Alicia Vikander (31) stiller ett krav til alle sexscener

Den svenske stjernens nye film inneholder visstnok en intens scene – av den ekstra intime sorten.

SVENSK HOLLYWOOD-STJERNE: Alicia Vikander har gjort det stort som skuespillerinne – faktisk så stort som det er mulig å gjøre det. I 2016 vant hun nemlig en filmbransjens gjeveste pris; en Oscar. FOTO: NTB Scanpix
SVENSK HOLLYWOOD-STJERNE: Alicia Vikander har gjort det stort som skuespillerinne – faktisk så stort som det er mulig å gjøre det. I 2016 vant hun nemlig en filmbransjens gjeveste pris; en Oscar. FOTO: NTB Scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Alicia Amanda Vikander er født og oppvokst i nabolandet vårt. I dag er hun en av verdens mest kjente fjes. (Pssst: KK-redaksjonen forklarer hvorfor vi elsker Alicia Vikander!)

Vikander studerte ballett ved både Den Svenske Kongelige Ballettskole i Stockholm og School of American Ballet i New York før hun så smått begynte skuespillerkarrieren.

Hun medvirket i flere svenske kortfilmer og serier før hun i 2012 fikk sitt internasjonale gjennombrudd som Kitty i «Anna Karenina».

Siden har 31-åringen – som forøvrig er gift med skuespillerkollega og «Snømannen»-stjerne Michael Fassbender – blant annet vært å se i dramaet «Ex Machina», en ny versjon av «Tomb Raider» og «The Danish Girl». Hun vant en Oscar for beste birolle i sistnevnte.

Nå er den sjarmerende skuespillerinnen aktuell med filmen «Earthquake Bird» som visstnok inkluderer en svært så intens sexscene.

LES OGSÅ: Stjerneskuddet Heidi Toini (29): – Å spille inn sexscenen var helt forferdelig

For oss er det lite som høres mer pinlig og ukomfortabelt ut enn å måtte simulere sex foran et rom fullt av mennesker, men i intervju med Harper's Bazaar forteller Vikander at hun aldri hatt noe problem med det.

Det er fordi scenene alltid har vært, som hun beskriver det, rent «tekniske».

– Jeg er så heldig at jeg kan si at alle sexscenene jeg har spilt inn i løpet av karrieren min, kun har vært tekniske. Jeg gjorde det for første gang da jeg var 20 år og det har alltid vært en veldig teknisk greie – akkurat som det burde være. Det skal aldri være noe annet enn teknisk, sier svensken og fortsetter:

– Jeg sier alltid ifra til crewet at sexscener skal gjøres på én tagning. På den måten er alle hyperfokuserte fordi man vet at man kun har én sjanse.

Tidligere har sexscener vært en nokså improvisert prosess i film- og TV-bransjen, men i kjølvannet av #MeToo-bevegelsen har mange produksjonsselskaper blitt mer oppmerksomme på behovet for tydeligere retningslinjer.

Derfor hyrer stadig flere filmer og TV-serier – deriblant Netflix' «Sex Education» – inn en såkalt intimitetscoach som følger opp skuespillerne før og etter intime scener.

LES OGSÅ: Kommentar: Skikk og bruk – for deg med kuk

STJERNEPAR: Alicia Vikander og Michael Fassbender begynte å date i 2014, og giftet seg tre år senere. Her er de avbildet på en filmpremiere i 2016. FOTO: Scanpix
STJERNEPAR: Alicia Vikander og Michael Fassbender begynte å date i 2014, og giftet seg tre år senere. Her er de avbildet på en filmpremiere i 2016. FOTO: Scanpix Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer