CHARLIZA THERON: Da skjønnheten takket ja til å spille rollen som seriemorder Aileen Wuornos – som ikke er fiktiv – var mange skeptiske. FOTO: NTB Scanpix/ Twitter
CHARLIZA THERON: Da skjønnheten takket ja til å spille rollen som seriemorder Aileen Wuornos – som ikke er fiktiv – var mange skeptiske. FOTO: NTB Scanpix/ Twitter Vis mer

Stor forandring:

7 skuespillere som totalforandret utseendet sitt for en rolle

Kjenner du dem igjen?

Publisert

De beste skuespillerne er villig til å gjøre alt for å sørge for at rollefiguren deres oppfattes som troverdig.

Bak de mest minneverdige prestasjonene på film og i serier, ligger gjerne månedsvis med research – både teoretisk og i praksis. De blir karakteren.

Noen i så stor grad at det fører til tragedie.

For eksempel skal ryktene ha det til at Heath Ledgers altfor tidligere død skyldtes at han var på et mørkt sted etter å levd seg fullstendig inn i rollen som den sinnssyke skurken Joker i månedsvis.

TIDLIG BORTGANG: Rollen som Joker i «Batman: The Dark Knight» ble Heath Ledgers siste. Skuespilleren ble bare 28 år gammel. FOTO: NTB Scanpix
TIDLIG BORTGANG: Rollen som Joker i «Batman: The Dark Knight» ble Heath Ledgers siste. Skuespilleren ble bare 28 år gammel. FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Heldigvis går det sjelden så langt, men mang en stjerne har totalforandret seg for en rolle; de har rast ned i vekt, lagt på seg titalls kilo på rekordtid, barbert av seg håret, bygget enorme muskler, sittet timesvis i sminkestolen...

Vi har samlet syv av dem – fra Charlize Theron til Matthew McConaughey. Kos deg med listen!

LES OGSÅ: Ta en titt på alle KKs «Bli ny»-kandidater her

Matthew McConaughey (50)

Kjekkasen gikk ned nærmere 20 kilo for å spille en AIDS-syk mann i filmen «Dallas Buyers Club» og var virkelig ikke til å kjenne igjen.

FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer

Charlize Theron (44)

Da Theron takket ja til å spille rollen som seriemorder Aileen Wuornos – som ikke er fiktiv – var mange skeptiske. Hvordan skulle den vanligvis så elegante, polerte stjernen klare å formidle Wuornos råskap?

I tillegg til å levere en enestående skuespillerprestasjon, totalforandret Theron utseende sitt for å bli mest mulig lik kvinnen handlingen kretset rundt.

Hun la på seg 15 kilo og tilbrakte flere timer i sminkestolen hver dag; her fikk hun blant annet falsk nese, tannproteser, intet-eksisterende øyenbryn og kontaktlinser.

FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer

Demi Moore (57)

Få er like rå som Moore i klassikeren «G. I. Jane». For å kunne spille den hardbarka soldaten, sto hun opp hver morgen klokken 04:00 for å rekke å trene i noen timer før filming.

Skuespillerinnen måtte gjennom ekte militærtrening – i regi av instruktører fra den amerikanske spesialstyrken Navy SEAL – og holdt seg til en ekstremt streng diett gjennom hele innspillingen.

FOTO: NTB Scanpix og Instagram
FOTO: NTB Scanpix og Instagram Vis mer

Christian Bale (45)

Er det én skuespiller som fortjener tittelen «den ultimate kameleon», så er det Bale. 45-åringen har gang på gang bevist at han er villig til å gjøre alt for å yte rollefigurene sine rettferdighet!

Her er han for eksempel som syltynne, kronisk søvnløse Trevor Reznik i «The Machinist» og som politikeren Dick Cheney i «Vice»:

FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer
FOTO: NTB Scanpix og Twitter
FOTO: NTB Scanpix og Twitter Vis mer

Blake Lively (32)

Tobarnsmoren er ikke seg selv lik i den kommende filmen «The Rhythm Section»... Snakk om talentfull makeup-artist!

FOTO: NTB Scanpix og Instagram
FOTO: NTB Scanpix og Instagram Vis mer

Anne Hathaway (37)

Amerikaneren imponerte en hel verden med sin tolkning av Fantine i musikalklassikeren «Les Miserables» – faktisk vant hun en Oscar! I ettertid har hun dog innrømmet at hun ikke klarte å føle noe særlig glede da hun mottok den gjeve prisen.

– Jeg var så ukomfortabel. Jeg mistet meg selv mens jeg laget den filmen, og på dét tidspunktet (under Oscar-utdelingen, jour. anm.) hadde jeg ikke funnet tilbake til meg selv enda, sa stjernen til The Guardian i 2016.

Videre fortalte hun at hun hadde gått ned altfor mange kilo på to uker for å være en realistisk Fantine, og at vekttapet gjorde henne fysisk og psykisk utslitt.

– Det var ikke bra for meg. Det tok lang tid å hente meg inn fra det, sa Hathaway den gang.

FOTO: NTB Scanpix og Instagram
FOTO: NTB Scanpix og Instagram Vis mer

Rooney Mara (34)

Mara er en av flere som har portrettert Lisbeth Salander i filmatiseringen av Stig Larssons historier om karakteren. Vi synes hun er helt ugjenkjennelig i «The Girl with the Dragon Tattoo»!

FOTO: NTB Scanpix
FOTO: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer