plakater om at han er en utro jævel. Det elsker jeg! I tillegg digger jeg også når hun sier til en av de hun dater at: «Honey, they don't call it a job for nothing!» om det å gi en blow job. So true, Sammy Jo!

THE DICK: Samantha Jones er helt klart en dame med bein i nesa, og da hun fant ut at kjæresten Richard Wright hadde vært utro mot henne tok hun saken i egne hender - og postet plakater av ham hvor det sto at han hadde vært utro rundt i nabolaget hvor han jobbet. You go! Foto: HBO
THE DICK: Samantha Jones er helt klart en dame med bein i nesa, og da hun fant ut at kjæresten Richard Wright hadde vært utro mot henne tok hun saken i egne hender - og postet plakater av ham hvor det sto at han hadde vært utro rundt i nabolaget hvor han jobbet. You go! Foto: HBO Vis mer

- Serien er så ekstremt relaterbar, selv mange år etter den ble laget

KKs sjefredaktør Ingeborg Heldal er selvutnevnt psycho SATC-fan, og hun har følgende å si om hva hun tror det er med serien som har gjort at den er blitt så populær:

- Det er nok mange ulike komponenter. Men kombinasjonen av vennskap, sex, shopping og menn er jo ganske uimotståelig. Serien er smart, har fantastisk monolog og det er er en episode om ALT!

- Fremdeles begynner jeg nesten daglig setninger med: «Det er en episode i Sex og singelliv som handler om AKKURAT det». Enten det er en fyr du dater, et kredittkort du har overtrukket, et sex-relatert problem, et par sko du egentlig ikke har råd til, men kjøpte allikevel..

RÅ DAME: Sarah Jessica Parker, som i dag er 56 år, har spilt Carrie Bradshaw i seks TV-sesonger, pluss to filmer. FOTO: HBO / Album
RÅ DAME: Sarah Jessica Parker, som i dag er 56 år, har spilt Carrie Bradshaw i seks TV-sesonger, pluss to filmer. FOTO: HBO / Album Vis mer

Hun mener at de fleste av oss kan kjenne oss igjen i de ulike situasjonene jentene støter på underveis i serien:

- Serien er så ekstremt relaterbar, selv mange år etter den ble laget. I tillegg må jeg trekke fram Patricia Fields FANTASTISKE styling, særlig av Carrie! Den er fremdeles inspirerende.

Serien kom ut i 1998 og forandret måten vi snakket med venninner om sex og samliv på (de bidro til at vi ble mer åpne) – hvorfor tror du denne serien var så revolusjonerende? Var det noe mer enn bare samtalen de bidro til å forandre, tror du?

- SATC og særlig Samantha Jones bidro til at jenter i større grad turte å snakke om sex og omfavne egen seksualitet. Sånn sett var serien en liten revolusjon. Vi lærte at vi ikke skulle ha dårlig samvittighet, at ingen skal tolerere å bli slut-shamet og at det er lov å nyte sex for sexens skyld! Det var nok litt måten de snakket på, men like mye at de fire ganske ulike karakterene så til de grader eide sin egen seksualitet, sier Heldal til KK.no.

Så, hvem er din favoritt, Ingeborg?

- Uten tvil Samantha! Min favotittscene er da hun og Carrie krangler etter at Carrie tar Sam på fersken i å suge postbudet inne på kontoret sitt. Samantha føler seg slut-shamet og holder følgende flammende monolog: «I'm gonna splash some water on my face, and then I'm going home. And I will not be judged by you or society. I will wear whatever, and blow whomever I want, as long as I can breathe and kneel».

Er du gira på mer Sex og singelliv-stoff? Sjekk ut sakene under!:

1. Rollen som Carrie Bradshaw sto klar for en annen

2. Hvor ble det egentlig av mennene fra«Sex og Singelliv»?

3. 11 ting vi lærte av «Sex og singelliv»

4. Slik ser «Sex- og singelliv»-damene ut i dag!

5. Husker du Brady Hobbes fra «Sex og singelliv»? Slik ser han ut i dag

6. Deler godt bevart «Sex- og singelliv»-hemmelighet med fansen

7. Sarah Jessica Parker får skryt for sine nye lokker

8. Slik ser Smith Jerrod fra «Sex og singelliv» ut i dag (nam!)

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer