Reese Witherspoon

- Å få barn i en alder av 37 år var tøft!

Hollywood-stjernen åpner opp om mammarollen.

REESE WITHERSPOON: Reese Witherspoon åpner opp om det å bli mamma i begynnelsen av 20-årene og i slutten av 30-årene. FOTO: NTB
REESE WITHERSPOON: Reese Witherspoon åpner opp om det å bli mamma i begynnelsen av 20-årene og i slutten av 30-årene. FOTO: NTB Vis mer
Publisert

I begynnelsen av 20-årene, akkurat da Reese Witherspoon (45) hadde markert seg som up and coming skuespiller i Hollywood, ble hun gravid med sitt aller første barn.

Under innspillingen av kult-filmen Cruel Intentions (1999) hadde hun blitt sammen med kollega Ryan Phillippe (46), og sammen var det et av Hollywoods desidert hotteste par. Samme år som filmen kom ut giftet de seg, og sammen har de barna Ava Phillippe (21) og sønnen Deacon Phillippe (17).

I 2008 gikk Reese og Ryan fra hverandre, etter ni års ekteskap. I 2010 fant hun derimot kjærligheten på nytt og i 2011 giftet hun seg med Jim Toth. Året etter ble sønnen deres, Tennessee (8) født.

Du kan ikke gå ut av døra uten å tenke på et annet menneske

Så hvordan er det å bli mamma i begynnelsen av 20-årene vs. slutten av 30-årene? I en YouTube-video snakker hun om akkurat dette, hvor hun blant annet forteller hvor redd hun var da hun ble mamma for første gang som 23-åring.

- Skal jeg være helt ærlig, var jeg livredd. Jeg ble gravid som 22-åring og visste ikke hvordan jeg skulle kombinere jobb og morsrollen. Hele livet ditt forandrer seg, alt du tror på, alt du spiser, all uavhengighet du har forandrer seg. Du kan ikke gå ut av døra uten å tenke på et annet menneske, sier hun og går deretter inn i forskjellene mellom å få barn da hun var 23 og 27, mot 37, da den yngste sønnen kom.

- Å få små barn er mer fysisk vanskelig og tøft for kroppen din, så jeg er glad jeg fikk barn da jeg var ganske ung. Gud, å få en baby i en alder av 37 år var SÅ mye tøffere. Jeg må bare være ærlig, sier hun.

- Den største delen av livet mitt

Hun har også tidligere fortalt i talkshowet til skuespillerkollega Drew Barrymore (46), kalt Drew Barrymore Show, at hun var usikker på hvordan fremtiden ville se ut med tanke på jobb.

- Jeg visste ikke om jeg kom til å faste oppdrag. Jeg var ikke blitt populær - altså, jeg spilte i filmer, men hadde ikke etablert meg som en som kunne kreve at innspillingen skjedde i nærheten av barnas skole, sa hun den gang.

- Jeg hadde ingen makt eller tyngde i bransjen, så jeg måtte bare gjøre som alle andre mødre; finne ut av ting, og få barnefar, partner og besteforeldre til å hjelpe meg med barna.

Videre i videoen heier hun frem alle andre som vil bli mor - eller de som har valgt å ikke vil det:

- Hvis du vil bli mor, har du rett til å bli det. Ikke utsett det på grunn av alle tingene som kan oppfattes som et hinder. Du løser det! Jeg løste det - og moren din løste det. Hvis du ikke vil ha barn, er det helt i orden. Det er ikke samfunnet som skal bestemme det. Jeg har mange venner som ikke har barn og er er så lykkelige, sier hun og legger til:

- Men å være mamma er fantastisk. Det er en stor del av livet mitt, den største delen av livet mitt.

Blir tatt for å være tvillinger

Ava Phillippe er Reese Witherspoons eldste barn og mor-datter-duoen har ikke gått ubemerket hen i Hollywood. Flere ganger har de fått høre at de ser ut som tvillinger. For ja, det er ingen tvil om at 21-åringen Ava er som snytt ut av nesen på sin verdensberømte mor. Bare se her:

Hun er siden blitt en av Hollywoods store stjerner, både som skuespiller og produsent, med kassasuksesser på både lerret og skjerm. Foruten gjennombruddet i filmen Lovlig Blond, hvor hun spilte Elli Woord, har hun i senere tid bemerket seg i blant annet tv-serien Big Litte Lies.

I 2019 hadde dramaserien The Morning Show premiere, hvor hun både produserer og spiller sammen med Jennifer Aniston og Steve Carell. For denne ble hun nominert til en Golden Globe Award for beste skuespillerinne i tv-drama, samt en Golden Globe Award for beste tv-serie.

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer