Charlotte Casiraghi

Alenemor og verdens mest ettertraktede moteprinsesse

Nå har Charlotte Casiraghi fylt 30 år.

Publisert
Sist oppdatert

Charlotte Marie Pomeline Casiraghi har gjort seg bemerket verden over som en av fyrstefamilien i Monacos hotteste medlemmer. 3. august fyller hun 30 år! Skjønnheten er datteren til prinsesse Caroline (59) og den avdøde italienske forretningsmannen Stefano Casiraghi (1960 - 1990). Han omkom i en båtulykke under et motorrace utenfor Monaco 3. oktober 1990. Da hadde han bare vært 30 år i 25 dager. 

Det er nok derfor ekstra spesielt for jubilanten å tenke på at hun nå er blitt like gammel som det hennes far var da han døde. 

Den flotte 30-åringen har arvet sin mors mørke utseende, og er også en tro kopi av det bestemor Grace Kelly var på sine yngre dager. Charlotte Casiragi er utdannet innen filosofi og litteratur, og har hatt praktikantjobber i PR-huset Pierre Laffont i Paris og The Independent newspaper of London. 

Til tross for at hun ikke har en offisiell prinsesse-tittel representerer hun stadig vekk fyrstehuset i Monaco, og gjerne da oppdrag som er moterelaterte eller har med sport å gjøre -  to områder som står Charlottes hjerte nært. 30-åringen er Chanel-sjefsdesigner Karl Lagerfelds muse og hun stiller derfor som regel alltid i antrekk fra det franske motehuset. I 2012 ble hun hyret inn som «det nye ansiktet» til det italiensk motehuset Gucci.

SKJØNNHETER: Det er ingen tvil om at Charlotte Casiraghi har arvet utseende til sin mor prinsesse Caroline og nå avdøde mormor Grace Kelly. Bildet av Grace Kelly er fra 1955, bildet av prinsesse Caroline er fra 1961 og bildet av Charlotte Casiraghi ble tatt i 2013. Foto: NTB Scanpix
SKJØNNHETER: Det er ingen tvil om at Charlotte Casiraghi har arvet utseende til sin mor prinsesse Caroline og nå avdøde mormor Grace Kelly. Bildet av Grace Kelly er fra 1955, bildet av prinsesse Caroline er fra 1961 og bildet av Charlotte Casiraghi ble tatt i 2013. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Jeg er heldig som har folk som beskytter meg

På privaten er Charlotte alenemor til sønnen Raphaël Casiraghi (2) som hun fikk med sin tidligere samboer Gad Elmaleh (45) i 2013. Samboerskapet tok slutt sommeren 2015. Nå er hun kjæreste med den italienske filmregissøren Lamberto Sanfelice (41), men hun har aldri bekreftet romansen offentlig. Hun har også et forhold til den britiske kuratoren Alexander Dellal (33) bak seg. De var sammen i perioden 2007 til 2012.

Charlotte er en svært privat rojal profil, og har i et tidligere intervju med Harper's Bazaar snakket om nettopp dette:

- Jeg har ingen spesiell formel for å bevare mitt personvern. Jeg er bare heldig som har folk rundt meg som beskytter meg. 

ALENEMOR: Etter at forholdet med Gad Elmaleh tok slutt i fjor sommer er det Charlotte Casiraghi som har hatt aleneansvaret for sønnen Raphaël Casiraghi (2). Foto: NTB Scanpix
ALENEMOR: Etter at forholdet med Gad Elmaleh tok slutt i fjor sommer er det Charlotte Casiraghi som har hatt aleneansvaret for sønnen Raphaël Casiraghi (2). Foto: NTB Scanpix Vis mer

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer