Abba

Abba gjenforenes på scenen etter 30 år - i virtual reality-form!

I 2018 vil vi kunne gå på en god gammeldags ABBA-konsert, men artistene kommer ikke til å stå på scenen.

ABBA: Denne uken kom nyheten om at ABBA gjenforenes på Scenen i 2018.  Foto: TT NYHETSBYRÅN
ABBA: Denne uken kom nyheten om at ABBA gjenforenes på Scenen i 2018. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Den svenske popgruppen ABBA ble kjent over hele Europa da de i 1974 vant Eurovision Song Contest med låta «Waterloo». Deretter tok de verden med storm med hits som «Dancing Queen», «The Winner Takes It All», «SOS.», «Mamma Mia», «Take a Chance on Me», «Super Trouper» og ikke minst «Money Money Money». 

ABBA, som ble dannet av Agnetha Fältskog (66), Björn Ulvaeus (71), Benny Andersson (69) og Anni-Frid Lyngstad (70) (nå prinsesse Reuss), levde stjernetilværelsen i hele ti år før de til slutt gikk hver sin vei i 1982.
 
Tidligere i år ble gruppen gjenforent på scenen for første gang på 30 år. Anledningen var Björn Ulvaeus' restaurantåpning i Stockholm. Ulvaeus åpnet nemlig dørene til sin splitter nye restaurant inspirert av «Mamma Mia!»-musikalen fra 2008, som kun bestod av kjente og kjære ABBA-sanger.

GJENFORENT: Tidligere i år samlet stjernene seg i forbindelse med «Mamma Mia!»-inspirert restaurantåpning. Foto: TT NYHETSBYRÅN
GJENFORENT: Tidligere i år samlet stjernene seg i forbindelse med «Mamma Mia!»-inspirert restaurantåpning. Foto: TT NYHETSBYRÅN Vis mer

Dessverre bød ikke kvelden på noen opptreden fra den tidligere popgruppen, og en større gjenforening på scenen har et knippe av dem fortalt at det trolig ikke blir noe av.
Men nå kan det imidlertid se ut som om de har endret mening.

Denne uken kom nemlig nyheten om at firkløveren har takket ja til å samarbeide med Simon Fuller, som er eier av managementet X1X Entertainment, som huser flere av verdens mest kjente artister. Musikk- og TV-mogulen er også hodet bak den verdensberømte «Idol»-franchisen, som er solgt videre til over hundre land. 

I en uttalelse beskriver gruppen prosjektet som følger: «Det er et banebrytende foretak som vil ta i bruk det aller siste innen digital og virtuell teknologi». Dette melder det britiske nyhetsnettstedet ITV

Ifølge Daily Mail har Andersson og Lyngstad sagt følgende om prosjektet: 

«Vi er inspirert av de ubegrensede mulighetene fremtiden vil bringe, og vi elsker tanken på å skulle være med på å skape noe nytt og spennende. Det blir som en tidsmaskin som fanger essensen av hvem vi var - og er», har Andersson sagt. 

«Fans over hele verden spør oss alltid om ikke vi skal gjenforenes, så jeg håper dette nye prosjektet vil gjøre dem like ivrige som meg», har Lyngstad sagt. 

Slik vi har forstått det vil vi kunne gå på en god gammeldags ABBA-konsert - men det er en tvist: Artistene kommer ikke til å stå på scenen. Istedet vil vi se digitale «avatarer», eller «hologrammer» som det også heter, av dem!  

De virtuelle Konsertene vil finne sted over hele verden i 2018, men per dags dato vet vi hverken hvilke byer eller datoer det er snakk om. Flere detaljene rundt prosjektet vil først bli avslørt i 2017.  

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer