Meghan Markle prins Harry:

7 ganger Meghan og Harry valgte å hylle Diana under bryllupet

Vi blir helt rørt!

MEGHAN MARKLE PRINS HARRY: Nå er de endelig gift! FOTO: NTB Scanpix
MEGHAN MARKLE PRINS HARRY: Nå er de endelig gift! FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert

19. mai ble endelig prins Harry (33) og Meghan Markle (36) gift. Nå har paret fått titlene hertug og hertuginne av Sussex. Bryllupet ble vist verden over og tusenvis av mennesker hadde valgt å ta turen til London for å få med seg den store dagen.

Vielsen i Windsor Castle besto av både taler og sang, men tar man en nærmere titt, vil man se flere enn én hyllest til prins Harrys avdøde mor, Diana.

1. Forlovelsesringen hennes

Det hele begynte da prins Harry ba Meghan Markle om å gifte seg med ham. Ringen har han selv vært med på å designe, og den inkluderer Dianas egne diamanter.

FORLOVELSESRINGEN: Den nydelige ringen er designet av prins Harry selv og inneholder diamanter som Diana eide. Foto: Scanpix
FORLOVELSESRINGEN: Den nydelige ringen er designet av prins Harry selv og inneholder diamanter som Diana eide. Foto: Scanpix Vis mer

2. Dianas storesøster fikk holde tale i kirken

Biskop Michael Curry, som nærmest stjal showet med sin lidenskapelige preken om kjærlighet under helgens prinsebryllup, var blant dem som fikk snakket under bryllupet til det nygifte paret. Men ei som også fikk dele noen ord, var Dianas storesøster - lady Jane Fellowes (61).

3. Én plass var tom

I løpet av bryllupet, og i ettertid, var det flere som lurte på hvorfor det var en ledig plass ved siden av prins William (35) inne i kirken. Mange trodde dem var tom fordi det skulle vært prinsesse Dianas plass, men det er faktisk sånn at setet foran dronningen alltid skal stå tom. Men vi synes teorien om at den var reservert for Diana var så fin, at vi holder oss litt til den.

ETT LEDIG SETE: Plassen ved siden av prins William sto tom under hele vielsen. Vi liker å tro at den var reservert for avdøde prinsesse Diana. Foto: Scanpix
ETT LEDIG SETE: Plassen ved siden av prins William sto tom under hele vielsen. Vi liker å tro at den var reservert for avdøde prinsesse Diana. Foto: Scanpix Vis mer

4. Blomstene

Det var florist Philippa Craddock som fikk oppdraget av å dekorere bryllupet med blomster. Før 19. mai ble det kjent at dekorasjonene kom til å bestå av sesongens planter, som greiner av bøk og bjørk, hvite hageroser og peoner. Men på den store dagen fikk vi også se revebjelle og hvite hageroser. Disse skal visstnok være noen av Dianas favorittblomster.

Men hennes absolutte favorittblomst befant seg i brudebuketten til hertuginne Meghan. Buketten med vårblomster inkluderer forglemmegei, som var prinsesse Dianas favorittblomst. Paret valgte ut nettopp denne blomsten for å hedre prinsessen på denne spesielle dagen, står det i en uttalelse fra Kensington Palace.

LES OGSÅ: Slik kapret Meghan Markle prins Harrys hjerte

Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer
Foto: Scanpix
Foto: Scanpix Vis mer

5. Samme sang som i vielse og begravelse

Sangen «Guide Me, O Thy Great Redeemer» ble sunget i begravelsen til prinsesse Diana i 1997. Den ble også sunget da prins Harry fikk sin Meghan 19. mai 2018. «Guide Me, O Thy Great Redeemer» ble skrevet av William Williams for cirka 300 år siden.

LES OGSÅ: Slik var Dianas siste måneder

6. Donasjoner i stedet for gaver

I stedet for gaver, ønsket hertugen og hertuginnen at gjestene heller ga donasjoner til veldedige formål. Blant dem var CHIVA (Children's HIV Association) og Crisis, som jobber med hjemløshet. Organisasjoner som prinsesse Diana hadde et nært forhold til.

PRINSESSE DIANA: Prins Harry og hertuginne Meghan hedret henne på mange måter under bryllupet deres 19. mai. Foto: Scanpix
PRINSESSE DIANA: Prins Harry og hertuginne Meghan hedret henne på mange måter under bryllupet deres 19. mai. Foto: Scanpix Vis mer

7. Brukte Dianas ring

Da hertuginnen byttet til sin andre hvite kjole, byttet hun også ut litt smykker. Da hun og prins Harry kom ut sammen i sine nye antrekk, hadde hertuginnen på seg en av Dianas ringer.

LES OGSÅ: Det er ikke første gang det britiske kongehuset har valgt en utradisjonell løsning på hvem som skal følge bruden opp altergangen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer