Camilla Läckberg

– Akkurat nå sliter jeg med å like meg selv

Suksessforfatter Camilla Läckberg åpner opp om problemene.

ÅPENHJERTIG: Suksessforfatter Camilla Läckberg har tilsynelatende alt. I et nytt innlegg røper hun imidlertid at hun sliter. FOTO: Skjermdump Instagram @lackberg
ÅPENHJERTIG: Suksessforfatter Camilla Läckberg har tilsynelatende alt. I et nytt innlegg røper hun imidlertid at hun sliter. FOTO: Skjermdump Instagram @lackberg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Det er ikke alle som kan skilte med millioner av solgte bøker verden over, fans som tatoverer navnet ditt på kroppen, og turister fra andre siden av jorden som valfarter for å ta selfies utenfor huset ditt. Ei heller er det alle forunt å ha storstilt boklansering i USA, penger nok å starte investeringsselskap for å løfte kvinner, samt å kjøpe seg en gedigen villa i Stockholms skjærgård.

For Camilla Läckberg har drømmen imidlertid gått i oppfyllelse, og siden hun debuterte som forfatter i god voksen alder, etter å ha først utdannet seg til økonom, har karrieren skutt til himmels.

Likevel, medaljen har en bakside.

Sliter

Camilla Läckberg er kjent for å være frittalende på sosiale medier, og har engasjert seg blant annet i #Metoo. Men også på egne vegne viser hun en frittalende side.

Den siste tiden har feeden hennes vært fylt med bilder av USA-lanseringen av den nye boken hennes «Vinger av sølv», samt det nye huset hun og ektemannen, den 15 år yngre MMA-bokseren Simon Sköld, holder på å pusse opp. Også Simon er kjent for å dele rikelig fra samlivet.

Man skulle dermed tro at lykken var komplett, men i et nytt innlegg forteller Camilla Läckberg at hun ikke har det så lett.

– Akkurat nå sliter jeg med å like meg selv. Noe som absurd nok henger sammen med 15 kilo pluss, skriver Camilla og innrømmer at det er absurd å tenke slik bare fordi hun har lagt på seg.

– Hjernen min er den samme. Kreativiteten min er den samme. Min manns kjærlighet har ikke forandret seg. Mine barns kjærlighet har ikke forandret seg. Spøkelsene sitter i hodet mitt. Jeg dømmes bare i min egen domstol (og kanskje nett-trollenes), skriver suksessforfatteren.

Bekymret for jentene

Läckberg har vært gift før og er mor til fire, to gutter og to jenter. Den yngste datteren Polly har hun med sin nåværende mann Simon. Hun har tidligere tatt til motmæle mot netthetsen hun til stadighet utsettes for, blant annet for aldersforskjellen mellom henne og Simon.

KK har tidligere intervjuet Läckberg om hva hun falt for hos Simon, og om aldersforskjellen mellom dem.

Magert ideal

På instagram har hun nærmere 300 000 følgere, og Läckberg har også tidligere skrevet om kropp og trening. I det nye innlegget sender hun en omsorgsfull tanke til jenter og unge kvinner:

– Måtte våre døtre slippe denne tunge arven av magert ideal, kakofoni av slankekurer i mediene, og offentlig steining i form av stygge kommentarer dersom man som kvinne sprenger den etablerte, trange kroppsmalen.

Tynger selvbildet

Camilla var med i svenske «Skal vi danse» i 2015, og Simon er treningsekspert og har gitt ut flere bøker om trening og kosthold. Camilla har tidligere fortalt til KK at hun ikke alltid har det lett med kroppsbildet.

I den nye innlegget skriver hun:

– Jeg er klok nok til å vite at femten kilo mer enn vanlig ikke definerer, men dum nok til å være indoktrinert av min samtid til å la det tynge selvfølelsen og selvbildet mitt.

Läckberg avslutter med en oppfordring:

– La oss skape en verden med andre verdier og forutsetninger – for våre døtres skyld.

REFLEKTERER: Camilla Läckberg har en klar oppfordring når det kommer til kroppskrav og idealer. FOTO: Scanpix.
REFLEKTERER: Camilla Läckberg har en klar oppfordring når det kommer til kroppskrav og idealer. FOTO: Scanpix. Vis mer

I kommentarfeltet får hun støtte både fra fansen og fra svenske kjendiser, som ber henne ta vare på seg selv og elske seg selv som hun er.

Også Simon har kommentert, og skriver til kona: «Du er best, elskede», og avslutter med et rødt hjerte.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer