Stor forandring:

7 skuespillere som totalforandret utseendet sitt for en rolle

Kjenner du dem igjen?

CHARLIZA THERON: Da skjønnheten takket ja til å spille rollen som seriemorder Aileen Wuornos – som ikke er fiktiv – var mange skeptiske. FOTO: NTB Scanpix/ Twitter
CHARLIZA THERON: Da skjønnheten takket ja til å spille rollen som seriemorder Aileen Wuornos – som ikke er fiktiv – var mange skeptiske. FOTO: NTB Scanpix/ Twitter Vis mer
Publisert

De beste skuespillerne er villig til å gjøre alt for å sørge for at rollefiguren deres oppfattes som troverdig.

Bak de mest minneverdige prestasjonene på film og i serier, ligger gjerne månedsvis med research – både teoretisk og i praksis. De blir karakteren.

Noen i så stor grad at det fører til tragedie.

For eksempel skal ryktene ha det til at Heath Ledgers altfor tidligere død skyldtes at han var på et mørkt sted etter å levd seg fullstendig inn i rollen som den sinnssyke skurken Joker i månedsvis.

TIDLIG BORTGANG: Rollen som Joker i «Batman: The Dark Knight» ble Heath Ledgers siste. Skuespilleren ble bare 28 år gammel. FOTO: NTB Scanpix
TIDLIG BORTGANG: Rollen som Joker i «Batman: The Dark Knight» ble Heath Ledgers siste. Skuespilleren ble bare 28 år gammel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Heldigvis går det sjelden så langt, men mang en stjerne har totalforandret seg for en rolle; de har rast ned i vekt, lagt på seg titalls kilo på rekordtid, barbert av seg håret, bygget enorme muskler, sittet timesvis i sminkestolen...

Vi har samlet syv av dem – fra Charlize Theron til Matthew McConaughey. Kos deg med listen!

LES OGSÅ: Ta en titt på alle KKs «Bli ny»-kandidater her

Matthew McConaughey (50)

Kjekkasen gikk ned nærmere 20 kilo for å spille en AIDS-syk mann i filmen «Dallas Buyers Club» og var virkelig ikke til å kjenne igjen.

FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer

Charlize Theron (44)

Da Theron takket ja til å spille rollen som seriemorder Aileen Wuornos – som ikke er fiktiv – var mange skeptiske. Hvordan skulle den vanligvis så elegante, polerte stjernen klare å formidle Wuornos råskap?

I tillegg til å levere en enestående skuespillerprestasjon, totalforandret Theron utseende sitt for å bli mest mulig lik kvinnen handlingen kretset rundt.

Hun la på seg 15 kilo og tilbrakte flere timer i sminkestolen hver dag; her fikk hun blant annet falsk nese, tannproteser, intet-eksisterende øyenbryn og kontaktlinser.

FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer

Demi Moore (57)

Få er like rå som Moore i klassikeren «G. I. Jane». For å kunne spille den hardbarka soldaten, sto hun opp hver morgen klokken 04:00 for å rekke å trene i noen timer før filming.

Skuespillerinnen måtte gjennom ekte militærtrening – i regi av instruktører fra den amerikanske spesialstyrken Navy SEAL – og holdt seg til en ekstremt streng diett gjennom hele innspillingen.

FOTO: NTB Scanpix og Instagram
FOTO: NTB Scanpix og Instagram Vis mer

Christian Bale (45)

Er det én skuespiller som fortjener tittelen «den ultimate kameleon», så er det Bale. 45-åringen har gang på gang bevist at han er villig til å gjøre alt for å yte rollefigurene sine rettferdighet!

Her er han for eksempel som syltynne, kronisk søvnløse Trevor Reznik i «The Machinist» og som politikeren Dick Cheney i «Vice»:

FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer
FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer

Blake Lively (32)

Tobarnsmoren er ikke seg selv lik i den kommende filmen «The Rhythm Section»... Snakk om talentfull makeup-artist!

FOTO: NTB Scanpix og Instagram
FOTO: NTB Scanpix og Instagram Vis mer

Anne Hathaway (37)

Amerikaneren imponerte en hel verden med sin tolkning av Fantine i musikalklassikeren «Les Miserables» – faktisk vant hun en Oscar! I ettertid har hun dog innrømmet at hun ikke klarte å føle noe særlig glede da hun mottok den gjeve prisen.

– Jeg var så ukomfortabel. Jeg mistet meg selv mens jeg laget den filmen, og på dét tidspunktet (under Oscar-utdelingen, jour. anm.) hadde jeg ikke funnet tilbake til meg selv enda, sa stjernen til The Guardian i 2016.

Videre fortalte hun at hun hadde gått ned altfor mange kilo på to uker for å være en realistisk Fantine, og at vekttapet gjorde henne fysisk og psykisk utslitt.

– Det var ikke bra for meg. Det tok lang tid å hente meg inn fra det, sa Hathaway den gang.

FOTO: NTB Scanpix og Instagram
FOTO: NTB Scanpix og Instagram Vis mer

Rooney Mara (34)

Mara er en av flere som har portrettert Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stig Larssons historier om karakteren. Vi synes hun er helt ugjenkjennelig i «The Girl with the Dragon Tattoo»!

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer