Photoshop-tabber

7 av kjendisenes verste Photoshop-tabber

Huff, da, Lindsay Lohan...

SA IFRA: Nydelig Zendaya, her avbildet på premierevisningen av sin nyeste film «Spider-Man: Far From Home» i juni, er en av mange stjerner som har blitt retusjert – enten av andre eller på eget initiativ. FOTO: Scanpix
SA IFRA: Nydelig Zendaya, her avbildet på premierevisningen av sin nyeste film «Spider-Man: Far From Home» i juni, er en av mange stjerner som har blitt retusjert – enten av andre eller på eget initiativ. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Det er ingen hemmelighet at retusjering og perfeksjonering gjennom verktøy som Photoshop er populært i dag.

Ikke bare brukes det hyppig av privatpersoner og kjendiser på sosiale medier, men også av store forretninger og i media – i form av for eksempel reklameplakater og magasinforsider.

En av de velkjente verstingene er undertøysgiganten Victoria's Secret.

I 2016 sto en av merkets Photoshop-spesialister frem og la kortene på bordet. Intervjuet med Refinery29 var dog anonymisert fordi «hun visste selv at det hun gjorde var feil».

Det ble blant avslørt at arbeidet inkluderte å redigere pupper og hofter – løfting, forstørring, mer symmetri – til det ugjenkjennelige og mengder med «airbrushing» av hud.

Den anonyme Victoria's Secret-ansatte fortalte også at modellene, på tross av at de får beskjed om å vokse det bort i forkant, er så vant til å bli grundig retusjert at de dukker opp med hår både under armene og i bikinilinjen.

Trenden er uten tvil farlig, men heldigvis økes fokuset – og presset – stadig på å enten merke retusjerte bilder eller å ikke retusjere dem i det hele tatt. Hurra!

Enn så lenge har vi ingen betenkeligheter rundt å trekke frem 7 ganger kjente fjes har blitt, enten av andre eller av seg selv, «fikset på».

LES OGSÅ: Asos med Photoshop-glipp. Nå raser sosiale medier

Lindsay Lohan

Det er sjeldent stille rundt Lindsay Lohan. Stjernen, som fikk sitt store gjennombrudd som 10-åring i klassikeren «Som to dråper vann», har vært i klammeri med loven utallige ganger og er kjent for å være noe eksentrisk.

I 2015 delte skuespilleren dette bildet, og det tok ikke mange sekundene før hun ble anklaget for å ha redigert rumpa større og lårene smalere. Her er det lite tvil – den svært så skjeve dørkarmen er et solid bevis.

Kim Kardashian og Blac Chyna

Har realitystjernene lært av Lindsay, tro?

Også her bøyer dørkarmen til venstre seg i en unaturlig vinkel, og flisene på gulvet ser ut til å forme seg etter Kims kropp – mest sannsynlig fordi hun har smalnet midjen sin litt ekstra.

Justin Bieber

Justin Biebers Calvin Klein-reklame fikk nok mange ungjenters hjerte til å banke ekstra hardt. Kort tid etter lanseringen kom det dog frem at artisten ikke var fullt så muskuløs som han ble fremstilt...

Se forskjellen på originalen og den redigerte versjonen under!

Kris Jenner

Kris Jenner er nokså skamløs i bilderedigeringen sin. Den 63 år gamle «momageren» har lagt sin elsk på airbrushing. Bare se på dette bildet – først kjendiskokk Gordon Ramseys versjon, så Kris' versjon:

Zendaya

I skuespiller Zendayas tilfelle, var det et magasin som sto for «fiksingen» – og stjernen valgte å si klart og tydelig ifra da hun fant ut at bildet av henne hadde blitt retusjert.

– Jeg ble sjokkert da jeg så at mine 19 år gamle hofter og overkropp var manipulerte. Alle som kjenner meg vet at jeg står for ærlighet og det å elske seg selv. Derfor velger jeg å selv publisere det ekte bildet, og jeg elsker det, skrev hun blant annet den gang.

Det aktuelle bladet, Modeliste, skal ha fjernet den manipulerte versjonen fra nettsidene sine umiddelbart.

Les «The Greatest Showman»-stjernens tekst i sin helhet under!

Miranda Kerr

Miranda Kerr har med årene blitt kjent for å være en av kjendisene som både forminsker, forstørrer og former seg selv på bilder før de deles med omverdenen.

I et av tilfellene ble tuklingen avslørt fordi Vogue tidligere hadde lagt ut det samme bildet som supermodellen postet, og på sin egen versjon var hun langt smalere enn på originalen – hvor hun forøvrig allerede var veldig smal.

På et annet bilde ser man tydelig at mønsteret i teppet bak henne former seg etter kroppen. Igjen et solid bevis på bildejuks.

FORSKJELL: Til venstre er Vogues bilde – til høyre er Miranda Kerrs. FOTO: Instagram
FORSKJELL: Til venstre er Vogues bilde – til høyre er Miranda Kerrs. FOTO: Instagram Vis mer

Lupita Nyong'o

Oscar-vinneren brukte Instagram til å lufte bekymringer og tanker rundt en magasinforside av seg selv. Det var bladet Grazia som hadde den nå 36 år på cover, og bildet i seg selv var nydelig – men det var et stort problem.

Stjernens naturlige hår hadde nemlig blitt redigert vekk.

«Som jeg allerede har sagt så klart og tydelig: Jeg omfavner arven min på tross av at jeg har vokst opp med tanken om at lys hud og rett, silkemykt hår er skjønnhetsstandarden. Jeg vet nå at min mørke hud og mitt naturlige hår også er vakkert. Å være på coveret av et magasin er en mulighet til å vise andre mørkhudede med deres naturlige hår, spesielt barn, at de er vakre akkurat som de er», skrev Nyong'o blant annet den gang.

Grazia var raskt ute med å komme med en beklagelse på Twitter, hvor de understreket at de aldri hadde bedt fotografen fjerne håret.

Les den sterke beskjeden fra skuespilleren i sin helhet under:

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer