Gal Gadot

7 ting du ikke visste om Gal Gadot

Den israelske superstjernen har hovedrollen i kinoaktuelle «Wonder Woman».

WONDER WOMAN: Gal Gadot er blant Hollywoods hotteste navn om dagen. Foto: Pa Photos
WONDER WOMAN: Gal Gadot er blant Hollywoods hotteste navn om dagen. Foto: Pa Photos Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Gal Gadot (32) er et av Hollywoods hotteste navn om dagen. Hun har nemlig hovedrollen i den storslåtte filmen «Wonder Woman», som har premiere i disse dager. Gadot er for mange kanskje et ukjent fjes, men denne dama har gjort mye før denne store rollen. La oss bli bedre kjent med henne! Her er sju ting du ikke visste om Gal Gadot:

1. Hun er født i Israel

30. april 1985 kom Gal Gadot til verden i Rosh Ha'Ayin i Israel. Men ifølge henne selv er hun ¼ polsk, ¼ østerriker, ¼ tysk og ¼ tsjekkisk. Ingen av foreldrene hennes er nemlig født i Israel. Besteforeldrene hennes på morssiden overlevde Holocaust, og ifølge TheThings.com skal skuespilleren ha sagt til Total Jewish at oppveksten hennes var svært så jødisk.

Gal Gadot og Kathrine Sørland Foto: AFP
Gal Gadot og Kathrine Sørland Foto: AFP Vis mer

- Jeg ble oppvokst i en svært jødisk, israelsk familie, så selvfølgelig er bakgrunnen min veldig viktig for meg. Jeg vil at folk skal ha et godt inntrykk av Israel. Det er ikke sånn at jeg føler at jeg er en ambassadør for landet mitt, men jeg snakker om mye om Israel. Jeg liker å fortelle folk hvor jeg kommer fra og om religionen min.

2. Hun ble Miss Israel i 2004

Første gangen du muligens så Gal Gadot, var da hun stakk av med seieren som Miss Israel for 13 år siden. Deretter skulle hun representere Israel under Miss Universe-kåringen. Der møtte hun noen du garantert kjenner igjen:

3. Delte rom med Kathrine Sørland

Norges kandidat under Miss Universe i 2004 var selvfølgelig vår kjære Kathrine Sørland (37)Overfor Dagbladet forteller Sørland, som den gang var 24 år, at hun og Gadot delte rom sammen. Og det tok ikke lange tida før konkurrentene hang sammen som erteris.

– Vi var veldig like, vi fjolla og spøkte til langt på natt – lo masse og hadde veldig lik humor. Vi hang egentlig sammen hele tida, dag og natt. Gal var allerede på rommet da jeg ankom stedet, husker jeg. Hun satt i vinduskarmen og ga meg en veldig varm velkomst, forteller Sørland, som beskriver den israelske jenta som både «utadvendt» og «morsom».

– Vi har snakket litt på Facebook og Messenger, og fortalt hverandre om barna våre. Jeg snakket nok sist med henne i fjor. Det sier litt om henne som person, at hun tar seg tid til det – når det sikkert er mange som vil ha tak i henne. Vi har avtalt å møtes igjen, og jeg håper vi kan få det til en gang, sier Sørland til Dagbladet.

Les resten av intervjuet her. 

MISS UNIVERSE: Gal Gadot danser i front. Foto: AFP
MISS UNIVERSE: Gal Gadot danser i front. Foto: AFP Vis mer

4. Hun saboterte for seg selv

Nok en liten fun fact om missekåringen Miss Universe: I et intervju hos talkshowvert Jimmy Kimmel, avslører Gal Gadot at hun på forhånd av konkurransen hadde bestemt seg for å IKKE vinne. Altså, hun ga ikke alt da hun gikk på scenen, og i bunn og grunn saboterte for seg selv.

LES OGSÅ: 50 ting du ikke visste om Fifty Shades
LES OGSÅ: Nå kan Skam-russevanen bli din!
LES OGSÅ: Se hele Love Actually 2-filmen her

5. Hun har vært i militæret

Som 20-åring gikk Gadot inn i militæret og ble der i to år. Treningen hun fikk der skal ha hjulpet henne stort til rollene hennes i «Fast and the Furious» og «Wonder Woman».

- En del av det å være israeler er å verve seg til militæret. Alle vennene mine gjorde det, og foreldrene mine og besteforeldrene mine var med, har hun fortalt People.

6. Hun visste ikke at hun var på audition til Wonder Woman

Gal Gadot var gjest på talkshowet til Jimmy Fallon i mai, og der kunne hun fortelle at hun ikke visste at det var Wonder Woman hun skulle på auditon for. Hun fikk en telefon av filmprodusent Zack Snyder som lurte på om hun ville være med på audition til en hemmelig rolle. Hun fikk utdelt manus, men ante ikke hvilken film det var eller hva handlingen gikk ut på. Se hele intervjuet under.

7. Hun var gravid i femte måned under innspillingen

Etter at filmen egentlig var ferdig innspilt, måtte regissøren filme et par scener til senere i november, men på det tidspunktet var Gadot gravid femte måned. Det ble derfor en liten jobb for kostymeavdelingen å finne ut av hvordan de skulle skjule magen hennes. Løsningen ble å klippe ut en del av kostymet hennes og erstatte det med et tøystykke i en sterk grønnfarge. 

JANUAR: Høygravide Gal Gadot i januar i år. Foto: Shutterstock
JANUAR: Høygravide Gal Gadot i januar i år. Foto: Shutterstock Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer