Valentine's Day:

9 romantiske filmer til Valentines's Day

Her har du alt fra klassikere til nyere favoritter.

ROMANTIKK: «La La Land» er blant filmene som vil sette de romantiske følelsene i sving. FOTO: NTB Scanpix
ROMANTIKK: «La La Land» er blant filmene som vil sette de romantiske følelsene i sving. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Valentine's Day trenger ikke nødvendigvis være noe hokuspokus. Nå som det er grått og kaldt ute, er det lite som er bedre enn å krype under et varmt teppet med en varm kopp te i hånda og en god film på skjermen - kanskje sammen med en ekstra spesiell person?

Alene eller ikke, skru av lyset, tenn stearinlys og sett stemningen med en av filmene nedenfor:

1. Dirty Dancing

Klassikeren fra 1987 vi aldri blir lei av. Drøm deg bort i en spennende og søt fortelling om Johnny (Patrick Swayze) og Baby (Jennifer Grey) som plutselig skal opptre som dansepartnere etter at Johnnys partner blir syk, og Baby tilbyr seg om å hjelpe. Mye kjærlighet, dans og bra musikk. En perfekt film for romantikere som er glade i dans og 80-tallet.

Vis mer Vis mer

2. Stolthet og fordom

Filmen er basert på boken av den kjente britiske forfatteren Jane Austen. Den er satt i England på tidlig 1800-tallet, og handler om familie, ekteskap og ung kjærlighet. Elizabeth Bennett, spilt av Keira Knightley, er den eldste datteren i familien, og fortsatt ikke gift, mye kan skyldes at hun er en sta ung dame. Likevel forandrer det seg når hun møter den mystiske Darcy, spilt av Matthew MacFadyen.

Vis mer Vis mer

3. The Last Song

Det går nesten an å si at denne filmen er basert på ekte historie. Skuespillerne Miley Cyrus og Liam Hemsworth, som har hovedrollene i filmen, møttes nemlig for første gang på innspillingen av «The Last Song». De falt fort for hverandre og etter noen år sammen, og noen år fra hverandre, giftet de seg endelig i desember 2018. Filmen handler om to tenåringer som, ikke overraskende, blir forelsket, men også om vanskelige familieforhold. I tillegg står Cyrus selv bak mye av musikken i filmen, som også er veldig fin.

Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: 10 kjendispar som møttes på settet

4. 10 ting jeg hater ved deg

Enda en velkjent klassiker fra 1999. Med Heath Ledger som spiller Patrick, en loner fra skolen som blir betalt for å gå ut sammen med Kat eller Katarina, spilt av Julia Stiles. Lite vet han at han til slutt blir forelska, og lite vet hun at det hele ble satt opp slik at lillesøsteren hennes, Bianca, skulle få dra på skoleball med sin store flørt. Kat er nemlig ikke en jente som blir begeistret over skoleball, hun er fokusert på sport og skolen. Med en far som er ganske streng når det kommer til gutter, har han gitt jentene lov til å dra på skoleballet, men kun om begge jentene drar. Flørten til Bianca tar seg derfor av oppgaven om å finne en gutt til Kat.

5. Call me by your name

En sterk og vakker historie om hvordan det er å være ung mens man prøver å finne ut hvem man er. Filmen tar oss tilbake til sommeren i Italia i 1983, der hovedpersonen Elio (spilt av den unge og talentfulle Timothée Chalamet), og hans familie tilbringer sommeren sin i et hus i Italia. En varmende film som får deg til å gråte, smile, le og savne sommeren ekstra mye.

Vis mer Vis mer

6. Magic Mike

Samle vennegjengen og kjøp hver deres «Ben and Jerrys»-iskrem mens dere koser dere med denne filmen. En sexy-dramakomedie med Channing Tatum, Joe Manganiello og Matthew McConaughey i hovedrollene. Vi sier ikke «nei takk» til den trioen der! Her kan du til og med kose deg med to filmer, nemlig «Magic Mike» og «Magic Mike XXL».

Vis mer Vis mer

7. Bridget Jones Dagbok

Film favoritten, Bridget Jones, er en selvfølger på Valentine's Day. Her kan vi både le, gråte, smile og kjefte sammen med Jones. Du kan varte opp til en filmkveld med jentene eller ha en alenekveld med Bridget Jones morsomme og litt kaotiske liv på tv skjermen.

Vis mer Vis mer

8. La La Land

En romantisk film-musikal der to ambisiøse mennesker forelsker seg i hverandre, men deres sterke personligheter og ambisjoner står ofte i veien for kjærligheten. Filmen er spilt inn i Los Angeles og viser godt hvordan byen oppleves for folk som prøver å lykkes i drømmekarrieren sin. I hovedrollene finner vi Emma Stone og Ryan Gosling, bedre kan det vel ikke bli, eller?

Vis mer Vis mer

LES OGSÅ: Endelig viser Ryan Gosling frem datteren Esmeralda (3)

9. P.S I love you

Har du ennå ikke sett denne filmen, er kanskje ikke Valentine's Day den beste dagen å se den på, i alle fall hvis du skal se den alene. Du trenger nemlig en hel del lommetørklær hvis du skal komme deg gjennom den. Likevel kan det være en god film å se sammen med kjæresten, den får dere til å sette litt ekstra pris på hverandre. Også en fin film å se med venninner, der dere alle kan gråte sammen. En utrolig fin historie om hvordan det er å miste en som står deg veldig nært, og hvordan man skal leve livet videre uten den personen.

LES OGSÅ: «The Notebook» skal til Broadway

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer