9 fenomen som tok av på internett

Laurel eller Yanny? Har noe forandret seg siden sist?

TOK INTERNETT MED STORM: Her er tre av de ni fenomenene folk har klødd seg i hodet over. FOTO: Skjermdump
TOK INTERNETT MED STORM: Her er tre av de ni fenomenene folk har klødd seg i hodet over. FOTO: Skjermdump Vis mer
Publisert

Det er mange bilder og videosnutter som har gått viralt i hele verden. For en stund siden hang vi oss helt opp i en kjole som kunne ses i flere forskjellige farger.

Siden har det oppstått mange fenomener på internett som har fått oss til å måpe, klø oss i hodet og rett og slett bare bli forbauset. Senest var det et par Louis Vuitton sko som satte fyr på sosiale medier med spørsmålet: Ser du sort eller hvit sko?

Her er kanskje noen av internett-fenomene vi husker best:

1. Hvilken farge har kjolen?

Mange mener denne kjolen enten er hvit og gull eller svart og blå, men undertegnede ønsker å slenge inn en fargekombinasjon til: gull og blå. Selv ser jeg at kjolen er blå og gull, men har forstått at det ikke er mange som ser dette. Er jeg alene? Hva ser du?

9 fenomen som tok av på internett

2. Hvilken farge har flip flops-ene?

Når vi først er inne på farger, så må vi jo ta med denne. Også her er det snakk om hvit og gull eller blå og svart, men også her må jeg si at jeg ser gull og blått. Hva med deg?

9 fenomen som tok av på internett

3. Hvilken farge har kommoden?

Det var flere i redaksjonen som ikke hadde sett denne før, men flertallet var enige: kommoden er rosa og hvit. Eller er den det? Det var nemlig et fåtall som synes kommoden var blå og grå. Hva ser du?

4. Hvilken farge har jakken?

Også her blir vi møtt med et fargedilemma. Er jakken hvit og blå eller svart og brun? Kanskje ser du noen andre farger?

9 fenomen som tok av på internett

5. Hvilken farge har skoen?

Helt til slutt i fargekategorien må vi ta med disse skoene. Er de rosa og hvite eller blågrønne og grå?

9 fenomen som tok av på internett

6. Hvilken vei husker personen?

Denne videoen har fått samtlige til å klø seg i hodet. Hvilken vei er det egentlig denne personen husker? Husker han med ansiktet mot bygningen eller mot kameraet? Noen ser kun den ene retningen, noen begge veier.

7. Glinsende bein eller maling?

Har denne personen fått litt hvit maling på seg eller ser det ut som beina glinser? Flertallet i redaksjonen så malingen på beina, og det er nok det som er det rette svaret.

9 fenomen som tok av på internett

8. Ser du et bilde av strand og vann?

Vel, da tar du nok feil. Det var ingen her i redaksjonen som så noe annet enn det, men det du ser under er altså baken på en litt ødelagt bil. Det vi trodde først var en sandstrand eller bakken som bilen står på.

9. Laurel eller Yanny?

Sist, men ikke minst: hører du «Laurel» eller «Yanny»? Det kan også faktisk hende at du har hørt begge deler. Det har nemlig med frekvens å gjøre. Hører du på klippet med høy frekvens vil du høre «Yanny», mens lav frekvens vil høres ut som «Laurel».

Det kan også være at har innstilt deg på å høre en viss ting. Kanskje du skal tenke at du skal høre enten «Laurel» eller «Yanny» og se hva som skjer?

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer