Podkast:

6 podkaster du kan binge i julen!

Her er våre ultimate favoritter når du trenger en pause fra all julekosen.

PODKAST: Juleferien er den perfekte tid å slenge seg på sofaen og binge podkastene du ikke har rukket å pløye deg gjennom i løpet av året. FOTO: NTB scanpix
PODKAST: Juleferien er den perfekte tid å slenge seg på sofaen og binge podkastene du ikke har rukket å pløye deg gjennom i løpet av året. FOTO: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
6 podkaster du kan binge i julen!

1. White Silence: Denne podkasten på totalt syv episoder tar for seg Mount Erebus-ulykken som skjedde 28. desember 1979 - og som siden er blitt omtalt som New Zealands dødeligste flyulykke i fredstid. 257 menneskeliv gikk tapt da personflyet, som skulle på sightseeing til Antarktis, fløy inn i den 3794 meter høye vulkanen Erebus på Ross Island i Antarktis.

Til å begynne med var det pilotene som fikk skylden for ulykken, men på 80-tallet viste kommisjonsundersøkelser at ting ikke var helt slik man først hadde antatt. Det skulle gå hele 40 år før de pårørende fikk en unnskyldning fra staten. Sjekk ut White Silence-podkasten her!

6 podkaster du kan binge i julen!

2. The Mysterious Mr. Epstein: Vi får aldri nok av å høre om mystikken rundt den overgrepsdømte milliardæren Jeffrey Epstein. Hvem var han? Hvordan bygget han seg opp milliardformuen? Hvem kjente ham? Hva gikk vennskapet med prins Andrew ut på? Hvordan fikk han lov til å holde på slik han ville med mindreårige jenter, uten at noen sa stopp? Hva skjedde egentlig på cellen da han begikk selvmord i august 2019?

Spørsmålene er så mange. I denne podkasten, som er laget av Wondery - som blant annet står bak suksesser som Dirty John, Man in The Window og Young Charlie - får vi svar på noen av spørsmålene. Podkasten består av seks episoder, pluss én bonusepisode.

Sjekk ut The Mysterious Mr. Epstein-podkasten her!

6 podkaster du kan binge i julen!

3. Heavyweight: I denne sjarmerende podkasten tar podkastvert Jonathan Goldstein med oss på reiser inn i ulike menneskers historier og skjebner.

For eksempel: historien om Becky og Jo som under oppveksten hadde utallige barnevakter, fordi moren var en travel forretningskvinne. Favoritten var Leticia, men én dag forsvant hun sporløst. 20 år senere får Becky og Jo svar på hva det var som egentlig skjedde.

Eller, historien om Rachel som fikk en baby for 10 år siden. Uten å fortelle barnefaren at han var blitt pappa. Nå, ti år senere, tar hun kontakt og avslører den store nyheten.

I de fire sesongene av Heavyweight blir vi med på innsiden av helt vanlige menneskers rimelig uvanlige historier. Sjekk ut Heavyweight her!

6 podkaster du kan binge i julen!

4. The Clearing: Denne alternative true crime-podden The Clearing er et must for alle de som sverger til den populære krimsjangeren.

Når April Balascio er 40 år mistenker hun at faren hennes Edward Wayne Edwards er seriemorder. Hun tar kontakt med en politietterforsker i 2009, og ber ham om å undersøke mistankene hennes nærmere.

Det viser seg etter hvert at hun har rett, og den gamle faren hennes blir arrestert og dømt til døden for fem drap begått i perioden 1977 til 1996.

I podkasten får vi høre gamle opptak av Edward Wayne Edwards og ikke minst datterens tanker om farens grove ugjerninger. Hun møter også flere av ofrenes pårørende. Sjekk ut The Clearing her!

6 podkaster du kan binge i julen!

5. Diana Case Solved: For 22 år siden omkom prinsesse Diana av Wales i en fatal bilulykke i Alma-tunnelen i Paris. Det har vært mye spekulasjoner rundt hva det var som egentlig skjedde natt til 31. august 1997.

Ryktene har gått om at det var den pågående paparazzien, som lå i hælene på bilen, som drepte prinsessen, kjæresten hennes Dodi Fayed og sjåføren Henri Paul. Onde tunger har hevdet at det var et bestillingsdrap gjort av medlemmer av den britiske kongefamilien. Og hva skjedde egentlig med den hvite Fiat uno som ble observert kjørende fra tunnelen med merker fra bilen prinsessen hadde sittet i?

I denne podkasten undersøker den tidligere politietterforskeren Colin McLaren saken etter i sømmene, og vi får også høre flere vitners beskrivelser av den fatale biljakten. Podkasten er laget av Gimlet, som også har laget podkasten Fatal Voyage: The Mysterious Death of Natalie Wood. Sjekk ut Diana Case Solved her!

6 podkaster du kan binge i julen!

6. NRK- Museum: Dette radioprogrammet går originalt på P2, og tar for seg norsk historie. Programmet har gått siden 2001, og vi får et innblikk i vår egen historie på en måte vi aldri før har fått.

Her kan vi være flue på veggen under det historiske lofotfiske, i jakten på Haralds hytte, en plankehytte i Grefsenkollen som ble huset av Harald Olav Grande fra 1954 til 1983, vi følger i partisanenes fotspor og kan ta del i Carl Fredriksens transport - som reddet rundt 1000 norske jøder som egentlig skulle ha blitt deportert ut av landet, over en periode på seks uker fra november 1942.

Her er det mange godbiter for historieinteresserte lyttere. Sjekk ut NRK - Museum her!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer