Meryl Streep

70 fantastiske bilder av Meryl Streep

Den ikoniske skuespilleren er blitt 70 år. Her er 70 visuelle høydepunkter fra den unike Hollywood-karrieren!

BRILJANT SKUESPILLER: Nå aktuell som creepy svigermor i Big little lies. FOTO: Scanpix
BRILJANT SKUESPILLER: Nå aktuell som creepy svigermor i Big little lies. FOTO: Scanpix Vis mer
Publisert

Finnes det noen skuespillere det er verdt å slå på den aller største stortromma for sånn helt generelt, så er det Meryl Streep. Når hun i tillegg fyller 70 år, tenkte vi det er på sin plass med både stortromme og et deilig, visuelt tilbakeblikk på en karriere ingen nålevende skuespiller kan matche. Hallo, hun har til dag dato 21 Oscarnominasjoner! Og har hentet hjem tre statuetter.

At hun har blitt 70 år og har passert normal pensjonsalder for lengst, ser ikke ut å legge en demper på verken evne til å stadig overraske og imponere i nye roller, eller i antall tilbud fra filmselskapene. La oss bare nevne blockbusteren Mamma Mia (med oppfølger i 2018) og The Post som hun ble Oscar-nominert for i fjor. Og akkurat nå er vi helt besatt av rollen hun spiller i HBO-serien «Big Little Lies», som svigermor fra helvete.

Meryl, eller Mary Louise Streep som er fødenavnet hennes (hun ble visst alltid bare kalt Meryl hjemme), ble født 22. juni 1949 i Summit i New Jersey. Faren, Harry William Streep hadde tysk og tysk-sveitsiske aner, mens moren Mary hadde slekt fra England, Irland og Tyskland. (Kanskje derfor hun får så mye ros for å mestre ulike aksenter så godt?)

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer