Fra fattig til rik

9 kjendiser som gikk fra fattig til styrtrik

Og for noen var veien opp mer kronglete enn for andre ...

HUSKET STRØMREGNINGA? Det var neppe pengebemymringer Beyoncé og mannen Jay-Z sang om under konserten i København i 2018. FOTO: NTBScanpix
HUSKET STRØMREGNINGA? Det var neppe pengebemymringer Beyoncé og mannen Jay-Z sang om under konserten i København i 2018. FOTO: NTBScanpix Vis mer
Publisert

Alle elsker en god Askepott-historie, og det er ikke uten grunn at eventyret om fattigjenta som ble prinsesse lever i beste velgående, over tusen år etter at det så sin spede opprinnelse i Kina rundt år 860.

Utallige filmer er blitt laget med nettopp transformeringen fra fattig til rik som tema, og hver jul benker vi oss foran tv-en til Askepott og hennes tre nøtter til stardom.

Men også utenfor lerretet kommer det fra tid til annen ekte Askepott-historier. Vi har samlet et knippe kjendiser, som alle gikk fra enklere kår, til nærmest ubegripelig rikdom:

Ingen bursdag

Sarah Jessica Parker er kjent for sin elegante stil, og hang til dyre sko. Men tro ikke at hun var født med sølvskje i munnen. «Sex and the City»-stjernen vokste opp i Ohio, og familien hennes skal ha levd på penger fra sosialen.

STORFOLK: Sarah Jessica Parker fikk enorm suksess som Carrie Bradshaw i Sex og Singelliv, men livet hennes har ikke alltid vært på den gylne gren. FOTO: NTBScanpix.
STORFOLK: Sarah Jessica Parker fikk enorm suksess som Carrie Bradshaw i Sex og Singelliv, men livet hennes har ikke alltid vært på den gylne gren. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Sarah skal ha fortalt at familien sjelden feiret bursdag og jul, og at de lenge kunne være uten strøm, eller at telefonen ble kuttet på grunn av ubetalte regninger. I dag skal Sarah være god for 90 millioner dollar.

Dop og prostituerte

Leonardo DiCaprio trenger kanskje ingen nærmere presentasjon, men det gjør muligens bakgrunnen hans. Leo skal ha fortalt magasinet Metro at han vokste opp i et svært fattig hjem, omgitt av dop og prostitusjon, og at det var nettopp denne erfaringen som gjorde at han holdt seg på rett kjøl i Hollywood.

TØFFE TAK: Leonardo DiCaprio har vært åpen om at han kommer fra fattige kår. I dag sitter han mildt sagt godt i det, og bruker stemmen sin å rette søkelyset på miljøvern. FOTO: NTBScanpix.
TØFFE TAK: Leonardo DiCaprio har vært åpen om at han kommer fra fattige kår. I dag sitter han mildt sagt godt i det, og bruker stemmen sin å rette søkelyset på miljøvern. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Leo skal visstnok tjene ca. 25 millioner dollar for hver film han spiller i. I tillegg eier han en øy som han etter sigende skal omdanne til en øko-resort, og han bruker stemmen sin til å rette søkelyset mot miljøvern.

Hjemløs

Til tross for verdensberømmelse kaller hun seg «Jenny from the Block», med klar adresse til oppveksten i fattige Bronx.

PLOMMEN I EGGET: Jennifer Lopez under Billboard Latin Music Awards i Las Vegas. Hun vokste opp langt fra glitter og stat. FOTO: NTBScanpix.
PLOMMEN I EGGET: Jennifer Lopez under Billboard Latin Music Awards i Las Vegas. Hun vokste opp langt fra glitter og stat. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Jennifer Lopez hadde knapt nok til salt i grøten under oppveksten, og da hun flyttet hjemmefra for å livnære seg på dans, skal moren ha protestert. «Jeg ville ikke studere. Jeg ville satse på dans. Jeg var hjemløs», sa Lopez til W magazine. Hun skal i dag være god for 360 millioner dollar.

Ensom på bar

Verdensstjernen Ed Sheeran kom til USA fra Storbritannia med tomme lommer og en gitar. Lenge forsøkte han å livnær seg som musiker på småscener og barer, og levde fra hånd til munn, frem til han en kveld ble oppdaget av skuespiller Jamie Foxx.

LODD I LIVET: Ed Sheran kan takke skuespiller Jamie Foxx for at karrieren hans tok en slik vending. FOTO: NTBScanpix.
LODD I LIVET: Ed Sheran kan takke skuespiller Jamie Foxx for at karrieren hans tok en slik vending. FOTO: NTBScanpix. Vis mer

Hollywoodstjerna likte det han hørte, og arrangerte en større konsert for Ed, og den unge Eds lykke var dermed gjort. Han skal i dag være god for intet mindre enn 85 millioner dollar.

Se hva som fikk skuespiller Jennifer Garner til å briste i gråt. Vis mer

Tragedie

Oprah Winfrey er synonymt med suksess, men slik har det ikke alltid vært. Hun ble født inn i fattige kår i Mississippi, og har fortalt at hun ble misbrukt i barndommen. Som 14-åring ble hun gravid, men den premature sønnen døde. Til tross for vanskelige kort på hånden, jobbet Oprah seg opp til et stipend ved Tennessee State University.

GULLJENTA: :Oprah snudde et veldig vanskelig utgangspunkt til en Askepotthistorie som savner sidestykke. FOTO: NTBScanpix
GULLJENTA: :Oprah snudde et veldig vanskelig utgangspunkt til en Askepotthistorie som savner sidestykke. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Siden ble hun den første fargede TV-korrespondenten i staten, og resten er historie, som man sier. Oprah Winfrey skal være god for 2,9 milliarder dollar og regnes som en av de største fargede filantropene i amerikansk historie.

Fra crack til gull

Rapperen Shawn Carter, bedre kjent som Jay Z, er en av planetens rikeste musikere. I tillegg til artistkarrieren, har han et klesmerke, et plateselskap og flere underholdningsselskap. Livet hans i dag er med andre ord milevis unna oppveksten i det fattige, crack-befengte området i Brooklyn.

DU OG JEG: Beyoncé og mannen Jay Z er to av underholdningsbransjens rikeste. Her fra en konsert i København i 2018. FOTO: NTBScanpix
DU OG JEG: Beyoncé og mannen Jay Z er to av underholdningsbransjens rikeste. Her fra en konsert i København i 2018. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Jay Z skal i dag være god for 810 million dollar. Den samlede rikdommen til han og kona, superstjerne Beyoncé skal være nærmere 1,16 milliarder dollar.

Trolsk alenemor

J.K. Rowling, «moren» til Harry Potter, har takket være boksuksessen opparbeidet seg en svimlende formue, men før hun klekket ut trollmann-plottet, levde alenemoren på gratismåltider fra sosialen.

MAGISK RIK: Det var ikke et trylleslag, men snarere hardt arbeid og en dose flaks som gjorde at J. K. Rowling kunne gå fra fattig til styrtrik. Her fra Ripple Of Hope Gala and Auction i New York i 2019. FOTO: NTBScanpix
MAGISK RIK: Det var ikke et trylleslag, men snarere hardt arbeid og en dose flaks som gjorde at J. K. Rowling kunne gå fra fattig til styrtrik. Her fra Ripple Of Hope Gala and Auction i New York i 2019. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Rowling fortalte The Daily Mail: «Jeg husker for 20 år siden, at jeg ikke spiste, sånn at datteren min skulle bli mett. Jeg husker kvelder jeg ikke hadde noen penger. Jeg ville gjort hva som helst for en jobb, og jeg tok på meg så mange oppdrag jeg kunne».

Fra goldt til guvernør

Arnold Zwarzenegger er ikke bare kjent for actionroller. Han har også et «rulleblad» som politiker, som guvernør i California. Men livet lekte slett ikke alltid for muskelbunten.

EN SAGA BLOTT: Skuespiller og politiker Arnold Swarzenegger har gjort en formidabel klassereise, bort fra sin fattige fortid i Østerrike. FOTO: NTBScanpix
EN SAGA BLOTT: Skuespiller og politiker Arnold Swarzenegger har gjort en formidabel klassereise, bort fra sin fattige fortid i Østerrike. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Arnold ble født inn i trange kår i Østerrike i 1947, og hjemme skal de verken ha hatt innlagt vann eller telefon. Det var da han emigrerte til USA at han forandret livet totalt, og i dag skal han være god for 400 millioner dollar.

Fargerik fattigdom

Når countrystjerna Dolly Parton synger «Coat of many colours», kunne det like godt vært hennes egen barndom hun synger om.

FJONG: Ikke lett å se at Dolly Parton vokste opp i en tømmerkoie. FOTO: NTBScanpix
FJONG: Ikke lett å se at Dolly Parton vokste opp i en tømmerkoie. FOTO: NTBScanpix Vis mer

Moren og faren slet hardt for å få endene til å møtes i den knøttlille hytta i skogen, har hun tidlige fortalt til Money. I dag skal stjerna være god for 500 millioner dollar.

Kilder: Forbes, Daily Mail, The Richest, Travel and leisure, Money, CNN

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer